Img revolucion francesa resumen 1842 600

revolució francesa

By Carlex
 • Period: to

  assamblea i constitució

 • Jacques Necker

  Jacques Necker
  va ser tres vegades el responsable de les finances de la monarquia francesa del rei Lluís XVI en els anys 1776, 1788 i 1789.El monarca va nomenar ministre a Necker perquè tragués a França de la fallida. I a aquest no se li va ocórrer altra cosa que proposar que els noms i els capellans paguessin impostos.
  va neixer el 30 setembre 1732
  Ginebra
  va morir el 9 abril 1804 (71 anys)
  Coppet.
 • Lluis XVI

  Lluis XVI
  Luis XVI de França va ser rei de França i de Navarra entre 1774 i 1789, copríncep d'Andorra entre 1774 i 1793, i rei dels francesos entre 1789 i 1792.
  Va nèixer el 23 agost 1754 al Palau de Versalles, de França
  va morir el 21 gener 1793 (38 Anys) a la Plaça de la Revolució
 • Maria antonieta

  Maria antonieta
  Maria Antonieta d'Àustria fou reina de França, muller de Lluís XVI de França. Pertanyent a la dinastia dels Habsburg, fou arxiduquessa d'Àustria, i princesa d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial.Va ignorar la crisi financera del país i va desautoritzar les reformes liberals de Turgot i Necker. No va tenir contemplacions amb les masses famolenques que es concentraven davant el palau de Versalles .Naixement 2 novembre 1755
  Mort 16 octubre 1793 (37 anys)
 • Period: to

  convenció

 • Marat

  Marat
  va ser un metge, periodista, polític i activista d'esquerres durant la Revolució Francesa. Va ser molt estimat pels sectors més desafavorits de la societat i detestat per aristòcrates i burgesos. Va ajudar al triomf revolucionari i va ser membre del Club dels Cordeliers durant la Revolució Francesa. Va morir assassinat a la banyera del seu domicili per la girondina Charlotte Corday.
  va neixer el 24 de maig de 1743
  Boudry, Suïssa
  va morir el 13 de juliol de 1793 (als 50 anys)
  París, França
 • Darton

  Darton
  fou un dirigent de la Revolució Francesa que esdevingué el primer president del Comitè de Salvació Pública. Alguns historiadors el consideren un dels principals artífexs de la fi de la Monarquia i de la instauració de la República. Fou guillotinat pels partidaris del Terror, que l'acusaven de corrupció i d'excessiva tolerància amb els enemics de la Revolució.
  va neixer el 26 octubre 1759
  Arcis-sur-Aube
  va morir 5 abril 1794 (34 anys)
  París
 • Robespierre

  Robespierre
  fou un polític francès durant la Revolució, que tingué un paper destacat en els primers anys de la República.Durant la Revolució simbolitzà les tendències democràtiques però també del Terror. Els seus seguidors l'anomenaven l'Incorruptible, mentre que els seus detractors el consideraven un dictador sanguinari.
  ou un membre destacat del Comitè de Salvació Pública durant el període del Regnat del Terror.
  va neixer el 6 de maig de 1758
  Artois, França
  va morir el 28 de juliol de 1794 (als 36 anys)
 • Period: to

  directori

 • ducos

  ducos
  va ser un polític durant la Revolució francesa i el Primer Imperi francès, un dels membres de la Convenció Nacional i del Directori francès.va ser elegit diputat a la Convenció pel departament de les Landes. No tenia una posició política ben definida. Va votar a favor de la mort del rei Louis XVI.Ducos va ser membre del Consell dels 500 i presidí el Directori quan hi va haver el cop del 18è de Fructidor.
  va neixer el 25 juliol 1747 Dacs
  va morir el 16 març 1816 (68 anys) Ulm
 • Sieyès

  Sieyès
  Va ser un polític, revolucionari, assagista i acadèmic francès, un dels teòrics de la Revolució Francesa i de l'era napoleònica.va ser educat per l'Església a la Sorbona. Allí es va veure imbuït dels ensenyaments de John Locke, Étienne Bonnot de Condillac i altres pensadors polítics amb especial preferència per la Teologia.
  Va neixer el 3 maig 1748 Frejús
  va morir el 20 juny 1836 (88 anys) París
 • Period: to

  consolat

 • Period: to

  imperi

 • Napoleó

   Napoleó
  Fou un militar i home d'estat francès.Fou general de l'exèrcit durant la Revolució francesa, alt dirigent de França com a primer cònsol de la Primera República Francesa,i emperador dels francesos, amb el nom de Napoleó I del Primer Imperi francès.Va ser també rei d'Itàlia, mediador de la Confederació Suïssa i protector de la Confederació del Rin.
  va neixer el 15 d'agost de 1769
  Ajaccio, Còrsega
  va morir el 5 de maig de 1821 (als 51 anys)
  Santa Helena, Imperi britànic