BARCELONA ETAPA MEDIEVAL

  • 415

    Els germànics a Barcelona

    Aquest mateix any, Ataülf va establir-se a Barcelona, que en aquell moment era una ciutat petita però molt ben defensada, amb unes muralles que van servir fins al segle XI. Però les divergències entre els mateixos visigots, amb una facció favorable a la romanització, liderada per Ataülf, i una altra decidida a conservar els estils gots, va acabar amb l'assassinat del rei visigot a Barcelona.
  • 552

    Guerra civil visigoda

    La col·laboració oriental va ser decisiva per decantar la guerra civil al regne peninsular hispà a favor d'aquell candidat enfront de Agila. Però la compensació territorial no va ser mai plataforma per la conquesta de l'antiga Hispània. De fet, les zones concedides en 552 van començar a minvar en les dècades següents, especialment durant el regne de Leovigildo, fins a la seva desaparició que va ser cap el 624 ja en època del rei Suintila.
  • 711

    Entrada dels muslmans a la ciutat

    Els musulmans van entrar a la península l'any 711. Durant aquest any, a la part nord de la Tarraconense estava al poder Àkhila II,un líder enemic del visigot Roderic, pel que van utilitzar als musulmans per combatre'l, fet que va evitar la conquesta de la ciutat al moment de l'entrada musulmana a la ciutat.Li va seguir Ardó,qui va fer una residència a Narbona i després d'oposar-se als musulmans,ells,sota el comandament ,van conquerir definitivament el territori entre 717 i 718.
  • 1137

    Ampliació de la Corona d'Aragó.

    Quan va arribar al poder el Jaume I no va ser a propòsit: no hi havia prou amb la regència dels seus oncles que a sobre els nobles se li revoltaven cop tras cop. Per aprofitar millor les energies dels seus esclaus, el rei va omplir tot de campanyes de conquesta que van ampliar la Corona d'Aragó amb les Balears.
  • 1200

    La violència feudal

    Era un fenòmen general arreu de l'Europa de l'època que es va materialitzar en tot de violències de la Aristocràcia contra el grup productiu (els pagessos) i com a concequència la societat es va estructurar en senyors i vessalls i el territori dels nobles. La situació de violència era extrema va provocar moviments de pacificació i unes tradicions jurídiques pròpies.
  • 1284

    Barcelona té govern propi

    Barcelona va tenir govern propi gràcies a la quantitat de privilegis de creació del municipi pels qual Jaume I, en va anar millorant l'estructura del govern. En Jaume I no va arribar fins el Consell de Cent, per això ho van acabar fent els consellers que tenien la obligació de fer allò.
  • 1300

    Construcció d'una nova muralla

    Una altra conseqüència de la crisis siciliana va ser l'inici de la construcció, per iniciativa dels consellers i amb el suport del rei, de la muralla de Pere el Gran, que va envoltar la ciutat i els diversos burgs des de la Rambla fins a l'actual Parc de la Cuitadella.