• Period: 1580 to

  Hans i Zacharias Janssen

  Els seus pares fabricaven ulleres i desde ben petit que ajudava al seu pare. Diverses fonts d’informació afirmen que ell es el inventor del microoscopi simple (una lent) i compost (2 lents).
 • Period: to

  Anton van Leeuwenhoek

  Revela les Cèl·lules constituent els Unitats bàsiques de l'estructura de les obertures vius. Es conegut com a pare de la microbiologia i inventor del microscopi, i per ser el primer a observar al microscopi diverses espècies de microorganismes i cèl·lules amb lents que ell mateix va construir.
 • Period: to

  Robert Hooke

  Va ser un gran científic que va aportar nombroses idees i avenços a la ciència. Va ser reconegut per les seves grans aportacions en la física, microscòpia, biologia i arquitectura. Va inventar instruments com el termòmetre d'alcohol, higròmetre, anemòmetre i altres instruments més, que constitueixen un important lloc a la ciència.
  Gràcies al microscopi, va descobrir que la làmina de suro tenia petites cavitats polièdriques com si fos un rusc d'abelles. Cada cavitat la va anomenar cèl·lula.
 • Period: to

  Xavier Bichat

  Va ser un metge francès, considerat el pare de la histologia i la patologia moderna.
  Malgrat haver de treballar sense microscopi, les seves investigacions van representar un gran avenç per entendre el cos humà. Xavier Bichat va ser el primer a introduir el concepte de "teixit" com a element constitutiu del cos humà, tant a nivell morfològic com fisiològic.
 • Period: to

  Robert Brown

  Va descobrir el moviment desordenat que presentan las partícules ultra microscòpiques que es troben en un líquid (Moviment browniano).
 • Period: to

  Henri Dutrochet

  Va ser un metge, biòleg i fisiòleg francès, fundador de la teoria cel·lular i descobridor del procés d'osmosi (la difusió passiva d'aigua d'alta concentració a la baixa concentració a través d'una membrana semi-permeable).
 • Period: to

  Jan Evangelista Purkinje

  És conegut pel seu descobriment de les cèl·lules de Purkyně, grans neurones amb moltes ramificacions de dendrites trobades al cerebell. També se'l coneix pel seu descobriment de les fibres de Purkyně, el teixit fibrós que condueix els impulsos elèctrics del nòdul auriculoventricular a totes parts dels ventricles del cor. També va introduir els termes de plasma sanguini i de protoplasma.
 • Period: to

  Jan Evangelista Purkinje 2

  Purkinje va ser el primer a utilitzar un micròtom per realitzar prims talls de teixits per l'observació microscòpica i va ser dels primers a utilitzar una versió millorada del microscopi compost. També va construir la seva pròpia versió de l'estroboscopi, que va anomenar ''Forolyt''
 • Period: to

  Rudolf Virchow

  Va corregir i va ampliar la teoria cel·lular de Schwann i Schleiden, establint que les cèl·lules són la unitat fonamental de la vida i que les cèl·lules es formen només a partir d'altres cèl·lules.
 • Period: to

  Rudolf Virchow 2

  Va rebutjar l'antiga idea que deia que la malaltia era una aflicció del cos sencer o d'un dels seus humors. La malaltia, era el resultat d'una alteració cel·lular.
  Va fer importants contribucions al coneixement de processos com la coagulació sanguínia, l'aterosclerosi, la leucèmia i altres malalties cancerígenes.
 • Period: to

  Mary Treat

  Va ser entomòloga i botànica, i va defensar la teoria de l'evolució de Darwin, amb qui va treballar en certes investigacions sobre plantes carnívores.
  Els treballs més coneguts són els experiments que va realitzar amb larves de papallones, en els que demostraria la influència de l'alimentació sobre la determinació del sexe.
 • Period: to

  Lynn Margulis

  Va ser una biòloga estatunidenca que va desenvolupar la teoria de l'evolució molt coneguda principalment per haver difós la teoria endosimbiòtica, que explica l'origen de les cèl·lules eucariotes per la incorporació d'una cèl·lula dins una altra.