Foto natalia 1

"Roma, de la república a l'imperi" per Natalia Nicolazzo Fuentes

 • 753 BCE

  ·Fundació de Roma·

  ·Fundació de Roma·
  Al 21 d'abril del 753 a.C, Rómul Rem van fundar Roma. Rómul i Rem es van criar amb una lloba que es deia Luperca, degut a que els seus pares els van abandonar al riu Tíber. La llegenda explica que al 754 a.C, Rómul va matar a Rem ja que Rómul va prometre què si algú desobeía les seves normes, el mataría, i Rem no va fer cas i va acabar mort.
 • Period: 753 BCE to 509 BCE

  ·Reis·

  Van haber-hi 7 reis: ·Romulus ( 753 a.C-716 a.C), ·Numa Pompilius (716 a.C-674 a.C), ·Tullus Hostilius (673 a.C-642 a.C), ·Ancus Marcius (641 a.C-617 a.C), ·Lucius Tarquinius Priscus (616 a.C-578 a.C), ·Servius Tullius (578 a.C-534 a.C) i · Lucius Tarquinius Superbus (534 a.C-509 a.C). Aquests reis eren llatins, sabins i etruscus.
 • 509 BCE

  ·Inici de la república·

  ·Inici de la república·
  Es va fundar al 510 a.C i es va acabar al 27 a.C, amb l'expulsió de l'últim rei Lucius Tarquinius Superbus i amb l'arribada d'Augusto. En aquesta etapa van haver-hi avanços importants socials, polítics i leguislatius, i també hi van haver numeroses guerres.
 • 300 BCE

  ·Inici conquetes militars·

  ·Inici conquetes militars·
  A les conquestes militars, els romans van conquistar: França, Bèlgica, Àustria, Grècia, Turquia, Egipte, Espanya, Portugal, Nord de l'Iraq i Nord d'Iran, Alemanya, Suïssa, Liechtenstein, Països Baixos, Luxemburg, República Txeca i Eslovènia, l'est de França, etc. Entre l'any 264 a.C i 146 a.C, Roma es va enfrentar contra Cartago. Les conquestes romanes va afavorir en l'economía, això sí, van desigualar les clases sociales i va cambiar el sistema econòmic.
 • 133 BCE

  ·Revolta de Grac·

  ·Revolta de Grac·
  Entre el 133 a.C i el 123 a.C van haver-hi molts cambis. En aquest periode de temps, els germans Tiberio Sempronio Graco i Cayo Sempronio Graco van intentar cambiar les coses en la República Romana amb una serie de lleis i propostes.
 • 27 BCE

  ·Inici de l'imperi·

  ·Inici de l'imperi·
  L'inici de l'imperi es sitúa al 27 a.C quan César August es va convertir en el primer emperador de Roma i va acabar en occident, quan l'últim emperador, Rómul August va ser deposat pel rei Odoacro.
 • 1 BCE

  ·Naixement de Crist·

  ·Naixement de Crist·
  Després que María i Josep van arribar a Belén, María va parir a Jesus en un pesebre humil de palla, junt a un estable amb animals. A Jesus acabat de nèixer, li van reglar or, encens i mirra.
 • 212

  ·Edicte de Caracal·la·

  ·Edicte de Caracal·la·
  A l'any 212 l'Edicte de Caracal·la va extendre la ciutadanía romana a tots dels homes que vivien en les províncies de l'imperi, amb alguna excepció pel tipus de persona que era.
 • 395

  ·Divisió de l'Imperi·

  ·Divisió de l'Imperi·
  Teodosio, que va ser l'últim emperador romà d'origen espanyol, va separar l'imperi, per la zona de Grècia, en dos zones: l'occidental (que ara és Europa) que va durar 476 anys i l'oriental (que ara és Àsia i Àfrica) va durar 1453 anys, i von fer per així organitzar millor les zones.
 • 400

  ·Inici de les invasions bàrbares·

  ·Inici de les invasions bàrbares·
  Les invasiones bàrbares van ser provocades per l'invasió de l'imperi de Mongolía cap els pobles nòrdics, llavors els nòrdics es van haver de moure de lloc de viure.
 • 476

  ·Deposició de l'emperador·

  ·Deposició de l'emperador·
  Es consdiera que la deposició de Rem marca el fi de l'imperi romà de l'Occident, però la seva part oriental va sobreviure fin al 1453. Aquest fet va portar a molts historiadors a consider la deposició com l'inici de l'Edat mitjana.