1288.m

L'imperi Bizantí

 • 395

  Inici de l'edat mitjana

  Inici de l'edat mitjana
  Teodosi va dividir en dues parts el seu imperi. L'Imperi Romà d'Occident, amb la capital a Roma, i l'Imperi Romà d'Orient, amb capital a Constantinoble.
 • Period: 395 to 476

  L'imperi Romà d'occident

  L'Imperi Romà d'Occident va sofrir les invasions d'una sèrie de pobles germànics, com els visigots, els sueus, els vàndals i els alans. Finalment va caure
 • Period: 395 to 1453

  L'imperi Romá d'orient

  L'Imperi Romà d'Orient, en canvi, va sobreviure a la caiguda de Roma i a les invasions germàniques. Va agafar el nom d'Imperi bizantí i va existir fins al 1453, quan els turcs van conquerir Constantinoble
 • Period: 400 to 700

  Els regnes germànics

  Quan va desaparèixer l'Imperi Romà d'Occident, els pobles germànics van formar diversos regnes independents al seu territori. Els més importants i estables van ser els regnes visigòtics i franc.
 • Period: 400 to 500

  Els Ostrogots

  Els ostrogots. Es van quedar a Itàlia a finals del segle v comandats per Teodoric. El regne va desaparèixer a mitjan segle vi ocupat per l'Imperi bizantí.
 • Period: 415 to 418

  L'evolució històrica

  Gràcies a un pacte amb Romà els visigots, van aconseguir entrar a la península Ibèrica per lluitar contra els invasors sueus, vàndals i alans.
 • Period: 418 to 507

  El regne visigòtic de Tolosa

  Després de la caiguda del darrer emperador romà, els visigots van crear un regne que s'estenia a ambdós costats dels Pirineus i van fixar la capital a Tolosa. Els visigots van traslladar-se al sud dels Pirineus.
 • Period: 500 to 599

  Màxima esplendor

  Al segle vi, l'imperi va arribar a la màxima esplendor amb Justinià. Va conquerir diversos territoris per recuperar el que havia sigut l'imperi Romà, però amb la seva mort la majoria es van perdre.
 • Period: 500 to 700

  Els Llombards

  Els llombards. Al segle vi van crear un regne seguint el riu Po, a la Llombardia italiana actual. Van amenaçar les terres del centre d'Itàlia i els territoris dels papes. El regne va durar dos segles.
 • Period: 507 to 711

  El regne visigòtic de Toledo

  Una vegada instal·lats a Hispània van fixar la capital a Toledo. Primer, el rei Leovigild va sotmetre els sueus, càntabres i asturs; i els seus successors van expulsar els bizantins i van vèncer els vascons. Després, es van integrar amb la població hispanoromana, L'any 711 els musulmans els van derrotar a Guadalete, cosa que va posar fi al regne.
 • Period: 600 to 699

  La conquesta dels musulmans

  Al segle vii, els musulmans van conquerir Síria, Palestina i Egipte, que eren les províncies més riques i van reduir considerablement el seu territori.
 • Period: 700 to 900

  Les lluites iconoclastes

  Les lluites iconoclastes es van originar quan alguns emperadors van prohibir les imatges sagrades, i van intentar apropiar-se dels béns dels monestirs. Finalment van prohibir les imatges sagrades.
 • Period: 751 to 843

  L'evolució històrica. Del regne a l'imperi

  L'any 751, Pipí el Breu va crear la dinastia carolíngia, que va arribar a la màxima esplendor amb el seu fill Carlemany . Carlemany va intentar restablir l'antic Imperi Romà d'Occident. Va conquerir els territoris, dels llombards, dels bavars i els avars etc... Després d'aquestes conquestes, van coronar Carlemany emperador el dia de Nadal de l'any 800 a la ciutat de Roma. L'imperi va acabar l'any 843, perquè, quan va morir el successor de Carlemany, van dividir l'imperi entre els seus fills.
 • Period: 1000 to 1099

  Fi de l'imperi Bizanci

  A mitjants del segle xi, Bizanci va travessar una crisi profunda. Al final els turcs van conquerir Constantinoble al 1453 i es va destruir l'imperi
 • 1054

  El Cisma d'Orient

  El Cisma d'Orient
  El Cisma d'Orient, va ser causat per la rivalitat entre l'esglesia occident i l'esglesia d'orient per la primacia sobre la cristiandat. Va acabar el 1054 l'esglesia d'orient va passar a dir-se Església ortodoxa.