Tecnologia

TECNOLOGIA

  • 287

    Arquimedes

    Arquimedes
    Arquimedes va néixer cap al 287 aC.
    Generalment, es considera Arquimedes un dels més grans matemàtics de la història, i el més gran de l'antiguitat. Usà el mètode d'esgotament per a calcular l'àrea sota l'arc d'una paràbola amb la sumatòria d'una sèrie infinita, i va donar una aproximació extremadament precisa del nombre pi. També va definir l'espiral, fórmules per als volums de les superfícies de revolució i un enginyós sistema per a expressar nombres molt llargs.
  • 1400

    Johannes Gutenberg

    Johannes Gutenberg
    Va nèixer a Magúncia, Alemanya
    Va ser un orfebre i inventor alemany, famós per les seves contribucions i la invenció de la impremta de tipus mòbils durant la dècada del 1450. El seu invent va fer possible la publicació de llibres en grans quantitats i va ser un dels factors més decisius per a la difusió de les idees del Renaixement a tot Europa.
  • 1415

    Leonardo da Vinci

    Leonardo da Vinci
    Fou un artista toscà i un home d'un esperit universal, alhora científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor. Leonardo fou alumne del cèlebre pintor florentí Andrea del Verrocchio. Els seus primers treballs importants foren realitzats al servei del duc Lluís Maria Sforza a Milà.
  • Isaac Newton

    Isaac Newton
    Sir Isaac Newton Anglaterra, 25 de desembre de 1642, fou un físic, matemàtic i filòsof anglès.
    Newton és l'autor dels Philosophiae Naturalis Principia Mathematica , en què descriu la llei de la gravitació universal i les tres lleis del moviment (lleis de la inèrcia). Newton fou el primer que demostrà que les lleis naturals governen els moviments de la Terra i dels objectes celestes...
  • James Watt

    James Watt
    James Watt (Greenock Escòcia, 19 de gener de 1736 va ser un matemàtic, inventor i enginyer escocès, que va viure i treballar a Birmingham, Anglaterra.
    . Ideà diversos sistemes per a la conversió del moviment alternatiu en rotatiu; ideà també l'èmbol de doble efecte (1785) i el famós regulador de boles que duu el seu nom. Per la seva contribució en desenvolupar l'enginy hom el considera, sovint, com el veritable creador de la màquina de vapor moderna
  • Karl Benz

    Karl Benz
    Carl Benz, va néixer el 25 de novembre de 1844 a Mühlburg i va morir el 4 d'abril de 1929 Ha estat considerat com un dels inventors de l'automòbil. L'any 1871 va fundar una empresa de materials per a la construcció. El 1883, a Mannheim, començà a construir motors industrials. N'instal·là un, monocilíndric, refredat per aigua, d'un litre de cilindrada i amb una caixa de canvis en un tricicle que va conduir per la vila el 1885. El 29 de gener de 1886 obté la patent DRP 37435.
  • Thomas Alva Edison

    Thomas Alva Edison
    Neix l'11 de febrer de 1847 a Milan, a l'estat d'Ohio. Fill de Samuel Edison, manefla, brocanter, botiguer, agent immobiliari fuster, etcètera, canadenc d'origen holandès i de Nancy Elliot Edison, antiga mestra canadenca d'origen escocès. Edison va ser considerat un dels més prolífics inventors del seu temps, va aconseguir 1.093 patents al seu nom. La majoria d'aquests invents no eren completament originals, i eren fets veritablement pels seus nombrosos empleats.
  • Níkola Tesla

    Níkola Tesla
    va ser un enginyer elèctric.
    Nascut el 10 de juliol de 1856 a Smiljan, a la Krajina austrohongaresa , es va educar a Graz, on va estudiar enginyeria elèctrica. L'any 1881 es traslladà a Budapest per treballar en una companyia de telègrafs nord-americana. L'any següent es mudà a París per treballar en una de les companyies d'Edison, on va realitzar la seva major aportació: la teoria del corrent altern en electricitat, la qual cosa li va permetre idear el primer motor d'inducció el 1882.
  • Marie Curie

    Marie Curie
    Marie Curie i el seu marit Pierre, van ser els descobridors de la radioactivitat, al costat dels elements poloni i ràdio. Casa dedicar més de trenta-cinc anys de la seva carrera científica a l'estudi d'aquesta entitat.
    Amb tenacitat i esforç va aconseguir destacar-se en una època on el masclisme i la xenofòbia eren presents a tot arreu. Pels seus mèrits, va ser la primera persona a rebre dos premis Nobel: el de Física en 1903 i el de Química a 1911.
  • Guglielmo Marconi

    Guglielmo Marconi
    Guglielmo Giovanni Maria ]Marconi , conegut habitualment com a Guglielmo Marconi, AFI [ɡuʎˈʎɛlmo marˈkoːni], (25 d'abril de 1874 Bolonya, Itàlia) fou un enginyer elèctric italià, premiat amb el Premi Nobel de Física l'any 1909 i conegut pel desenvolupament d'un sistema telegràfic.
    Estudià a les universitats de Bolonya i Florència, on s'interessà en la física i on féu els primers experiments sobre l'ús d'ones electromagnètiques per a la comunicació telegràfica sense fils.
  • John Logie Baird

    John Logie Baird
    John Logie Baird (Helensburg, Escòcia, 13 d'agost de 1888 - Bexhill, Sussex, 14 de juny de 1946) fou un enginyer escocès especialment vinculat al món de la televisió. Fou el primer a aconseguir imatges televisives en moviment i una companyia de la seva creació fou pionera en la difusió de senyal televisiu.
    Els seus estudis foren interromputs per la primera Guerra Mundial i tot i que mai va acabar-los mentrestant fou capaç d'inventar un dels primers televisors electromecànics.
  • Alan Turing

    Alan Turing
    Alan Mathison Turing (Paddington, Londres, Anglaterra, 23 de juny de 1912 - Wilmslow, Cheshire, Anglaterra 7 de juny de 1954) fou un científic, matemàtic, lògic, criptoanalista, biomatemàtic i maratonià britànic. Va treballar en camps com la informàtica teòrica, la criptoanàlisi o la intel·ligència artificial. És considerat el pare de la informàtica moderna.
  • Steve Jobs

    Steve Jobs
    Steven Paul Jobs, va nèixer a Califòrnia, 24 de febrer de 1955.
    Va fundar Apple el 1976 juntament amb Steve Wozniak, en fabricar plegats el primitiu però trenca-motlles Apple I al garatge de casa seva.
    Durant els anys noranta va transformar una empresa subsidiària adquirida a Lucasfilm en Pixar, companyia que va revolucionar la indústria d'animació amb el llançament de Toy Story.
    La integració d'aquesta companyia a Disney va fer de Jobs el major accionista individual de Disney.
  • Tim Berners-Lee

    Tim Berners-Lee
    Sir Timothy John «Tim» Berners-Lee, (Londres, 8 de juny de 1955) és un enginyer informàtic britànic i professor del Massachusetts Institute of Technology. L'orientació professional li venia de família, ja que els seus pares s'havien conegut en el projecte de desenvolupament del Ferranti Mark I, el primer ordinador comercial amb programa emmagatzemat desenvolupat per l'empresa Ferranti el març de 1951.