LA CONCEPCIÓ DE L'UNIVERS

  • 300 BCE

    LA CONCEPCIÓ D'ARISTARC

    va plantejar que els planetes podien orbitar al voltant del Sol i aquest alhora fer-ho al voltant de la Terra. Seguia sent una teoria bàsicament geocèntrica, però introduint l'element heliocèntric per primera vegada. Va tractar de calcular la mida de la Terra i la seva distància respecte a la Lluna i al Sol i va concloure que aquest era sis o set vegades més gran que el nostre planeta, i molt més voluminós.
  • 120

    LA CONCEPCIÓ DE PTOLOMEU

    LA CONCEPCIÓ DE PTOLOMEU
    Ptolomeu va ser el primer a parlar sobre el nostre lloc a l'Univers. Ell estableix que la Terra és el centre de l'Univers i els planetes i estels segueixen trajectòries en forma de cercles al voltant del planeta blau. Quan la seva teoria no concordava amb les observacions dels altres, suposava que hi devia haver un altre cercle dins del cercle de la primera trajectòria i així seguia augmentant la quantitat de cercles dins de cercles per ajustar la teoria a la realitat.
  • 1543

    LA CONCEPCIÓ DE COPÈRNIC

    És conegut per establir la Teoria Heliocèntrica. Aquesta diu que la Terra no és el centre de l'Univers i que en realitat el planeta blau gira al voltant del Sol. D'una banda, aquesta teoria va ser un cop important a l'ego de l'ésser humà, ja que va implicar que ja no érem el centre de l'Univers.
  • LA CONCEPCIÓ DE KEPLER

    Johannes Kepler s'adona que tot i que la Terra i els altres planetes giren al voltant del Sol, no compleixen la idea de mantenir una trajectòria en forma de cercles, per la qual cosa té la brillant idea d'usar la figura matemàtica de l'el·lipse.
  • LA CONCEPCIÓ DE GALILEU

    Va veure les llunes de Júpiter, donant un cop al model geocèntric. Però no n'hi havia prou per desbancar-lo, perquè ja abans s'havia proposat un model híbrid, on Mercuri, Venus, Mart, Júpiter i Saturn orbitaven al voltant del Sol, mentre que el Sol i la Lluna orbitaven la Terra. Va publicar que Venus, igual que la Lluna, presentava diferents fases en el temps, un fenomen interpretable seguint el model hel·liocèntric, per la qual cosa es considera una prova sòlida de aquesta teoria.
  • LA CONCEPCIÓ DE NEWTON

    Incloent a la gravetat dins dels seus models, Newton va poder formular lleis que aconseguien explicar minuciosament el moviment dels astres que Kepler explicava amb les el·lipses (trajectòries). A partir de concebre l'Univers així es va poder parlar de lleis universals que regeixen a la natura. És per això que Newton és considerat per molts com el pare de la Ciència.