Efeyreseis1

Οι 10 μεγαλύτερες εφευρέσεις!

By tzo
  • 105

    Το χαρτί

    Το χαρτί
    Το χαρτί που πιστεύεται πως υπήρχε από το 105 μ.Χ. ανακαλύφθηκε από τους Κινέζους. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος στο δικαστήριο του αυτοκράτορα Ho-di, ο Ts’ai Lun , ανακάλυψε ότι με πολτό από φλοιό μουριάς, κάνναβη, ράκη και δίχτυα ψαρέματος μπορείς να δημιουργήσεις φύλλα χαρτιού. Η τεχνική αυτή διαδόθηκε αργότερα στην Αίγυπτο, τη Αφρική και την Ευρώπη.
  • 200

    Η πυξίδα

    Η πυξίδα
    Η μαγνητική πυξίδα είναι από τα παλαιότερα όργανα στη ναυσιπλοΐα που όμως η καταγωγή της δεν είναι απόλυτα ακριβής.Σύμφωνα με τις πηγές, οι πυξίδες χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Κίνα και στους ελληνικούς πολιτισμούς οι οποίοι πίστευαν ότι οι Άραβες έμποροι έφεραν μαζί τους την ιδέα των μαγνητικών πυξίδων στην Ευρώπη περίπου τον 10ο αιώνα. Η πρώτη επιβεβαιωμένη χρήση των μαγνητικών πυξίδων καταγράφηκε στη Μεσόγειο τον 12ο αιώνα. .
  • 1439

    Πιεστήριο

    Πιεστήριο
    Ο Johannes Gutenberg, ένας Γερμανός σιδεράς, παρουσίασε το πρώτο πιεστήριο στα τέλη της δεκαετίας του 1430. Χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κύβους, δημιούργησε μια κινητή μηχανή εκτύπωσης για την αναπαραγωγή κειμένων καθώς και την πρώτη εκτυπωμένη Βίβλο. Το πιεστήριο διαδραμάτισε σημαντικότατο ρολο κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης και εγκαινίασε μια νέα εποχή μαζικής επικοινωνίας.
  • Ατμομηχανή

    Ατμομηχανή
    Ένας Άγγλος σιδεράς, ο Thomas Newcomen, εφηύρε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα με πιστόνι και η ατμομηχανή άρχισε να έχει εμπορική χρήση σε ορυχεία. Μετά από περίπου πέντε δεκαετίες, μια κατά πολύ εξελιγμένη έκδοση, κατασκευάστηκε από τον Σκωτσέζο μηχανικό James Watt η οποία συνέβαλλε στην Βιομηχανική Επανάσταση.
  • Το τηλέφωνο

    Το τηλέφωνο
    Ο Alexander Graham Bell είναι αυτός που έκανε πραγματικότητα την εφεύρεση του τηλεφώνου. Μια καταχώριση στο σημειωματάριο του στις 10 Μαρτίου 1876 περιγράφει το πρώτο του επιτυχημένο πείραμά του με με το τηλέφωνο. Ο Bell είπε: «κύριε Watson έλα εδώ, θέλω να σε δω» στον βοηθό του, Thomas Watson, που βρίσκονταν στη διπλανή αίθουσα μέσω του τηλεφωνικού του οργάνου.
  • Ο φωνόγραφος

    Ο φωνόγραφος
    Ο φωνογράφος, κοινώς γραμμόφωνο, είναι μια από τις πρώιμες συσκευές για την εγγραφή και αναπαραγωγή ήχου. Κατασκευάστηκε από τον Αμερικανό Τόμας Άλβα Έντισον (Thomas A. Edison) (1847 – 1931) το 1877. Χρησιμοποιούσε μια βελόνα για να καταγράφει τον ήχο σε έναν κύλινδρο με αυλάκια, επικαλυμμένο με αλουμινόχαρτο, ο οποίος περιστρεφόταν με σταθερή ταχύτητα.
  • Ηλεκτρικός λαμπτήρας πυρακτώσεως

    Ηλεκτρικός λαμπτήρας πυρακτώσεως
    Ο λαμπτήρας πυράκτωσης είναι συσκευή παραγωγής φωτός που εφευρέθηκε από τον Αμερικανό Τόμας Έντισον. Τον παρουσίασε για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου του 1879. Αποτελεί τεχνητή πηγή φωτός τροφοδοτούμενη από ηλεκτρική ενέργεια.
  • Αεροπλάνο

    Αεροπλάνο
    Στις 17 Δεκεμβρίου του 1903, δύο αδέλφια Αμερικανοί, ο Wilbur και ο Orville Wright εφηύραν το πρώτο αεροπλάνο. Ο Wilbur κατάφερε να το πετάξει για 59 δευτερόλεπτα σε ύψος 259,6 μέτρων. Τα δυο αδέλφια συνέχισαν τις προσπάθειές τους και δύο χρόνια αργότερα κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο λειτουργικό αεροπλάνο
  • Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

    Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
    Ο πρώτος υπολογιστής, ο Z3 του Γερμανού καθηγητή Kornad Zuse, κατασκευάστηκε το 1941 και λειτουργούσε κάτω από την επίβλεψη ενός εξωτερικού προγράμματος σε διάτρητη χαρτοταινία. Είχε συχνότητα ρολογιού από 5 έως 10 Ηz, και μήκος λέξης 22 bit. Διέθετε μια μνήμη των 64 λέξεων με την χρήση 2.200 ηλεκτρονόμων και οι πράξεις γινόταν στο δυαδικό σύστημα με κινητή υποδιαστολή. Η μηχανή αυτή καταστράφηκε στον βομβαρδισμό του Βερολίνου το 1944.
  • World Wide Web

    World Wide Web
    Ο παγκόσμιος ιστός (αγγ.: World Wide Web ή www) είναι ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο. Το 1990 και συγκεκριμένα στις 12 Νοεμβρίου, ο Βρετανός Τιμ Μπέρνερς Λη ολοκλήρωσε τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος περιήγησης (browser). Εκείνη την εποχή εργαζόταν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας