Antecedents del cinema

  • Llanterna mágica

    Llanterna mágica
    La llanterna màgica és un altre invent que servia per projectar imatges pintades sobre plaques de vidre. La gent anava a petits teatres per assistir a representacions de llanterna màgica i era gairebé com anar al cinema. Geroge Méliès un dels pioners del cinema va utilitzar la llanterna màgica al teatre de Jean Eugène Robert-Houdin molt abans que s'inventés el cinematògraf.
  • Antecedents prehistorics

    Antecedents prehistorics
    Desde la prehistòria amb les pintures rupestres fins a el teatre d'ombres Xinès.
  • Cámera obscura

    Cámera obscura
    La càmera obscura era una caixa hermèticament tancada que tenia un petit forat que deixava entrar la llum que reflectien els objectes, servia per captar el món i projectar-lo sobre una superfície. Al segle XV Leonardo da Vinci la feia servir per ajudar-se en el dibuix.La càmera de cinema a heretat el nom de la càmera de cinema.
  • Fenaquistoscopi

    Fenaquistoscopi
    El fenaquistoscopi va ser una eina perquè Joseph Plateau pugui demostrar que la seva teoria de persistència de visió era certa.
  • Zootróp i Teatre òptic

    Zootróp i Teatre òptic
    El zoòtrop de William George Horner o el teatre òptic d'Emile Reynaud, són exemples claríssims d'aquests jocs òptics que permetien veure dibuixos saltant i ballant.
  • Cronofotogafía

    Cronofotogafía
    Étienne-Jules Marey es va inspirar en el invent de Muybrige i va crear la cronofotografía amb un fusell fotogràfic que feia 12 fotogràfies per segon, el resultat li servia per estudiar el moviment humà y dels animals.
    Aturaba un instant, el temps es congelaba i podia observar la posició exacta del cos en determinades activitats com per exemple; l'esgrima
  • Imatges en moviment

    Imatges en moviment
    Un altre descobriment va ser la reproducció d'imatges en moviment, perquè quan passem ràpidament les pàgines d'una llibreta on hem fet dibuixos a la cantonada, aquests es comencen a moure. Va ser el científic Joseph Plateau qui va demostrar com s'assoleix aquest fet, a aquest fenomen el va anomenar Persistència de la visió, deia que la imatge es queda a la retina una mil·lèsima de segon després que aquesta hagi desaparegut. Ara sabem que és un procés que es produeix dins del nostre cervell.
  • El cinema

    El cinema
    Els germans Lumière van patentar el cinematògraf el 13 de febrer de 1895. En definitiva havien unit la llanterna màgica, els descobriments per les imatges en moviment i la fotografia. Era una capsa de fusta amb una manovella que fent-la girar manualment activava un sistema de rodes dentades que movien la cinta de cel·luloide i els fotogrames es desplaçaven davant de l'objectiu. El cinematògraf captava 16 fotografies per segon. I només es podia gravar un minut seguit.