UNA NOVA RELIGIÓ

Timeline created by bethborras
 • 572

  Naixament de Mahoma

  Naixament de Mahoma
  Mahoma va nèixer a la Meca, Aràbia Saudita, el dia 22 d'abril del 572 d.c
 • 610

  Revelacions de Mahoma

  Revelacions de Mahoma
  Les primeres revelacions van fer que Mahoma comencés a escoltar veus demoníaques, portant-ho a prop de el suïcidi, però la seva esposa ho va poder evitar i va animar a Mahoma a escoltar les revelacions.
 • 622

  Hègira

  Hègira
  Emigració de Mahoma cap a Yatrib, la futura Medina, quan va fugir de la Meca
 • 630

  Mahoma conquesta la Meca

  Mahoma conquesta la Meca
  Va començar una llarga gerra per l'expanció de l'islam,van decidir conquistar la meca el dia 11 de gener del 630 pels musulmans, del qual el seu líder ers Mahoma.
 • 711

  Batalla de Guadalete

  Batalla de Guadalete
  La batalla de Guadalete és el nom amb el qual es coneix una batalla que, segons la historiografia tradicionalment admesa, basada en cròniques àrabs dels segles X i XI, va tenir lloc a la Península Ibèrica
 • Period:
  711
  to
  718

  La conquesta musulmana a la Península Ibèrica

  La conquesta de el regne visigot pels exèrcits musulmans de l'Califat Omeia va ser un procés de quinze anys de durada, entre 711 i 726, si bé el control sobre la península ibèrica ja havia estat aconseguit cap 720, nou anys després de l'desembarcament de les primeres tropes .
 • Period:
  711
  to
  718

  Emirat Dependent de Còrdova

  Acabada la guerra, Al-Andalus es va convertir en província o emirat, que depenia del Califat Omeia de Damasc. La capital es va establir a Còrdova.
 • 718

  Batalla Covadonga

  Batalla Covadonga
  La batalla de Covadonga va tenir lloc en l'any 718 o al 722 a Covadonga, un paratge pròxim a Cangas de Onís, entre els astures, d'origen cèltic, que poblaven les zones muntanyoses d'Astúries; i les tropes d'al-Andalus, que van resultar derrotades.
 • Period:
  756
  to
  929

  Emirat independent de Còrdova

  Va ser un emirat independent amb capital a Còrdova que va existir a la península ibèrica entre 756 i 929 i va estar regit pels Omeyes
 • 801

  Conquesta musulmana a Barcelona

  Conquesta musulmana a Barcelona
  Després d’un setge llarg, la fam va fer que els habitants de la Barcelona musulmana, l’octubre de 801, obríssin les portes a les tropes de l’exèrcit cristià de Lluís el Pietós, rei franc d’Aquitània, comandat pel duc Guillem de Tolosa.
 • 926

  Abderramán III es plocamat califat

  Abderramán III es plocamat califat
  Abd al-Rahman ibn Muhámmad, més conegut com Abderramán III, va ser el vuitè i últim emir independent i primer califa omeya de Còrdova, amb el sobrenom d'al-Naïr li-dīn Allah, «aquell que fa triomfar la religió de Déu ».
 • Period:
  929
  to
  1031

  Califat de Còrdova

  El Califat Omeia de Còrdova o Califat d'Occident va ser un estat musulmà andalusí amb capital a Còrdova, proclamat per Abderramán III en 929.
 • Period:
  1009
  to
  1030

  Regnes de Taifes

  Les taifes van ser petits regnes en què es va dividir el califat de Còrdova a partir de la Revolució Cordovesa que va deposar a califa Hisham II a 1009
 • Period:
  1238
  to
  1492

  Regne Nassarita de Granada

  El regne nassarita de Granada seria l'últim estat musulmà de la Península Ibèrica, l'antiga al-Àndalus. El seu últim rei va ser Muhámmad XII, enderrocat pels Reis Catòlics, que es va veure obligat a rendir Granada el 2 de gener de 1492.
 • 1492

  Rendició de Granada

  Rendició de Granada
  Van ser els acords signats i ratificats el 2 de gener de 1492 que va posar fi a la guerra de Granada lliurada entre els Reis Catòlics Isabel I de Castella i Ferran II d'Aragó i el soldà de Granada, Boabdil, pels quals va renunciar a la sobirania nazarí del Regne nassarita de Granada a favor dels monarques cristians, els que van garantir una sèrie de drets als musulmans
 • Desembarcament a Gibraltar

  Desembarcament a Gibraltar
  La presa de Gibraltar va tenir lloc el 4 d'agost de a 1704 en el context de la guerra de successió espanyola per part de la flota angloholandesa