La formació d'Europa

Timeline created by mario castillo vorona
In History
 • 476

  Caiguda de l'Imperi Romà d'Occident

  Caiguda de l'Imperi Romà d'Occident
  Des d'aquesta data es produeix un important progrés econòmic, cultural i demogràfic.
 • Period: 527 to 565

  Regnat de Justinià

  El regnat de Justinià va ser un dels millors parlant d'expansió, al principi del seu regnat van tenir una expansió per la zona menor d'Àsia amb 3 capitals: Alexandria, Antioquia i la més important parlant de comerç sobretot Constantinoble. I al final del seu regnat van conquerir la Terra Santa, la zona nord d'Àfrica i tota la peninsula Itàlica amb 3 capitals: Cartago, Roma i Ravenna.
 • 537

  Fi de la construcció de Santa Sofia

  Fi de la construcció de Santa Sofia
  A l'any 537 és va donar per finalitzada la gran construcció de la església Santa Sofia situada a Constantinoble, on després de la construcció és van escollir els mateixos models per fer servir esglésies i altres monuments.
 • 572

  Barcelona,capital del regne visigot

  Barcelona,capital del regne visigot
  L'inici del segle V va suposar el principi de la fi de l'Imperi Romà d'Occident. Els visigots van irrompre en l'imperi pels Balcans, uns altres van entrar pels Pirineus. Amb l'aparició dels gots comença a un nou regne amb la capital a Barcelona i després conegut com el regne visigot de Toledo, que data del segle V al VIII.
 • 800

  Carlemany, emperador d'Occident

  Carlemany, emperador d'Occident
  El poder del regne de francs va arribar a ser el més gran i poderos d'Europa. Quan la monarquia franca passa a mans dels carolingis,el seu monarca Carlemany es coronat a Roma com l'emperador d'Occident.
 • 843

  Divisió de l'Imperi carolingi

  Divisió de l'Imperi carolingi
  Després de la mort de Carlemany l'any 814, el poder de l'emperador va disminuir .El descontentament dels nobles, l la gran extensió dels territoris difícil de controlar, van ser els motius de principi de gran inestabilitat de l'Imperi Carolingi. Després del Tractat de Verdún a 843 l'imperi s'ha dividit en tres regnes.
 • 962

  Otó I, emperador d'Occident

  Otó I, emperador d'Occident
  El Sacre Imperi Romanogermànic va ser un Estat imperial d'Europa Occidental i Central, creat en el 962 per Otó I.
  En la seva època d'apogeu, en el segle XI, l'imperi comprenia els actuals territoris d'Alemanya, Àustria, Suïssa, Luxemburg, Liechtenstein, Països Baixos, Bèlgica, la República Txeca, Eslovènia, l'est de França, el nord d'Itàlia i l'oest de Polònia.
 • 982

  Els vikings arriben a Groenlàndia

  Els vikings arriben a Groenlàndia
  Els vikings van arribar a Groenlàndia cap a l'any 982. Els vikings eren pobles que ocupaven la peninsula d'Escandinàvia i després han arribat a les costes d'Amèrica del Nord(Vinland).
  Els vikings establerts a Normandía es van convertir en vassals del rei de França.Altres grups es van establir a Anglaterra.
 • 1066

  Guillem II desembarca a Anglaterra

  Guillem II desembarca a Anglaterra
  El duc de Normandia Guillem I, va reclamar el seu dret al tron d'Anglaterra. Al 1066, el duc de Normandia va preparar el seu exèrcit per a envair Gran Bretanya i lluitar contra el rei noruec Harald III que també va reclamar la corona i va envair Anglaterra amb un poderós exèrcit viking. Les forces normandes van desembarcar a Sussex i s'han posicionat en Hastings. El 14 d'octubre es va lliurar la batalla decisiva en Hastings. Guillermo guanya la batalla i va ser coronat rei d'Anglaterra.
 • 1095

  Primera croada

  Primera croada
  Van ser expedicions militars que es proposaven prendre Jerusalem i recuperar els llocs sagrats que havien caigut en mans dels turcs. Se'n va dir així per la creu que portaven els guerrers brodada. Es van realitzar en total vuit croades entre 1095 i 1291. La primera es va realitzar en el 1095 va convocar als cristians a alliberar Jerusalem. Però aquesta primera croada, anomenada popular, va fracassar i la majoria dels seus integrants van ser massacrats sense poder acostar-se a la Terra Santa.
 • 1204

  Els croats saquejen Costantinoble

  Els croats saquejen Costantinoble
  La Quarta Croada (1202-1204) es va convertir en una expedició de mercenaris ja que Venècia la va orientar cap als seus objectius comercials: presa de Constantinoble. Així va començar el saqueig i la destrucció dels principals edificis, carrers i riqueses de la ciutat: les seves esglésies, el palau de Blanquerna, l'hipòdrom o el Augustaion, una plaça pública situada al costat de Santa Sofía, que va ser arrasada en 1204 i va caure en desús. La ciutat ja mai recuperaria la seva antiga esplendor.
 • 1214

  Batalla de Bouvines

  Batalla de Bouvines
  Bouvines és una de les batalles decisives i simbòliques de la història de França. Un decisiu xoc militar entre l'exèrcit francès i els exèrcits d'una coalició de potències europees, liderades per l'emperador del Sacre Imperi Romanogermànic, el rei anglès Juan Sense Terra, comte de Flandes, i per altres prínceps que han decidit posar fre al creixent poder de França.
  Després de guanyar la batalla de Bouvines, la pau va durar a França fins a 1337. Va ser la gran pau del segle XIII.
 • 1215

  Aprovació de la Carta Magna a Anglaterra

  Aprovació de la Carta Magna a Anglaterra
  En 1215, després que el rei Joan d'Anglaterra violés alguns lleis i tradicions antigues amb què s'havia governat Anglaterra, els seus súbdits el van forçar a signar la Carta Magna, la qual enumera el que després va venir a ser considerat com els drets humans. Entre ells estava el dret de l'església a estar lliure de la intervenció del govern, els drets de tots els ciutadans lliures a posseir i heretar propietats i que se'ls protegís d'impostos excessius.
 • 1244

  Els musulmans reconquereixen Jerusalém definitivament

  Els musulmans reconquereixen Jerusalém definitivament
  Els musulmans van arribar als voltants de Jerusalem, saquejant les terres i atacant ciutat. Després de successius atacs, havien trencat les muralles i penetrat a la ciutat, però la ciutadella va resistir els seus assalts.Molts van intentar fugir, però la majoria van ser massacrats.
  El 23 d'agost va caure de Jerusalem. Sense ajuda i sota una promesa de salconduit, la ciutadania es va rendir. La ciutat va quedar en ruïnes i inútil tant per als cristians com per als musulmans.
 • 1291

  Els croats són expulsats de Sant Joan d'Acre

  Els croats són expulsats de Sant Joan d'Acre
  En 1290 els cristians s'esforçaven per no trencar la treva amb els musulmans, sabien que enfrontar-se al poderós exèrcit del sultà significaria la destrucció. Van desembarcar en Acre una partida de croats italians que van robar i van assassinar a mercaders musulmans. Sultà *Qalawun va armar un exèrcit per a prendre, d'una vegada per sempre, Acre.Va començar el setge musulmà i van prendre la ciutat.
 • 1453

  Els turcs concereixen Constantinoble

  Els turcs concereixen Constantinoble
  En 1453 es va produir un dels esdeveniments que més transcendència ha tingut per a la Història d'Occident, la conquesta i la incorporació al món islàmic de la ciutat de Constantinoble.El 5 d'abril de 1453, tot l'exèrcit turc es va concentrar davant Constantinoble i va començar el bombardeig danyant greument la muralla. La conquesta de Constantinoble va convertir als turcs en una de les grans potències mundials, controlant les principals rutes comercials.