Εφευρεση

ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

By xaradra
 • 80,000 BCE

  ΦΩΤΙΑ

  ΦΩΤΙΑ
  Πρώτη μεγάλη ανακάλυψη του ανθρώπου ήταν η τεχνική να παραγάγει ο ίδιος φωτιά περιστρέφοντας με ταχύτητα ένα ραβδί μέσα σε μια σφιχτοδεμένη δέσμη ξερών χόρτων.
 • 4000 BCE

  ΓΡΑΦΗ

  ΓΡΑΦΗ
  Με εικόνες έγραφαν στη μακρινή Κίνα & στη Μεσοποταμία .Αυτή ήταν η εικονογραφική γραφή .
  Με εικόνες και διάφορα άλλα σημάδια γράφανε οι Αιγύπτιοι . Αυτή ήταν η ιερογλυφική γραφή.
  Οι αρχαίοι Φοίνικες , έμποροι και ταξιδευτές έπρεπε να συνεννοούνται γρήγορα και σωστά . Σκέφτηκαν, λοιπόν, να γράφουν όχι με λέξεις αλλά και με γράμματα ! Αυτή ήταν η εφεύρεση της ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ! Είχε όμως μόνο σύμφωνα .
  Οι Έλληνες έκαναν το αλφάβητο των Φοινίκων πιο ωραίο .Του πρόσθεσαν και φωνήεντα!
 • 3000 BCE

  ΤΡΟΧΟΣ

  ΤΡΟΧΟΣ
  Η μεγάλη ανακάλυψη πρέπει να άντλησε έμπνευση από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ/ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ , κάποιου κορμού δέντρου να κυλάει, στην συνέχεια οι πρωτόγονοι έβαλαν κορμούς δέντρων τοποθετημένους στο έδαφος, ο ένας δίπλα στον άλλο, και πάνω τους έβαλαν ένα πολύ βαρύ αντικείμενο . Με αυτό τον τρόπο μπόρεσαν να μετακινήσουν πολύ βαριά αντικείμενα που πριν δεν μπορούσαν.
  Στην συνέχεια οι Σουμέριοι κατασκεύασαν τους πρώτους τροχούς. Αυτοί αποτελούνταν από ξύλινες σανίδες, με μια τρύπα στη μέση για τον άξονα.
 • 1450

  ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ

  ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ
  Ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος (1400 - 3 Φεβρουαρίου 1468) ήταν Γερμανός σιδηρουργός, χρυσοχόος, τυπογράφος και εκδότης, ο οποίος εισήγαγε την τυπογραφία στην Ευρώπη. Η δική του εφαρμογή της μηχανικής εκτύπωσης με κινητά στοιχεία θεωρείται ευρέως ως η πιο σημαντική εφεύρεση της δεύτερης χιλιετίας.
 • ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

  ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
  Παρόλο που τα αρχικά «σχέδια πτήσης» τοποθετούνται σε προ Χριστού εποχές και τα πρώτα λειτουργικά μοντέλα δημιουργούνται το 19ο αιώνα, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η πιο καθοριστική παρέμβαση στην αεροναυπηγική γίνεται από τους αδελφούς Ράιτ όταν το 1903 καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη μηχανικά ελεγχόμενη πτήση.
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
 • ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

  ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
  Οι τεχνητοί δορυφόροι, μετά την κατασκευή τους, εκτοξεύονται και τοποθετούνται στη διαστημική τους τροχιά με τη βοήθεια πυραύλων. Ο πρώτος δορυφόρος που εκτοξεύτηκε ήταν ο Σοβιετικός Sputnik 1, το 1957. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρεται για ποικίλες χρήσεις όπως η χαρτογράφηση, η κατασκοπία, οι τηλεπικοινωνίες, η μετεωρολογία και η συλλογή πληροφοριών για τη μορφολογία του εδάφους της Γης.
 • ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

  ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
  Το 1984 έγινε διαθέσιμη στο εμπόριο η πρώτη συσκευή κινητού τηλεφώνου. Ήταν το μοντέλο DynaTAC 8000X της Motorola και έκτοτε «μετράμε» την εξελικτική πορεία των κινητών σε γενιές . Ένας από τους βασικούς λόγους που η επικοινωνία μας έχει γίνει ευκολότερη και γρηγορότερη, τα κινητά τηλέφωνα –αφού έπαψαν να αποτελούν άλλο ένα αντικείμενο τεχνοφοβίας- έχουν εξελιχθεί πλέον σε υπέρτατα πολυεργαλεία που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των κοινωνικών, ψυχαγωγικών κι επαγγελματικών μας αναγκών.