T3: Eix cronològic

 • Grip Espanyola

  Grip Espanyola
  Va ser un brot d'influença virus A, que va causar la pandèmia més greu del segle XX. Aquesta va afectar uns 500 milions de persones i, entre 1918 i 1920, va provocar la mort del voltant de 50 milions. Es creu que va sorgir al 1917 al campament de Étaples i es va escampar.
 • Gran terratrèmol de Kante

  Gran terratrèmol de Kante
  Va passar el dissabte 1 de setembre de 1923.
  Va afectar Tòquio i l'àrea de Yokohama, va originar incendis que van cremar 381.000 vivendes, matant un nombre altíssim de persones i originant riuades de refugiats. Una elevació de dos metres al fons marí de la badia de Sagami va originar onades de sisme submarí de fins a 12 metres. La magnitud del tremolor va ser de 7,9 graus a l'escala de Richter. Els districtes industrials i de negocis van quedar reduïts a ruines.
 • Gran terratrèmol de Xile

  Gran terratrèmol de Xile
  Va ser un gran terratrèmol, el qual matar a més de 2000 persones i va causar problemes a dos milions de persones. La seva magnitud va ser de 9,5 i es el més gran registrat. Va arribar a tots els racons de l'Oceà Pacífic.
 • Accident de Bhopal

  Accident de Bhopal
  El desastre de Bhopal, ocorregut el 3 de desembre de 1984 a la regió de Bhopal, va ser un accident mediambiental industrial que es va originar en produir-se una fuita de 42 tones d'isocianat de metil en una fàbrica de pesticides propietat d’una companyia nord-americana. Va passar per manca de manteniment i negligència en els procediments de seguretat. Actualment Bhopal segueix sofrint, la situació encara es desastrosa.
 • Desastre de Txernòbil

  Desastre de Txernòbil
  L'accident de Txernòbil va ser un accident en una central nuclear, considerat el més greu de la història, ocorregut a la Central Nuclear de Txernòbil a Ucraïna el dissabte 26 d'abril de 1986.
  Aquell dia, una explosió va arrasar amb un dels reactors de la planta nuclear de Txernòbil, cosa que va alliberar grans quantitats de radiació a l'atmosfera, va provocar una pluja radioactiva a tot Europa i va exposar milions de persones a nivells perillosos de radiació.
 • Sisme submarí de l'Oceà Índic

  Sisme submarí de l'Oceà Índic
  Va ser un potent terratrèmol submarí que va ocórrer el diumenge 26 de desembre de 2004, amb epicentre a la costa de Banda Aceh (Indonèsia).
  Va causar sèrie de tsunamis devastadors al llarg de les costes de la majoria dels països que voregen l'oceà Índic, matant una gran quantitat de persones al seu pas i inundant una gran quantitat de comunitats costaneres. Les estimacions inicials havien determinat el nombre de morts en més de 275.000, sense comptar als milers de persones desaparegudes.
 • Huracà Katrina

  Huracà Katrina
  L'huracà Katrina va ser un dels més destructius i el que va causar més víctimes mortals de la temporada d'huracans a l'Atlàntic, va ocórrer el 28 d'agost de 2005. Es tracta de l'huracà que ha provocat més danys econòmics, així com un dels cinc huracans més mortífers de la història dels Estats Units.
  Va causar 1.833 morts, 107.379 cases inundades i un impacte econòmic en danys materials de 126.000 milions d'euros. El 80% de Nova Orleans va abandonar casa seva.
 • Incendis forestals d'Austràlia

  Incendis forestals d'Austràlia
  Van ser una successió d'immensos incendis que es van desenvolupar a Austràlia des del juny del 2019 al maig del 2020. Van morir 50 persones. Les causes d'aquest incendi van ser la calor i les sequeres.
  Van causar un gran impacte atmosfèric a causa de la quantitat de fum que es va provocar.
 • Pandèmia del Coronavirus

  Pandèmia del Coronavirus
  El Coronavirus és malaltia infecciosa provocada per un virus que causa símptomes com tos, febre, fatiga.. i arriba a ser mortal per algunes persones. Per evitar-ne el contagi es feia servir l'ús de mascaretes i evitant el contacte directe amb altres persones. Hi ha hagut uns 4.300 milions de morts d’aquest virus que actualment segueix existint, però en menor intensitat.
 • Invasió Russa a Ucraïna

  Invasió Russa a Ucraïna
  La invasió russa d' Ucraïna és un episodi bèl·lic en curs a gran escala que va començar el 24 de febrer de 2022 i forma part de la guerra russo-ucraïnesa començada el 2014. Està generant milers de víctimes mortals , així com la major crisi de refugiats al continent des de la Segona Guerra Mundial, 24 amb més de sis milions
  d'ucraïnesos abandonant el país i vuit milions de desplaçats interns .