Eix Cronològic de la Revolució Industrial

 • Níquel

  Níquel
  És un metall de transició de color blanc amb un llarguíssim to groc, conductor de l'electricitat i de la calor, molt dúctil i maleïda pel que es pot laminar, polir i forjar fàcilment, i presentant ferromagnetisme a temperatura ambiental.
 • La màquina de vapor

  La màquina de vapor
  És una màquina tèrmica que realitza treball mecànic utilitzant vapor com a fluid de treball, va ser inventada per l'enginyer escocès James Watt
 • L'alumini

  L'alumini
  Sir Humphrey Davy descobreix l'alumini com a element creant una aleació amb ferro. Li posa com a nom "aluminium"
 • La bicicleta

  La bicicleta
  L'investigador alemany Karl Drais, que va ser el responsable de la seva invenció, és un vehicle de transport personal de propulsió humana. És impulsada pel mateix viatger, que acciona el vehicle amb l'esforç muscular de les cames.
 • Màquina d' escriure

  Màquina d' escriure
  És un dispositiu mecànic, electromecànic o electrònic, amb un conjunt de tecles que, en ser pressionades, imprimeixen caràcters en un document, normalment paper.
 • El Telègraf

  El Telègraf
  és un aparell que fa servir senyals elèctrics per a la transmissió de missatges de text codificats, com amb el codi Morse mitjançant línies alàmbriques o comunicacions de ràdio.
 • L'acer

  L'acer
  És un metall que es deriva de l'aliatge entre el ferro i el carboni. Es caracteritza per la seva resistència i perquè pot ser treballat en calent, és a dir, només en estat líquid.
 • El petroli

  El petroli
  És un recurs natural no renovable i és una barreja de compostos orgànics principalment d'insolubles d'aigua, és d'enorme valor econòmic. S'utilitza per a producció de diversos materials orgànics i com a combustible fòssil per generar energia elèctrica i d'altres tipus. Al segle XIX, el coronel Edwin L. Drake va perforar el primer pou petrolier del món
 • El telèfon

  El telèfon
  Dispositiu de telecomunicació creat per poder comunicar-se a distància amb altres persones per mitjà de la electrònica, inventat per Alexander Graham Bell.
 • L'electricitat

  L'electricitat
  És el conjunt de fenòmens físics relacionats amb la presència i flux de càrregues elèctriques. Es considera Thomas Alva Edison el descobridor "oficial" iniciant les seves investigacions sobre el tema el 1879. Un dels seus primers assoliments va ser encendre una bombeta incandescent
 • Bombeta Incandescent

  Bombeta Incandescent
  inventor estatunidenc Thomas Alva Edison va crear la primera bombeta incandescent, és un dispositiu que produeix llum mitjançant l'escalfament per efecte Joule, és un dels invents més utilitzats per l'home al llarg de la seva història es podria dir que la seva invenció va ser un canvi total en la forma en què vivia l'ésser humà, aquest invent es manté encara en l'actualitat i fins ara a estat d'excel·lent ús i ajuda
 • Turbina de vapor

  Turbina de vapor
  La turbina de vapor va ser desenvolupada per Sir Charles Parsons el 1884, la invenció de la turbina de vapor de Parsons va fer possible l'electricitat barata i abundant i va revolucionar el transport marítim i la guerra naval.
 • La televisió

  La televisió
  És un aparell electrònic destinat a la recepció i reproducció de senyals de televisió. Usualment consta d' una pantalla i comandaments o controls.
 • L'automòbil

  L'automòbil
  El 1885, Motorwagen de Karl Benz, accionat pel motor de combustió interna va ser el primer automòbil inventat, la indústria automotriu va contribuir significativament al creixement econòmic del país en el qual va ser inventat.
 • La Ràdio

  La Ràdio
  És un mitjà de comunicació que es basa en l'enviament de senyals d'àudio a través d'ones de ràdio. Finalment, l'italià Guglielmo Marconi va començar a realitzar proves unint tots aquests aparells i va aconseguir realitzar la primera transmissió el 1894.
 • L'avió

  L'avió
  dos germans americans, Wilbur i Orville Wright van convertir els somnis de la humanitat en realitat construint la primera màquina voladora veritable anomenada "avió". La seva invenció va ser de gran ajuda per a la gent i el creixement més influent en el transport a nivell global.