Biologen aan het werk

By eavb
 • Inleiding

  Dit is mijn tijdlijn 'Biologen aan het werk'. Het gaat over wetenschappers en biologen tussen 1600 en 2004 die die belangrijke dingen hebben ontdekt of uitgevonden.
 • Geboorte Antoni van Leeuwenhoek

  Geboorte Antoni van Leeuwenhoek
  Antoni van Leeuwenhoek was geboren op 24 oktober 1632. Hij was geboren in Nederland in Delft.
 • Geboorte Robert Hooke

  Geboorte Robert Hooke
  Robert Hooke is geboren op 18 juli 1635. Hij is geboren in Engeland in Isle of Wight.
 • Royal Society ontstond

  Royal Society ontstond
  Op 28 November in 1660 is de Royal Society opgericht. Dit gebeurde opgericht na een voordracht van Christopher Wren tijdens een bijeenkomst in Gresham College.
 • Robert hooke

  Robert hooke
  In 1662 werd Robert Hooke curatot vor experimenten van de Royal Society. De Royal society bestond toen maar net anderhald of 2 jaar. Hij staat bekend zijn wet, de wet van Hooke: "de uitrekking van een veer is recht evenredig met de kracht welke op de veer wordt uitgeoefend". Verder is het ok speciaal dat hij in die tijd al plantencellen kon zien. De onderdelen daarvan zijn celmembraan, celkern, vacuole en bladgroenkorrels. Hij zag ook het Felleem van kurk.
 • Antoni van Leeuwenhoek werd lid van de Royal Society

  Antoni van Leeuwenhoek werd lid van de Royal Society
  Antoni van Leeuwenhoek werd in 1680 lid van de Royal society, via een andere wetenschapper Reinier de Graaf. De belangrijkste uitvinding van Antoni van leeuwenhoek was de lichtmicroscoop. Het was nog niet een microscoop die zoveel kan als de microscopen nu maar het was wel een begin. De microscoop bestond uit een lampje, lenzen om licht te bundelen, tafel, lenzen om het beeld te vergroten, en een mechaniek.Onder de microscoop bekeek hij dingen als een groene alg, schimmel en zijn eigen tandplak.
 • Robert Hooke gestorven

  Robert Hooke gestorven
  Op 3 maart 1703 is Robert Hooke overleden in Londen in Engeland.
 • Antoni van Leeuwenhoek overleed.

  Antoni van Leeuwenhoek overleed.
  Op 26 Augustus in het jaar 1723 is de Nederlandse wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek overleden. Zijn belangrijkste uitvinding was de microscoop.
 • Geboorte Charles Darwin

  Geboorte Charles Darwin
  Op 12 Februari in het jaar 1804 is Charles Darwin geboren in Shrewsbury in het Verenigd Koninkrijk.
 • Geboorte Gregor Mendel

  Geboorte Gregor Mendel
  Op 20 Juli 1822 is de bioloog Gregor Mendel geboren. Hij is geboren in Heinzendorf bij Odrau, in Oostenrijks Silezië, dat tegenwoordig Vražné-Hynčice in Tsjechië is.
 • Charles Darwin Beagle

  Charles Darwin is vanaf het jaar 1831 5 jaar op reis geweets met zijn Beagle. Waar hij allemaal is geweest kan je zien op de kaart. Hij heeft samen met de beschrijvingen van zijn ontdekkingen fossielen, opgezette dieren en planten opgestuurd naar Cambridge,
 • Onderzoek erfelijkheid Gregor Mendel

  Onderzoek erfelijkheid Gregor Mendel
  Gregor mendel deed onderzoek naar erfelijkheid. Hij deed vooral onderzoek met erwten. Hij bestudeerde dus de erfelijkheid van kenmerken van de erwtenplant. Hij deed dit ook op een wiskundige manier met berekeningen. Hij deed experimenten in een kloostertuin met erwtenplanten. Wat ook een belangrijke bijdrage van hem is is dat hij het begrip 'gen' heeft geintrduceerd, als eenheid van erfelijkheid.
 • Charles Darwin overleed

  Charles Darwin overleed
  Op 19 April in het jaar 1882 is Charles Darwin overleden. Hij werd pas lid van de Royal Society nadat hij dood was gegaan.
 • Gregor Mendel overleed.

  Gregor Mendel overleed.
  Op 6 Januari in het jaar 1884 is Gregor Mendel overleden. Hij was geen deelnemer van de Royal Society. Hij deed nderzoek naar gen en erfelijkheid.
 • Geboorte Francis Crick

  Geboorte Francis Crick
  Francis Crick was geboren op 8 Juni 1916 in Weston Favell. Dit is een klein dorpje in Engeland.
 • Geboorte James Watson

  Geboorte James Watson
  James Watson is geboren op 6 April in 1928. Hij is geboren in Chicago in Amerika, en hij leeft op dit moment nog steeds.
 • DNA ontdekking Watson en Crick

  DNA ontdekking Watson en Crick
  In 1953 hebben James Watson en Francis Crick DNA ontdekt. Dit is een onderdeel dat in een cel zit. Het zit in de celkern als opgerolde draadjes. Deze draadjes worden ook wel chromosomen genoemd. De functie van DNA is dat het alle informatie bevat om een volwassen individu te doen ontstaan, met bijbehorende eigenschappen zoals soort, geslacht en karakter.
 • Watson en Crick kregen nobelprijs.

  Watson en Crick kregen nobelprijs.
  In het jaar 1962 kregen de wetenschappers James Watson en Francis Crick de nobelprijs van de Royal Society voor hun ontdekking van DNA. Ze waren ook lid van de Royal Society,
 • Francis Crick overleed

  Francis Crick overleed
  Francis Crick is op 28 Juli in het jaar 2004 overleden.
 • Slot

  Dit was mijn tijdlijn over 'Biologen aan het werk'. De biologen waar ik over heb gepraat zijn Gregor Mendel, Charles Darwin, Antoni van Leeuwenhoek, Robert Hooke, Francis Crick en James Watson. Ik ben zelf wel tevreden met het resultaat en ik was ook op tijd begonnen. Ik zou zelf denk ik geen Bioloog willen worden omdat het niet heel erg bij mij past. Ik zou in de 4e wel Biologie willen kiezen maar dat is het enige science-vak wat ik leuk vind en je hebt de andere vakken daar vaak ook bij nodig.