Mierda de caballo

Revolución Francesa

 • Convocatòria dels Estats Generals.

  Convocatòria dels Estats Generals.
  Convocatòria dels Estats Generals van ser els Estats Generals de França que varen ser convocats pel rei de França i de rei de Navarra, Lluís XVI. Es van compondre d'uns 1.200 diputats
 • Jurament del Joc de Pilota

  Jurament del Joc de Pilota
  El jurament del Joc de pilota és un compromís d'unió fet a Versalles, pels 577 diputats del tercer estat als Estats Generals de França de 1789. Per fer front a les pressions del rei de França Lluís XVI, van jurar de no separar-se fins a l'aprovació d'una Constitució
 • Creació de l'assemblea Nacional C

  Creació de l'assemblea Nacional C
  Creació de l'Assemblea Nacional : L'Assemblea Constituent de 1789 (en francès: Assemblée constituante o Assemblée nationale constituante) és la primera de les assemblees constituents franceses, instituïda pels diputats dels Estats generals quan s'erigiren ells mateixos en una «Assemblée nationale» el 17 de juny de 1789,
 • Pressa de la Bastilla

  Pressa de la Bastilla
  La Bastilla és presa per assalt pels Parisencs és, per tradició, considerat com l'inici de la fi de l'Antic Règim i el començament de la Revolució Francesa.
 • Declaración dels drets de la Dona i la Ciutadana

  Declaración dels drets de la Dona i la Ciutadana
  La Declaració dels drets de la dona i de la ciutadana és un text jurídic francès que exigeix la plena assimilació legal, política i social de les dones, redactat per Olympe de Gouges, sobre el model de la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà
 • Declaración del drets de l'Home i del Ciutadà

  Declaración del drets de l'Home i del Ciutadà
  Aquesta declaració defineix un conjunt de drets individuals i col·lectius. Va ser adoptada per l'Assemblea Nacional Constituent francesa com a primer pas per redactar una Constitució.
 • Constitución del Clergat

  Constitución del Clergat
  És un decret adoptat a França per l'Assemblea Nacional Constituent establia una nova església l'Església constitucional, el que provocà la divisió del clergat entre clergat constitucional i el clergat refractari.
 • Fugida de Varennes

  Fugida de Varennes
  Va ser un episodi de la Revolució Francesa en què Lluís XVI i la família reial intentaren fugir, disfressats d'aristòcrates russos. El seu propòsit era arribar al poble fortificat de Montmédy al nord-est de França, un baluard monàrquic des del qual el rei esperava dirigir una contrarevolució; tanmateix, en arribar a Varennes, Lluís XVI i la seva família foren reconeguts, arrestats i obligats a tornar cap a París.
 • Primera Constitución de França

  Primera Constitución de França
  Va ser la primera constitució escrita de la història francesa i va ser promulgada per l'Assemblea Constituent i acceptada per Lluís XVI el 16. Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
 • Batalla de Valmy

  Batalla de Valmy
  Va ser un enfrontament d'artilleria indecís entre les tropes franceses i els exèrcits de Prússia i Àustria. Tanmateix fou una victòria estratègica de l'exèrcit revolucionari francès que permeté la supervivència de la Revolució Francesa i com a tal és considerada una de les batalles més decisives de la història de l'Europa moderna.
 • Execució de Lluís XVI i MªAntonieta

  Execució de Lluís XVI i MªAntonieta
  Chrétien Guillaume de Lamoignon de Malesherbes comunicà a Lluís XVI que la Convenció l'havia condemnat a mort. L'execució a la guillotina tingué lloc a París l'endemà, el 21 de gener del 1793 a la Plaça de la Revolució, dita anteriorment Plaça de Lluís XV i, des del 1795, Plaça de la Concòrdia
 • Llei del Màximum

  La llei del màxim general va ser una llei francesa que fixava un preu màxim de venda per alguns productes de primera necessitat durant la Convenció Nacional
 • Llei de Sospitosos

  Llei de Sospitosos
  Va ser una llei en la qual s’ordena arrestar als que per la seva conducta o per les seves relacions o propòsits o pels seus escrits
  hagin sigut partidaris de la tirania o del federalisme, i enemics de la llibertat.
 • Guerra de Vendée

  Guerra de Vendée
  va ser una revolta contra la Revolució Francesa de camperols, burgesos i aristòcrates reialistes de Vendée (1793-94). La causa immediata fou una lleva general, la venda dels béns nacionals i els sermons dels capellans contrarevolucionaris.
 • Execució de Robespierre

  Execució de Robespierre
  Va ser un polític francès durant la Revolució, que tingué un paper destacat en els primers anys de la República.Va ser executat a la guillotina, i el seu cos i els dels seus vint-i-un partidaris van ser esquarterats.
 • Colp d'estar de Napoleón Bonaparte

  Colp d'estar de Napoleón Bonaparte
  El cop d'estat va ser fomentat a la casa de Joséphine de Beauharnais del carrer Chantereine de París, al voltant de la zona compresa entre l'actual Rue de la Victoire i la rue de Châteaudun. Napoleó Bonaparte marca la fi de la Revolució Francesa, i el principi del Consolat francès.
 • Coronación de Napoleón com a Emperador

  Coronación de Napoleón com a Emperador
  Amb el suport de bona part de l'aristocràcia, en una cerimònia realitzada a la catedral Notre Dame de París (1804) davant la presència del papa Pius VII, Napoleó es va coronar a si mateix.
 • Batalla de Austerlitz

  Batalla de Austerlitz
  Va ser una de les majors victòries de Napoleó I de França, que de manera eficaç va destruir la Tercera Coalició contra el Primer Imperi francès.
 • Tractat de Fontainebleau

  Tractat de Fontainebleau
  Va ser un acord secret signat el 27 d'octubre de 1807 entre el Regne d'Espanya i el Primer Imperi Francès per a repartir-se Portugal.
 • Batalla de Leipzig

  Batalla de Leipzig
  Es va lliurar entre el 16 i el 19 d'octubre de 1813 en territori alemany i va suposar una de les derrotes més decisives patides per Napoleó Bonaparte, qui va enfrontar-se amb la coalició de les grans potències europees del moment.[1] És considerada com la batalla més gran a Europa abans de la Primera Guerra Mundial, amb la participació de vora 500.000 tropes.
 • "Els cent dies" de Napoleó

  "Els cent dies" de Napoleó
  Va ser un breu episodi del govern de França protagonitzat per l'emperador Napoleó I quan tornà de l'exili que li va ser imposat a l'illa d'Elba pel Tractat de Fontainebleau tot i mantenir el títol d'Emperador.
 • Batalla de Waterloo

  Batalla de Waterloo
  Va ser una decisiva batalla entre les tropes imperials franceses de Napoleó Bonaparte i les forces angloprussianes comandades per Wellington que va tenir lloc a una planura propera a Waterloo al ducat de Brabant, actualment Brabant Való a Bèlgica. Un exèrcit francès, sota el comandament de Napoleó, va ser derrotat pels exèrcits de la Setena Coalició.