L'ANTIGA GRÈCIA

By Bruna16
 • Period: 2000 BCE to 1400 BCE

  LA CIVILITZACIÓ MINOICA

  A l’any 2000 aC va aparèixer una civilització anomenada civilització Minoica va aparèixer a l'illa de Creta, en aquells moments van aprofitar el von estat geogràfic que tenien a la seva illa, per dur a terme una gran activitat comercial amb la Mediterrània Central i el Pròxim Orient.
 • Period: 1400 BCE to 1200 BCE

  LA CIVILITZACIÓ MICÈNICA

  Els micènics tenien principal al centre de Micenes, al Peloponès. Després van conquistar Creta. Es defineixen per els seu caràcter guerrer, per les ciutats fortificades, les tombes monumentals dels seus reis i per una escriptura que ja es podem considerar grega.
 • Period: 1200 BCE to 900 BCE

  L'ÈPOCA FOSCA

  L'època fosca és un període que transcorre des del col·lapse del món micènic. Allavorens ja estava més avançat tot per exemple ja es fabricaven armes de ferro, es justifica el terme foscor per escassesa de dades.
 • Period: 500 BCE to 479 BCE

  GUERRES MÈDIQUES

  Atenes en aquells moment era la polis dirigia el món grec. Els atenesos en van anar convertint en els millors en el món econòmic de la resta de les polis. Però un poc temps després Atenes va ser contestada per Esparta. La rivalitat entre totes dues lligues va desembocar en un conflicte armat, la guerra del Peloponès.
 • Period: 499 BCE to 323 BCE

  ÈPOCA CLÀSSICA

  Atenes en aquells moments va ser una de les polis més impotants de l'entigua grecia, Els atenencs van desenvolopar un sistema politíc molt diferent a la de les altres civilitzacions conegudes i polis. I aquest periode de tenps es conegut com l'època classica
 • Period: 431 BCE to 404 BCE

  GUERRA DEL PELOPONÈS

  Va acabar amb la victòria espartana i va posar fi al predomini d’Atenes.
 • Period: 431 BCE to 471 BCE

  L'HEGEMONIA D'ESPARTA

  Durant aquests anys Esparta va ser la polis més important..
 • Period: 371 BCE to 338 BCE

  MACEDÒNIA

  Durant tot aquest temps les polis gregues i l’empobriment. Que van ser provocats per tots els anys d'enfrontements molitars. Es va aprofitar Filip II de Macedònia, situat al nord de Grècia. Els Macedonis van conquerir practicament totes les polis gregues.
 • Period: 338 BCE to 336 BCE

  ALEXANDRE EL GRAN

  A la mort de Filip II El seu fill Alexandre el Gran va crear un gran imperi que s’estengué pel Pròxim Orient, Egipte i Pèrsia. D'aquesta manera la cultuta Grega es va expendir per Egipte, on es va fundar la gran ciutat d’Alexandria, i Orient.
 • Period: 323 BCE to 146 BCE

  REGNES HEL·LENÍSTICS

  En morir Alexandre el gran l'imperi es va distrivuir entre diferents Regnes: Macedònia (que incloïa Grècia), Egipte i Síria (Pròxim Orient).
 • Period: 146 BCE to 476

  ELS ROMANS

  Finalment van apareixe els Romans.