edat moderna

 • 1492

  descobriment d'America

  descobriment d'America
  Els reis catòlics envien a Cristobal Colon a Asia per comerciar però va usar un altre camí i va pegar a Amèrica.
  Amb el descobriment d'America comença l'edad moderna i l'imperi hispànic.Espanya descobreix que hi ha molt d'or i el comença a importar amb vaixeills cap a Espanya.Igual que amb l'or també descobreixen nous aliments:patates,tomàtigues blat de moro...A partir d'allà avançen molt ràpid i conquereixen Sud Amèrica
 • Decadència de L'imepri Hipànic

  Decadència de L'imepri Hipànic
  Entre les guerres i Amèrica varen deixar d'anar a Amèricai la població va començar a ser m´es i més pobres i com que els militars ja están destroçats i començen a perdre territoris.
  Segurament teniu la pregunta: ¿Perquè a 1630? Perque durent un segle hi va haver tres reis febles. I els ciutadans, ja cansats, varen fer les primeres revoltes i , tot mesclat , era molt dificil de controlar.
 • Guerra de succeció

  Guerra de succeció
  Quan va morir en Carles II hi va haver dos candidats: Carles (alemany) i en Felip (françés). A partir d'aquest debat varen sortir les guerres interiors en la que els ciutadans amb poder es berellaven per quin dels dos havia de ser el rei. Tots amb l'argument de que tenien negocis amb un dels dos.
 • final de guerra de succeció

  final de guerra de succeció
  Finalment la guerra la varen guanyar els del band d'en Felip , el qual, va establir una forma de govern absolutista. Va prohibir utilitzar la llengua
  catalana als documents oficials.es va modernitzar el país i el va fer mes ric. Va ajudar amb el

  desenvolupament de l’agricultura, la indústria i el comerç.En resum: va passar tot el seu regnat aixecant un imperi de les cenices.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La revolució françesa es un dels aconteciments més importants de l'histhòria ja que determina el fi de l'edat moderna i el començ de l'edacontemporània,aixó sense contar que va suposar el major canvi polític i social d'Europa.Es basa en que els campesins estaven farts de que els reis eren molt i molt rics i ells molt i molt pobres ,a part, pagaben molts impostos.Per això van als diferents castells de frança: alliberaben als presos i destruien els castells.