BREU HISTÒRIA DE L’ESCLAVITUD ALS ESTATS UNITS

 • La guerra d'Independència dels Estats Units

  La guerra d'Independència dels Estats Units
  La guerra d'Independència dels Estats Units va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar les Tretze Colònies britàniques originals a Amèrica del Nord contra el Regne de Gran Bretanya. Va passar entre 1775 i 1781, finalitzant amb la derrota britànica a la batalla de Yorktown i la signatura del Tractat de París.
 • Constitució dels Estats Units d’Amèrica.

  Constitució dels Estats Units d’Amèrica.
  Trenta-cinc dels cinquanta-cinc delegats, que van estar presents a la Convenció Constitucionalista, van signar la Constitució dels Estats Units el 17 de setembre de 1787 a Filadèlfia.
 • Abraham Lincoln es converteix en el setzè president dels Estats Units.

  Abraham Lincoln es converteix en el setzè president dels Estats Units.
  L'elecció es va dur a terme el dimarts 6 de novembre de 1860. En una competència a quatre bandes, la butlleta del Partit Republicà d'Abraham Lincoln i Hannibal Hamlin va sortir triomfant. L'elecció de Lincoln va servir com el principal catalitzador de la Guerra Civil nord-americana.
 • Comienza la guerra de Secesión o guerra civil estadounidense.

  Comienza la guerra de Secesión o guerra civil estadounidense.
  Va ser un conflicte bèl·lic internacional que, a més d'afectar el conjunt d'Europa, inclourà la Guerra de la reina Anna a l'Amèrica del Nord, així com accions de pirates i corsaris a les despeses de l'Amèrica espanyola. En aquesta confrontació, a més de la successió a la corona hispànica.
 • Abolició de l'esclavatge

  Abolició de l'esclavatge
  És una doctrina que defensa l'anul·lació de lleis, preceptes o costums relacionats o relatius a l'esclavisme.
 • Lleis Jim Crow

  Lleis Jim Crow
  Les lleis Jim Crow van ser unes lleis estatals i locals als Estats Units, promulgades per les legislatures estatals blanques, les quals eren dominades pels demòcrates després del període de Reconstrucció entre 1876 i 1965.
 • Rosa Park

  Rosa Park
  Rosa Louise McCauley Parks va ser una activista afroamericana, figura important del moviment pels drets civils als Estats Units, en especial per haver-se negat a cedir el seient a un passatger blanc i moure's a la part posterior de l'autobús a Montgomery, Alabama, de desembre de 1955.
 • Ruby Bridge primer dia d’escola.

  Ruby Bridge primer dia d’escola.
  Ruby Nell Bridges Hall va ser la primera nena afroamericana a assistir a una escola de «blancs» l'any 1960. Tres anys abans, diversos adolescents, entre ells Dorothy Counts, havien intentat integrar-se a l'estat de Carolina del Nord.
 • Llei pels Drets Civils

  Llei pels Drets Civils
  Llei pels Drets Civils
  Es refereix als moviments que van aparèixer als Estats Units d'Amèrica (especialment als estats del sud, entre els quals Mississippi, Alabama, Arkansas i Geòrgia hi destaquen) amb l'objectiu de prohibir la discriminació racial contra els afroamericans i reestablir el seu dret a vot.
 • Mort Marthin Luther King

  Mort Marthin Luther King
  L'assassinat de Martin Luther King, Jr. va ocórrer a Memphis, Tennessee el 4 d'abril de 1968, quan tenia 39 anys. Martin Luther King és abatut d'un tret al cap per un franctirador mentre saluda els seus seguidors des del balcó del motel Lorraine.