Exploració a l'espai

 • Primer satèl·lit en òrbita

  Primer satèl·lit en òrbita
  L'Spútnik 1, va ser el primer satèl·lit artificial de la història. A les 22:28 h del 4 d'octubre de 1957 l'URSS va fer enlairar un coet R-7 des de Toretam, prop de Baikonur. Dins el coet hi anava aquest satèl·lit, que media una mica més que una pilota de futbol.
 • Primer ésser viu e òrbita

  Primer ésser viu e òrbita
  El primer ésser viu que va anar a l'espai va ser una gossa. Anomenada Laika, qui el 3 de novembre de 1957 la van ficar al Sputnik 2, la nau soviètica, la missió de la qual era orbitar la Terra.
 • Primer astronauta a l'espai

  Primer astronauta a l'espai
  Iuri Gagarin va ser el primer humà a viatjar a l'espai exterior, quan la nau espacial Vostok, on ell viatjava va completar una òrbita de la Terra el 12 d'abril de 1961. Gagarin es va convertir en una celebritat internacional, i va ser premiat amb diferents medalles i honors, com l'Heroi de la Unió Soviètica.
 • Primer acoblament de càpsules (soyud)

  Primer acoblament de càpsules (soyud)
  Els vols Soiuz i Apollo es van llançar a set hores i mitja l'un de l'altre el 15 de juliol de 1975 i van aterrar el 17 de juliol de 1975. Va ser l'última missió del programa Apollo, el primer vol espacial conjunt dels EUA i l'URSS i l'última missió espacial tripulada dels Estats Units fins al primer vol del transbordador espacial a l'abril del 1981.
 • Primer ésser humà en trepitjar la Lluna

  Primer ésser humà en trepitjar la Lluna
  La nit del 20 al 21 de juliol de 1969, l'ésser humà va trepitjar per vegada primera a la Lluna. La missió Apollo 11 de la NASA es va enviar a l'espai quatre dies abans, el 16 de juliol de 1969 i va arribar a la superfície lunar el 20 de juliol d'aquest mateix any i l'endemà va aconseguir que dos astronautes Armstrong i Aldrin caminessin sobre la seva superfície. La missió està considerada com un dels moments més significatius de la història de la humanitat i la tecnologia.
 • Primera estació espacial

  Primera estació espacial
  La primera estació espacial de la història va ser llançada per la Unió Soviètica, el 19 d'abril de 1971. La Salyut 1 va estar en òrbita a 200 km de la Terra durant sis mesos fins que es va desintegrar en entrar de nou en l'atmosfera.
 • Primera llançadora especial (columbia)

  Primera llançadora especial (columbia)
  El transbordador espacial Columbia, va ser el primer dels transbordadors espacials de la NASA a complir missions fora de la Terra. Va ser llançat per primera vegada el 12 d'abril de 1981, i va acabar la seva existència en destruir-se al reingrés a l'atmosfera l'1 de febrer de 2003 i els seus set tripulants també van morir.
 • Primer telescopi en òrbita

  Primer telescopi en òrbita
  El 24 d'abril de 1990 es va llanzamiento de Hubble, cosa que va significar la primera posada en òrbita d'un telescopi espacial. És un aparell de 13,3 metres de llarg (com un gran autobús),
 • Creació de l'Estació Internacional especial

  Creació de l'Estació Internacional especial
  En 1984, el president dels Estats Units Ronald Reagan, va demanar a la NASA que en un període de deu anys hauria de construir una estació espacial. En 1998, Rússia, a través de la seva agència, Roscosmos, va llançar el primer mòdul del que acabaria sent l'Estació Espacial Internacional. Després es van unir altres països com el Canadà, el Japó i alguns països europeus.
 • Arribada a mart de la Sonda Curiosity

  Arribada a mart de la Sonda Curiosity
  El rover Curiosity pessa uns 900 quilograms i és la peça clau de la missió Mars Science Laboratory (MSL). El complex es va llançar el 26 de novembre de 2011, arribant a Mart el 5 d'agost de 2012 a les 10.32 p. m. PDT