Descargar

Eix Cronogic-DANIEL

By dmoral1
 • Period: 120,000 BCE to 10,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  El Paleolític (de el grec παλαιός, Palaios: 'antic', i λίθος, lithos: 'pedra') vol dir etimològicament pedra antiga, terme creat per l'arqueòleg John Lubbock en 1865 en contraposició a el de Neolític (pedra nova). És el període més llarg de l'existència d'l'ésser humà (de fet abasta un 99% de la mateixa [cita requerida]) i s'estén des de fa uns 2.590.000 d'anys (a l'Àfrica) 1 fins fa uns 12 000 anys .
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  NEOLÍTIC

  El neolític (de el grec νεο- neo- 'nou' i λιθικός lithikós 'de pedra') és l'últim dels períodes en què es considera dividida l'Edat de Pedra (eines de pedra). El terme, que vol dir «de pedra nova», es refereix a les elaborades eines de pedra polida que caracteritzen aquest període i el diferencien de la «antiga» Edat de Pedra, o Paleolític, amb eines de pedra tallada, més tosques.
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  EDAT DELS METALLS

  Edat dels Metalls és una de les dues grans etapes tecnològiques en què tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria euroasiàtica. Per definició, és el període que va seguir a l'Edat de Pedra i durant el qual l'ésser humà va començar a fabricar coses de metal1
 • Period: 2500 BCE to 473

  Edat antiga

  L'edat antiga és un període tradicional, molt utilitzat en la periodització de la història humana, definit pel sorgiment i desenvolupament de les primeres civilitzacions que van tenir escriptura, anomenades per això "civilitzacions antigues". Tradicionalment ha estat el període inicial de la història pròpiament dita, iniciada amb la invenció de l'escriptura, precedida de la prehistòria.
 • 473

  Caiguda de Roma

  Caiguda de Roma
  La caiguda de l'Imperi romà d'Occident (també coneguda com la caiguda de l'Imperi romà o la caiguda de Roma) va ser el període de declivi de l'Imperi romà d'Occident en què va perdre l'autoritat d'exercir el seu domini i el seu vast territori va ser dividit en nombroses entitats polítiques successores.
 • Period: 473 to 1492

  Edat Mitjana

  L'edat mitjana o edat medieval és el periode de la història d'Europa que va des del segle v Fins a l'segle XV. Succeeix l'edat antiga, que acaba amb La caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, i precedeix el Renaixement il 'era de l'exploració.
 • 1492

  Descoberta d'Amèrica

  Descoberta d'Amèrica
  Descobriment d'Amèrica és la denominació que rep l'esdeveniment històric succeït el 12 d'octubre de 1492, consistent en l'arribada a Amèrica d'una expedició espanyola dirigida per Cristóbal Colón
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L'edat moderna és el període comprès des del segle XV a l'XVIII i que es troba entre l'Edat Mitjana i l'Edat Contemporània. Podem afirmar certament que aquest període va ser considerat d'intensos canvis.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La Revolució francesa va aconseguir posar una fi a l'absolutisme i a el feudalisme a França, i també gràcies a aquesta revolució va començar un nou règim polític en el qual la burgesia va ser recolzada per les masses populars, convertint-la així en la força política predominant de França.
 • Period: to

  Edat contemporánea

  Edat Contemporània és el nom amb el qual es designa a el període històric comprès entre la Declaració d'Independència dels Estats Units o la, i l'actualitat. Comprèn, si partim de la Revolució francesa, d'un total de 231 anys, entre 1789 i el present.
 • Descoberta de l'escriptura

  Descoberta de l'escriptura
  La història de l'escriptura estudia el desarrollo de llenguatges d'Expressió per mitjà de lletres o Altres marques. La història de com han evolucionat a els sistemes de representació gràfica de llengües en Diferents civilitzacions, o sistemes d'escriptura, olla incloure también a els de protoescriptura, sistemes que usin Símbols antics o ideogrames.
 • Descoberta dels metalls

  Descoberta dels metalls
  L'edat dels metalls és una de les tres Grans etapes en els quals tradicionalment s'a subdividit la Prehistòria euroasiàtica. Ocupa un periode Molt ampli en la història caracteritzat paper desarrollo de les Societats humanes de la Metal·lúrgia. El període Comença, aproximadament, Abans de la V Mil·lenni aC i acaba a l'I Mil·lenni aC, amb l'entrada ja dins de la Història de bona part de l'Europa Occidental.
 • Descoberta de l'Agricultura

  Descoberta de l'Agricultura
  L'economia insular canària, ha estat des dels temps més antics, eminentment agrícola. Podem assenyalar els següents períodes històrics de l'agricultura:
 • Aparició dels primers homínids

  Aparició dels primers homínids
  Els homínids són un tipus de primats caracteritzats per la seva postura alçada i pel bipedisme. Entre els homínids actuals estan els humans i els seus parents propers, orangutans, goril·les, ximpanzés i bonobos. Els homínids s'han anat diversificant amb el pas el temps originant diferents gèneres i espècies, moltes de les quals van conviure en el mateix espai.