Historia

Eix Cronològic 1D - Bernat Domènech

 • 40,000 BCE

  Aparició homo hàbilis

  Aparició homo hàbilis
  Homo hàbilis és una espècie extinta d'homínid que van viure a l'Àfrica de l'est i del Sud.
 • 7500 BCE

  Descobriment de l'agricultura

  Descobriment de l'agricultura
  Es comença a comerciar i es formen els primers imperis, la majoria a el mediterrani, ja que tots els petits pobles podien arribar ràpidament gracies a els vaixells i, sobretot a la mar.
 • 5000 BCE

  S'inventa la roda

  S'inventa la roda
  Va permetre als humans fer un ús més eficaç de la potència animal i resoldre la seva necessitat de desplaçar-se, així com el seu ús en altres aplicacions com les rodes de terrissaire o les dels molins. Tanmateix no totes les civilitzacions van incorporar inicialment aquest invent, per desconeixement o per voluntat pròpia.
 • 3000 BCE

  Apareix l'escriptura a Mesopotàmia

  Apareix l'escriptura a Mesopotàmia
  Comença l'edat antiga. L'escriptura apareix en varies civilitzacions amb llarg domini de l'agricultura i el desenvolupament urbà a l'aire lliure, una de elles era Mesopotàmia.
 • 447 BCE

  Comença la construcció del Partenó

  Comença la construcció del Partenó
  El Partenó és un temple consagrat a la deessa grega Atena Pàrtenos, a qui el poble d'Atenes considera la seva protectora. Va ser construït al segle V aC (5 a.C) i és el monument més antic dels ubicats a l'Acròpoli d'Atenes (Grècia).
 • 476

  Conquesta de Roma

  Conquesta de Roma
  Comença l'Edat Mitjana. La caiguda de l'Imperi Romà d'Occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'Imperi Romà d'Occident l'any 476 i la seva posterior dissolució el 480.
 • 1492

  Descobriment Amèrica

  Descobriment Amèrica
  Comença Edat Moderna. Realment no va ser un "descobriment", més bé una colonització. Els europeus imposen "regles".
 • Mort de Galileu Galilei

  Mort de Galileu Galilei
  La religió el va matar per les seves idees anti terraplanismes, no el van matar justament, més bé el van encerrar a la presó i va acabar per passar els seus últims dies sota arrest domiciliari fins a la seva mort en 1642.
 • Comença Edat Contemporània

  Comença Edat Contemporània
  Comença Edat Contemporània amb el fet històric "La revolució francesa". Els francesos no privilegiats entren al palau i maten a els privilegiats, primer a Lluís XVI, el seu marit, i després ella, Maria Antonieta d'Àustria
 • Atemptat torres bessones

  Atemptat torres bessones
  Un terrorista se estampa amb les torres bessones.