Revolucion francesa

REVOLUCIÓN FRANCESA

 • 1501

  Sufragi censatari

  Sufragi censatari
  El sufragi censatari, o vot censatari va ser un sistema electoral, vigent en diferents països entre caps de el segle XVI i el segle XIX, basat en la dotació de el dret a vot.
 • Period: to

  Convocatòria Estats Generals

  Eren assamblees convocades pel rei de manera excepcional i a la cual acudien representants dels anomenats tres estaments; -clergat -nobleza , i els representants de les ciutats que disposaven de consistori.
 • El jurament de joc de la pilota

  El jurament de joc de la pilota
  Va se un compromís d'unió presentat el 20 de juny de 1789 entre els 577 diputats del tercer estat per a no separar-se fins a dotar la França d'una constituciÓ , fent front a les pressions del rei a França Luis XVI.
 • El tercer estat

  El tercer estat
  El Tercer Estament és un dels tres estaments bàsics de la societat propi de l'feudalisme i l'Antic Règim.Volia votar per persona i no per estament.El tercer estat decideix que ells representen al pobole a la majoria de la població , més membres de la noblesa i la de la església crearen una assamblea ( la nacional ) se hara el juoc de la pilota juren que no se dissoldren sense haber donat a França una constitució.
 • Period: to

  Assamblea Nacional Constituent

  L'Assemblea Nacional Constituent va ser la primera assemblea constituent de França. Formada a partir de l'Assemblea Nacional, en els inicis de la Revolució francesa. L'Assemblea va prendre innombrables mesures que van canviar profundament la situació política i social del país.
 • Presa de la bastilla

  Presa de la bastilla
  Va se un sucés ocorregut a París , a França.En la cual els treballadors i civils parisencs van prendre la bastilla amb armes.Aquest fet va representar la fi de l'Ántic Régim a França i l'inici de la Revolució Francesa.
  CAUSES MES IMPORTANTS;
  -La bastilla allotjava com a presoners a grans pensadors de la revolució de frança a la cual cosa va impulsar als revolucionaris a dur a terme la presa.
  -L'excés de poder de Luís XVI , finançat per l'augment d'impostos a la població.
 • Constitució civil del glergat

  Constitució civil del glergat
  La llei sobre la constitució civil del clergat votada el 12 de juliol de 1790 per l'assamblea constituient , estava criada a substituir el concordat de 1516.ñEl seu objectiu era reorganitzsar en profunditat l'Ésglesia de França , transformant als sacerdots catòlics parroquials en *funcionaris públics esclesiàstics*
 • Assemblea Nacional Legislativa

  La primera Assemblea Nacional Legislativa va ser creada per la Constitució francesa de 1791.Redacten una série de llwis per implantar el liberalisme económic i polític.
  -Dret a la propietat privada
  -Igualtat de impostos
  -Llibertat económica i prohibició als gremis.
 • Fuga de Varennes

  Fuga de Varennes
  Va ser un significatiu episodi de la revolució francesa en la qual la família reial va tenir un greu decaïment en la seva autoritat real, a l'intentar escapar a l'estranger disfressada de família aristòcrata rusa.El rei no consigió escapar.El varen gillotinar.
 • Period: to

  Monarquia constitucional

  La monarquia constitucional és un sistema polític en el qual el Rei és el Cap de l'Estat, però on els seus poders no són absoluts, és a dir hi ha una separació de poders, on el monarca té el poder executiu nomenant a govern, mentre que el poder legislatiu , l'exerceix una assemblea o parlament, habitualment electe pels ciutadans.
 • Assalt de les Tulleries

  Assalt de les Tulleries
  Va ser una insurrecció, durant la revolució francesa que va posar fi a la monarquia de Lluís XVI.Fue l'assalt de l'palau de les Tulleries pels insurgents i dels sans-culottes juntament amb les tropes federades.
 • Period: to

  Etapa republicana girondina

  Era un grup polític moderat i federalista de l'Assemblea Legislativa i de la Convenció Nacional francesa, que estava compost per diputats procedents de Gironda.La Convenció girondina va proclamar la República al 1792, i al gener va ordenar l'execució de Lluís XVI. El seu problema fonamental va ser la guerra contra les potències europees que intentaven aturar l'Revolució.Volien acabar amb la monarquia i proclamar una república amb dret a vot per a tots els sectors de la societat.
 • Aixecament de la Vendee.

   Aixecament de la Vendee.
  Va ser un motí que arribo a convertir-se en una guerra civil que va enfrontar als partidaris de la revolució francesa i als contrarevolucionaris de revolució francesa, es va desarrollar a la regió de Vendée.
 • Period: to

  Etapa republicana jacobina

  Es coneix com jacobins a un grup de revolucionaris considerats com l'ala més radical de la Revolució Francesa.Los jacobins van governar desde 1793 fins a 1794, van imposar el Regnat de la Terror i van fer ús del seu poder en el Comitè de Salvació Pública, per reprimir tota oposició a l' govern amb una violència implacable.Todo el poder quedava en mans dels jacobins, liderats per Maximilian Robespierre.
 • Comitè de salvació pública

  Comitè de salvació pública
  Va ser una institució de govern francesa creat entre el 5 i 6 d'abril de 1793 per als membres de la conveccion revolucionària francesa Maximilien Robespierre i Georges-Jacques Danton.Su funció era supervisar i accelerar la tasca ministerial i organitzar en cas d'urgència, en tasca a país.
 • Terror

  Terror
  Va ser un període de dos anys en la Revolució Francesa comprès entre 1793 i 1794, caracteritzat per una brutal repressió en forma de terrorisme d'Estat, que va tenir com a protagonista principal a Maximilien Robespierre.La guillotina va ser l'instrument d'execució d'entre 35.000 i 40.000 persones en el període de la Terror.
 • Period: to

  Directori

  El directori va ser la forma de govern adoptada per la Primera República Francesa, durant la Revolució francesa.Se coneixia com Directori, per tal d'evitar els abusos de poder, havia d'estar integrat per un Consell d'Estat: per 7 persones, i respondre davant un Congrés destinat a exercir funcions legislativas.Fue redactada una nova Constitució, la de 1795.
 • Congrés de Viena

  Congrés de Viena
  El Congrés de Viena va ser una trobada internacional celebrat a la capital austríaca, convocat amb l'objectiu de restaurar l'absolutisme , i posar fi a l'expansió de les idees liberals.