biologen aan het werk

By jorikw
 • Period: to

  Robert Hooke: geboren in Engeland. hij was lid van the royal society

  Robert hooke kon in de tijd waarin hij leefde de structuur van de kurk zien en hij kon zien wat er in de celkern zat. Het celmembraan is een verstevigign van de celwand.
  De celkern is de kern van de cel.
  Bladgroenkorrels heb je nodig voor fotosynthese, ze vangen het licht op. Robert hook's grootste bijdrage aan de wetenschap was de wet van elasticiteit.
 • Period: to

  Antoni van Leeuwenhoek: geboren in Nederland. hij was niet lid van de Royal Society

  de onderdelen van een lichtmicroscoop zijn:
  1 Oculair
  2 Tubus
  3 objectieven en een revolver
  4 objecttafel
  5 kruistafel met nonius
  6 Condensor
  7 Condensor diafragma
  8 Condensor-centreerschroeven
  9 Condensor-hoogte schroef
  10 Macrometerschroef
  11 Micrometersschroef
  12 Velddiafragma
  13 Lamphouder met lamp
  14 Lichtregeling
  15 Voet
  16 statief
  Van Leeuwenhoek keek veel dingen onder zijn microscoop(word). De grootste bijdrage aan de wetenschap is dat hij heel veel nieuwe microscopen bedacht heeft.
 • the royal society is opgericht

 • Period: to

  Charles Darwin: geboren in Engeland. hij was lid van the royal society

  Charles darwin heeft de evolutietheorie bedacht. Hij zag dat dieren meer nakomelingen kregen dan dat er ouders waren dus er was altijd een strijd om te overleven. daar bedoelde hij mee dat de sterkste overleefde. Maar de evolutie theorie gaat ook over als de natuur veranderd dat dieren dan mee veranderen. daarin had de darwinvink een grote rol want ze hadden allemaal een andere snavel voor wat voor soort eten dat ze aten. de grootste bijdrage van Charles darwin is natuurlijke de evolutietheorie.
 • Period: to

  Gregor Mendel: geboren in Tsjechië. hij was niet lid van the royal society

  Gregor mendel heeft onderzoek gedaan naar de overerving van de erwt, hij stelde een theorie over hoe eigenschappen zich gedragen bij overerving en kruising. hij deed dus ook vooral veel onderzoek met de erwt. in het latijns pisum sativum. de belangrijkste bijdrage van hem is de wetten van Gregor mendel. door die wetten word hij ook wel de vader van de genetica genoemd.
 • Period: to

  Francis Crick: geboren in Engeland. hij was lid van the royal society

  Watson en Crick hebben de molecuulstructuur van nucleinezuur bedacht. In het engels is het Deoxyribose Nucleic Acid (DNA). DNA bevind zich in de celkern. DNA is de drager van erfelijk materiaal. zij hebben hier een stukje over geschreven in de scientific journal. de grootste bijdrage van Watson en Crick is de molecuulstructuur van DNA, zo had niemand er ooit over gedacht.
 • Period: to

  James D. Watson: geboren in Amerika. hij is lid van the royal society

  Watson en Crick hebben de molecuulstructuur van nucleinezuur bedacht. In het engels is het Deoxyribose Nucleic Acid (DNA). DNA bevind zich in de celkern. DNA is de drager van erfelijk materiaal. zij hebben hier een stukje over geschreven in de scientific journal. goed bevatten en zo makkelijk begrijpen zoals Watson en Crick dat deden. de beste bijdrage van Watson en Crick is de molecuulstructuur van DNA, niemand anders had er ooit zo over gedacht.