Images (3)

Transports: la Revolució Indutrial

  • Màquina de vapor de Newcomen.

    Màquina de vapor de Newcomen.
    La màquina de Newcomen va ser un model de màquina de vapor utilitzada per a bombejar aigua de les mines. Desenvolupada entre 1705 i 1725 per l'inventor Thomas Newcomen, perfeccionava el model de Thomas Savery (que va crear un motor senzill, capaç d'elevar aigua per mitjà de foc), no obstant va ser substituïda en aquest mateix segle per l'exitosa i perfeccionada màquina de vapor de James Watt.
  • Màquina de vapor de James Watt.

    Màquina de vapor de James Watt.
    Després de la màquina de vapor de Newcomen, Watt va ser el que va perfeccionar i polir aquest màquina. Aquest va conseguir que, amb aquesta màquina, és pogués trasnfromar l'energia tèrmica del vapor en energia mecància a través d'un èmbol.
  • Primer vehicle de vapor de Cugnot.

    Primer vehicle de vapor de Cugnot.
    Cugnot, va ser un escriptor i inventor francès. Aquest va donar el gran pas al construir un automòbil de vapor, dissenyat inicialment per arrossegar peces d'artilleria. Es tractava d'un tricicle que muntava sobre la roda davantera una caldera i un motor de dos cilindres verticals i 50 litres de desplaçament; la roda davantera resultava tractora i directriu alhora, treballant els dos cilindres directament sobre ella.
  • Piròscaf, embarcació de vapor d'Abbans.

    Piròscaf, embarcació de vapor d'Abbans.
    La definició de piròscaf al diccionari és: nau moguda per màquina de vapor. Aquesta deficicó va ser creada per Jouffroy d'Abbans, que va desenvolupar els mètodes per a l'aplicació de el vapor a la navegació. Va construir un vaixell accionat per aletes que imitaven el moviment de les palmípedes i, posteriorment, un vaixell mogut per rodes d'àleps(roda hidràulica o "roda de pales" )al qual va denominar piróscaf.
  • Primers telers moguts per vapor.

    Primers telers moguts per vapor.
    En 1784, el primer teler va visitar les filatures de Richard Arkwright, i aquest es va interessar pels nous mètodes en la fabricació de teixits. Inspirat pel que va veure, va dissenyar un teler mecànic més ràpid i eficaç que els existents. La màquina va ser patentada en 1785, encara que els defectes de disseny la feien pràcticament inservible.
  • Primera màquina de vapor d'alta precisió de Trevithick.

    Primera màquina de vapor d'alta precisió de Trevithick.
    En 1797 va construir Trevithick el seu primer model de vehicle a vapor. La caldera s'escalfava mitjançant una barra de ferro que s'introduïa en el tub de calefacció en lloc de la llar. En 1802 la va col·locar en Camborne sobre rodes i va rebre el nom de "Puffing Devil".
  • Clermont, primer vaixell de vapor amb rodes.

    Clermont, primer vaixell de vapor amb rodes.
    El vaixell de vapor ''Clermont'' de Robert Fulton va ser, sens dubte, el pioner dels vaixells de vapor pràctics.
  • Primera locomotora de vapor de Stephenson.

    Primera locomotora de vapor de Stephenson.
    La Locomotora de vapor és una màquina que mitjançant la combustió d'un element (carbó) en una caldera externa, escalfa aigua, i el vapor resultant de l'ebullició d'aquesta genera pressió i mou pistons que impulsen les rodes mitjançant un joc de bieles.
    Aquesta locomotora va ser inventada per George Stephenson al 1814.
  • Inaguració del ferrocarril Stockton i Darlington.

    Inaguració del ferrocarril Stockton i Darlington.
    El Ferrocarril de Stockton i Darlington va ser una companyia ferroviària que va funcionar al nord-est d'Anglaterra des de 1825 fins 1863, sent el primer ferrocarril obert a el públic del món en utilitzar locomotores de vapor.
  • Primera línia regular de viatgers (Liverpool-Manchester).

    Primera línia regular de viatgers (Liverpool-Manchester).
    Pease a la relació de Stockton a Darlington, a l'any 1825. La primera línia on s'estableix un servei ràpid de trens de viatgers és Liverpool-Manchester, al 1830.
  • Arada de vapor, ''Fowler''.

    Arada de vapor, ''Fowler''.
    L'arada a vapor va ser el primer intent de mecanitzar la tracció pesada en agricultura, usant màquines propulsores en lloc de cavalls.