Images

Història de la cèl·lula

 • Descobriment de la cèl·lula Robert Hooke

  Descobriment de la cèl·lula Robert Hooke
  Video de Robert HookeRobert Hooke (1635-1703). Fou un astronom, biòleg i físic. Va descubrir la cèl·lula. Va agafar un tros de suro i el va observar amb el seu microscopi. Hooke hi va veure uns poros molt junts formant cel·les. En va anomenar cel·lules (cel·lules en llatí cel·les).
 • Marcelo Malpighi

  Marcelo Malpighi
  Marcelo Malpighi (1628-1694) uns anys després de que Robert Hooke descobrís la cèl·lula, va ser el primer home en observar cèl·lules vives. També va ser el primer en descobrir els glòbuls vermells de la sang i demostrar que per això tenia aquest color.
 • John Needham

  John Needham
  Al 1745 el biòleg anglès John Needham (1713-1718) va descobrir que hi havien organismes unicel·lulars, és a dir, organismes formats per una sola cèl·lula.
 • Mathias Jakob Schleiden

  Mathias Jakob Schleiden
  En el 1838 , després del perfeccionament dels microscopis, el biòleg alemany Mathias Jakob Schleiden (1628-1694) va afirmar que tots els organismes vius estan constituïts per cèl·lules.
 • Theodor Schwann y Mathias Jakob Schleiden

  Theodor Schwann y Mathias Jakob Schleiden
  Un any després al 1839 Theodor Schwann y Mathias Jakob Schleiden van ser els primers en llançar la teoria cel·lular. Theodor Schwann era un botanic que va redactar la teoria cel·lular de les plantes. un any despres el seu company Mathias Jakob la va fer extensiva per els animals, unint aixi la botanica i la zoologica en una mateixa teoría.