ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

  • Το πρώτο αεροπλάνο

    Το πρώτο αεροπλάνο
    περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩΈτσι, οι αδελφοί Ράιτ (εφευρέτες και αεροπόροι) κατάφεραν να κατασκευάσουν αεροπλάνο που να επιτυγχάνει σταθερή πτήση και μάλιστα με επιβάτη.
  • British Airways

    British Airways
    περισσότερεσ πληροφοριές εδώΗ εταιρεία ξεκίνησε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 25 Αυγούστου 1919, η προκάτοχός της Aircraft Transport & Travel (AT & T), εγκαινίασε την πρώτη προγραμματισμένη καθημερινή πτήση στην ιστορία, μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού
  • KLM

    KLM
    Η περισσότερες πληροφορίες εδώ ιδρύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1919, γεγονός που την καθιστά την παλαιότερη αεροπορική εταιρεία που εξακολουθεί να λειτουργεί με το όνομα με το οποίο ιδρύθηκε.
  • Air France

    Air France
    περισσότερες πληροφορίες εδώΙδρύθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1919, με τη συγχώνευση των Air Orient, Compagnie Générale Aeropostale, Societé Generale de Transport Aerien, Air Union και CIDNA (Compagnie Internationale de Navigation). Η νέα εταιρεία είχε πυκνό ευρωπαϊκό δίκτυο, ενώ πρόσθετοι προορισμοί ήταν και οι γαλλικές αποικίες στη Βόρεια Αφρική και αλλού.
  • Lufthansa

    Lufthansa
    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1926 με βάση το Βερολίνο, μετά από μια συγχώνευση της Deutsche Aero Lloyd (DAL) και της Junkers Luftverkehr, στις 6 Ιανουαρίου 1926
  • Η πρώτη ελληνική καρατική αεροπορική εταιρεία

    Η πρώτη ελληνική καρατική αεροπορική εταιρεία
    περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ Η πρώτη ελληνική κρατική αεροπορική εταιρεία δημιουργήθηκε το 1930 και ονομάστηκε Ελληνική Αεροπορική Εταιρεία Ίκαρος.Η εταιρεία χρεοκόπησε και λίγο αργότερα ιδρύθηκε η Ε.Ε.Ε.Σ.(Ελληνική Εταρεία Εναέριων Συγκηνονιών)
  • H πρώτη επιβατική πτήση

    H πρώτη επιβατική πτήση
    περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩΣτις 10 Ιουλίου 1931, το «Αθήναι», δωδεκαθέσιο αεροπλάνο τύπου Junkers G.24 he με νηολόγιο SX-ACA και αριθμό κατασκευής 962 απογειώθηκε από το Τατόι Αττικής και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σέδες, της Θέρμης Θεσσολονίκης.
  • Η πρώτη ελληνική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία

    Η πρώτη ελληνική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία
    περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ Παράλληλα, το 1935 ιδρύθηκε η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, η Τ.Α.Ε. (Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις).
  • ALITALIA

    ALITALIA
    περισσότερες πληροφοριες εδώΗ Alitalia ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1946 με όνομα Aerolinee Italiane Internazionali (Διεθνείς Ιταλικές Αερογραμμές), έμεινε όμως γνωστή ως Alitalia.
  • Δύο ακόμα εταιρείες μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο η ΕΛΛ.Α.Σ και η Α.Μ.Ε.

    περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩΜετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδρύθηκε, το 1947 η ΕΛΛ.Α.Σ. (Ελληνικαί Αεροπορικαί Συγκοινωνίαι) και η Α.Μ.Ε. (Αεροπορικαί Μεταφοραί Ελλάδος), ενώ συνέχισε την πορεία της και η Τ.Α.Ε..
  • Η Ο.Α ανοίγει τα φτερά της

    Η Ο.Α ανοίγει τα φτερά της
    περισσότερες πληροφοριές ΕΔΩΑπό τις 6 Απριλίου 1957 ανοίγει τα φτερά της η νέα αεροπορική εταιρεία, η Ολυμπιακή Αεροπορία (Ο.Α) (Αγγλ. Olympic Airways)
  • Swedish Air Force Team 60

    δείτε το βίντεο εδώΟι Team 60 (Ομάδα 60) είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας και το επίσημο εθνικό ακροβατικό της Σουηδίας. Το σμήνος δημιουργήθηκε το 1975ως μία ομάδα τεσσάρων αεροσκαφών SAAB 105 για τον εορτασμό των 50 χρόνων της Σουηδικής Αεροπορίας το 1976. Σήμερα το σμήνος χρησιμοποιεί έξι αεροσκάφη Saab 105 και έχει ωσ βάση την αεροπορική βάση της Ουπσάλας. Τα μέλη της ομάδας δεν είναι επαγγελματίες πιλότοι επιδείξεων αλλά ανώτεροι εκπαιδευτές της Σουηδικής Αεροπορίας κ
  • RED ARROW

    δείτε το βίντεο εδώΤα Κόκκινα βέλη (αγγλικά: Red Arrows ή Royal Air Force Aerobatic Team) είναι ένα ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF). Δημιουργήθηκε το 1964 από την συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Το "σήμα κατατεθέν" τους είναι το κόλπο που ονομάζουν Διαμάντι. Έχουν φτάσει να κάνουν επιδείξεις παγκοσμίως σε περισσότερες από πενήντα χώρες ενώ θεωρούνται οι πιο δημοφιλής και επιδέξιοι μαζί με τους Blue Angels.
  • Οι πρώτες πτήσεις

    Οι πρώτες πτήσεις
    Το 1962 αγοράζονται επιπλέον τρία τζετ De Havilland Comet 48 εκ των οποίων ένα από περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩΤο 1962 αγοράζονται επιπλέον τρία τζετ De Havilland Comet 48 εκ των οποίων ένα από αυτά το 1964 εκτελεί το δρομολόγιο Λονδίνο - Αθήνα σε διάρκεια ρεκόρ πτήσης 2 ώρες και 51 λεπτά.
  • Boein 737

    Boein 737
    περισσότερες πληροφορίες εδώΤο Boeing 737 είναι το δημοφιλέστερο επιβατικό αεροσκάφος μέσων αποστάσεων - στενής ατράκτου στον κόσμο. Κατασκευάζεται από την εταιρεία Boeing Commercial Airplanes χωρίς διακοπή από το 1967.
  • Η πρώτη παγκοσμίως πτήση

    Η πρώτη παγκοσμίως πτήση
    περισσότερες πληροφορίες εδώΗ Γαλλική και Ιταλική πιστοποίηση ήρθε τον Σεπτέμβριο του 1985 και η πρώτη επιβατική πτήση έγινε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους με την Γαλλική Air Littoral
  • Spanair

    Spanair
    περισσότερες πληροφορίες εδώΗ Spanair ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1986.H Spanair, ήταν μια αεροπορική εταιρεία που έδρευε στην Μαγιόρκα, Ισπανία.
  • Aegean Airlines

    Aegean Airlines
    περισσότερες πληροφορίες εδώΗ Aegean Airlines ιδρύθηκε το 1987 ως Aegean Aviation από τον επιχειρηματία Νίκο Σιμιγδαλά.
  • Thai Airways

    Thai Airways
    περισσότερες πληροφορίες εδωΗ International είναι ο εθνικός αερομεταφορέας και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ταϊλάνδης.Ιδρύθηκε το 1988, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Μπανγκόκ και η έδρα των αεροσκαφών της εταιρίας βρίσκεται στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι στην Μπανγκόκ .
  • Star Alience

    Star Alience
    Η Star Alliance είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία του κόσμου, που εδρεύει στην Φρανκφούρτη, στη Γερμανία (κοντά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης). Η συμμαχία ιδρύθηκε το 1997 από πέντε από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο,την Air Canada,την Lufthansa,την Scandinavian Airlines,την Thai Airways International και την United Airlines.Το λογότυπο της Star Alliance αντιπροσωπεύει τις πέντε ιδρυτικές αεροπορικές εταιρείες.