Edat Mitjana

 • 395

  Inici de l'edat mitjana

  Inici de l'edat mitjana
  Teodosi va dividir l'Imperi Romà en dues parts l'Imperi Romà d'Occident i l'Imperi Romà d'Orient.
 • Period: 395 to 476

  l'Imperi Romà d'Occident

  L'Imperi Romà d'Occident va sofrir invasions d'uns pobles germànics.
  Finalment l'any 476 va caure l'Imperi Romà d'Occident en mans dels pobles germànics.
 • Period: 395 to 1453

  L'Imperi Romà d'Orient

  L'Imperi Romà d'Orient va aconseguir sobreviure a la caiguda de Roma i a les invasions germàniques. I va rebre el nom d'Imperi bizantí.
  L'any 1453 els turcs van conquerir la capital Constantinoble
 • Period: 400 to 700

  Els regnes germànics

  Una vegada desaparegut l'Imperi Romà d'Occident, els pobles germànics van formar diversos regnes separats en el seu territori. Els més importants van ser els regnes visigòtics i francs.
 • Period: 400 to 500

  Els ostrogots

  Els ostrogots es van assentar a Itàlia casi al final del segle V comandats per Teodoric.
  Els bizantins van fer desapareixer els ostrogots
 • Period: 400 to 700

  Els angles i els saxons

  Els angles i els saxons son procedents de Dinamarca i dels Paisos Baixos, van travessar el canal de la Mànega i van arribar a l'actual Anglaterra
 • Period: 415 to 418

  Instal·lació dels visigots al sud de Roma

  Gràcies a un pacte amb Roma els visigots, van aconseguir entrar a la península Ibèrica per lluitar amb els invasors sueus, vàndals i alans.
 • Period: 418 to 507

  Regne visigòtic de Tolosa

  Els visigots van establir un altre regne que s'estenia a ambdós costats dels Pirineus, van ficar la capital del regne a Tolosa. Euric va estendre el regne per quasi tota la península. Al 507 Alaric II va ser derrotat pels francs, i els visigots es van traslladar al sud dels Pirineus.
 • 481

  Instal·lació dels francs al nord de Roma

  Instal·lació dels francs al nord de Roma
  Els francs, després de travessar el Rin, es van instal·lar al nord de la província de roma Gàl·lia. El regne franc va ser el més important de tots els que es van crear entre tots els pobles germànics arran de la desaparició de l'Imperi Romà d'Occident.
 • Period: 500 to 700

  Els llombards

  Els llombards van crear un regne al llarg d'un riu, es van assentar a la actual Llombardia Itàliana. Van amenaçar les terres del centre d'Itàlia i als Papes.
 • Period: 507 to 711

  Regne visigòtic de Toledo

  Una vegada instal·lats a Hispània van fixar la capital a Toledo. El rei Leovigild va sotmetre els sueus, càntabres i asturs; i els seus successors van expulsar els bizantins i van vèncer els vascons. Es van integrar amb la gent hispanoromana L'any 711 els musulmans els, van derrotar a Guadalete, cosa que va posar fi al regne.
 • Period: 527 to 565

  Màxima explendor de l'Imperi bizantí

  L'Imperi bizantí va arribar a la màxima esplendor amb Justinià I. Va conquerir diversos territoris a la Mediterrània. Quan va morir Justinià I la majoria dels territoris es van perdre.
 • 600

  Conquesta dels musulmans

  Conquesta dels musulmans
  Els musulmans van conquerir les províncies més riques (Síria, Palestina i Egipte).
 • Period: 700 to 800

  Les lluites iconoclastes

  Aquestes lluites van començar quan alguns emperadors van prohibir el culte a les imatges sagrades, la prohibició va desencadenar conflictes socials, al final es va quedar el culte de les imatges.
 • Period: 751 to 843

  L'evolució històrica. Del regne a l'imperi

  Pipí el Breu va implantar una nova dinastia, la carolíngia, que va arribar a la màxima esplendor amb el seu fill Carlemany. Es va proposar restablir la unitat de l'antic Imperi Romà d'Occident. Va conquerir molts territoris de diversos pobles, com els llombards, els bàvars, etc. Després de les conquestes el papa Lleó III va coronar Carlemany emperador en Roma l'imperi només va durar fins a l'any 843 perquè quan va morir el fill successor de Carlemany l'imperi es va dividir.
 • 1054

  El Cisma d'Orient

  El Cisma d'Orient
  Va ser causat per la rivalitat entre el patriarca de Constantinoble i el papa de Roma, va acabar el 1054 amb la separació o cisma entre l'Església occidental o romana i l'oriental.