ISLAM

Timeline created by ayankova06
In History
 • 711

  L'emirat dependent

  L'emirat dependent
  Els exèrcits musulmans del Magrib van aprofitar les divisions interness de la noblesa visigoda per conquerir ràpidament la península ibèrica. I l'any 711 venceren el rei Roderic a la batalla de Guadalete.Un cop controlat el Al-Àndalus, el van convertir en un emirat dependent del califat omeia de Damasc. La capitar es va establir Còrdova.
 • 720

  Dominació de tota la Península

  Dominació de tota la Península
  Ja dominaven tota la Península, excepte la franja cantàbrica
 • 732

  Derrota musulmana a Poiters

  Derrota musulmana a Poiters
  Despres de la derrota musulmana a Poiters, la frontera entre els islamistes i els francs va quedar situada al sud dels Pirineus
 • 756

  L'emirat independent

  L'emirat independent
  l’últim membre de la família Omeia, el príncep Abderraman, va fugir de la seva ciutat i es va establir a Al-Andalus.Aquest va trencar els vincles polítics amb el califat de Bagdad, però es va mantenir sotmès a l’autoritat religiosa del califa de Bagdad.
  Es va proclamar emir independent, fundant l’emirat independent de Còrdova amb el nom d’Abderraman I.
 • 929

  El califat de Còrdova

  El califat de Còrdova
  L’any 929 Abderraman III es va independitzar de l’autoritat religiosa de Bagdad i es va proclamar califa de l’Al-Àndalus. D’aquesta manera va néixer el califat de Còrdova.
 • 1031

  Els regnes de taifes

  Els regnes de taifes
  A partir de l’any 1008,el califat es va començar a desintegrar. L’aristocràcia, els alts funcionaris i l’exèrcit lluitaven per escapar-se del control dels califes i convertir-se en la màxima autoritat als seus territoris.En menys de trenta anys, Al-Àndalus es va fragmentar en més de vint-i-cinc taifes.
 • 1248

  El regne nasarita de Granada

  El regne nasarita de Granada
  Dominava gran part de l'Andalusia oriental ji que va previure fins l'any 1492 gràcies a la pocisió estratègica que ocupava,entre la Península i el nord d'Àfrica.