Cronoogia dels Àustries

 • Period: 1500 to

  S. XVI - S.XVII

 • Jan 12, 1519

  Emperador del Sacre Imperi Romà Germànic.

  Emperador del Sacre Imperi Romà Germànic.
  Després de la mort del seu propi avi Maximiliano I d'Ausberg, emperador del Sacre Imperi Romà Germànic, el 12 de gener de 1519, Carles I va reunir en la seva persona els territoris procedents de la quàdruple herència dels seus avis
 • 1520

  Carles I: Conflictes a Aragó: Les Germanies (1520-1523)

  Carles I: Conflictes a Aragó: Les Germanies (1520-1523)
  La rebel·lió de les Germanies va ser un conflicte que es va produir en els regnes de Mallorca i València al començament del Regnat de Carles I, entre 1520 i 1523. Va tenir lloc paral·lelament a la rebel·lió de les Comunitats de Castella.
 • 1521

  La guerra de Navarra

  La guerra de Navarra
  Aprofitant la Guerra de les Comunitats de Castella amb una parcial desmilitarització del Regne de Navarra es va produir la 3a contraofensiva dels navarresos per recuperar el regne al 1521. En aquesta ocasió, Enric II de Navarra amb suport del Rei francès Francesc I, va aconseguir la recuperació en poc temps. No obstant això la població humil romandre gairebé enterament passiva, sense mostrar-se lleial a Carles I però sense mostrar suport als legitimistes.
 • 1535

  Extensió de la monarquia

  Extensió de la monarquia
  Després de la mort, l'1 de novembre de 1535, de san Francisco II, últim Sforza, el Ducat de Milà va quedar sense sobirà. Els reis de França, emparentats amb la Família Visconti, reclamaven el ducat. Aquesta va ser una de les causes de les successives guerres de italianes. Francesc I va veure en la mort del Duc de Milà una nova oportunitat per a fer-se amb el territori, originant així un a tercera guerra contra Espanya, que va acabar amb la treva de Niça al 1536
 • 1563

  Batalla Sant Quintí

  Batalla Sant Quintí
  Felip II va mantenir les guerres amb França, pel suport francès als rebels flamencs, obtenint una gran victòria a la batalla de Sant Quintí, lliurada el 10 d'agost de 1557, festivitat de sant Llorenç, en record de la qual va fer edificar el monestir de l'Escorial (1563 - 1584)
 • Duc de Lerma (Vàlid).

  Duc de Lerma (Vàlid).
  Era el Virrei de Felip III. Pràcticament governava tot perquè a Felip III ni li agradava molt.
 • Treva dels 12 anys

  Treva dels 12 anys
  La treva dels dotze anys, va ser un tractat signat el 1609 entre Espanya i els Països Baixos; va suposar una aturada pacífica en la guerra dels Vuitanta Anys que els neerlandesos mantenien contra l'Imperi espanyol des de 1568 per aconseguir la seva independència política.
 • Expulsió dels moriscos.

  Expulsió dels moriscos.
  Felip III va ordenar que els moriscos (Musulmans de al-Àndalus, que residien a la corona de Castella), que fossin expulsats dels regnes i territoris de la Monarquia Catòlica.
 • Guerra dels 30 Anys

  Guerra dels 30 Anys
  Va ser un conflicte entre França i la Monarquia hispànica, originada per la crisi general que va afectar els estats europeus durant el segle XVII. Van intervenir els estats dels Habsburg d’Àustria i els dels prínceps alemanys.
 • Guerra dels Segadors.

  Guerra dels Segadors.
  La Guerra dels Segadors va ser una guerra principalment originada per una revolta popular per part dels protestants catalans contra l'exercit reial.
 • Conflictes amb els Països Baixos

  Conflictes amb els Països Baixos
  Felip II havia rebut com a herència del seu pare, Carles I, els Països Baixos en unió del Franc comtat, perquè Espanya, per aquell temps era la nació més poderosa del món. Per aquesta raó, era un punt alhora estratègic i de debilitat per a Felip II. Estratègic, ja que mitjans de l'XVI Anvers era el port més important d'Europa del Nord.