Htei5ur

Revolució francesa

 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  La Presa de la Bastilla és considerada com l'esclat de la Revolució Francesa, originant-se quan un poble descontent per les males condicions imperants (un exemple era l'economia, que es trobava en declivi) es va alçar en armes contra el rei Lluís XVI i els representants de la Corona.
 • Declaració de Drets de l'Home i del Ciutadà

  Declaració de Drets de l'Home i del Ciutadà
  La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà aprovada per l'Assemblea Nacional Constituent francesa, és un de molts dels documents fonamentals de la Revolució francesa.
  A la declaració es defineixen els drets "naturals i imprescriptibles" com la llibertat, la propietat, la seguretat, la resistència a l'opressió. Així mateix, reconeix la igualtat de tots els ciutadans davant de la llei i la justícia. Finalment, afirma el principi de la separació de poders.
 • Period: to

  MONARQUIA CONSTITUCIONAL

  La monarquia constitucional. Impulsada per la burgesia moderna, que aspirava a abolir l'Antic Règim, escollir un parlament per sufragi cansatari i establir una constitució
  (liberalisme moderat)
 • Constitució (liberalisme polític)

  Constitució (liberalisme polític)
  La Constitució francesa de 1791, la primera constitució escrita de la història francesa, va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
  La Nació proclama la solidaritat i la igualtat de tots els francesos. La Nació garanteix la igualtat d'accés del nen i de l'adult a la instrucció, la formació professional i la cultura.
 • Assalt al palau reial

  Assalt al palau reial
  L'assalt al Palau de les Tulleries, també conegut com la Insurrecció del 10 d'agost, va ser un moment decisiu de la Revolució francesa en què els revolucionaris armats de París van envair la residència del rei Lluís XVI de França i van massacrar els seus guàrdies suïssos. Aquest esdeveniment va suposar l‟abolició de la monarquia francesa i l‟inici d‟una nova fase de la Revolució.
 • Period: to

  REPÚBLICA SOCIAL

  La burgesia redical, empesa per les classes populars, va proclamar la república i va democratizar el sistema polític i la societat en un sentit igualitari.
 • Execució de Lluís XVI

  Execució de Lluís XVI
  L'execució de Lluís XVI va ser un dels esdeveniments més importants de la Revolució francesa. Aquesta execució va ser realitzada a la plaça de la Revolució. La Convenció Nacional havia sentenciat a mort el rei en una votació realitzada a viva veu per suggeriment de Marat que va obtenir 361 contra 290, ja que va ser declarat culpable de "conspiració contra la llibertat pública i d'atemptat contra la seguretat nacional".
 • Maria Antonieta

  Maria Antonieta
  Maria Antonieta, va ser una princesa arxiduquesa d'Àustria i reina consort de França i de Navarra, va contribuir al descrèdit de la monarquia els anys anteriors a la Revolució Francesa.
  Va ser acusada de conspirar contra França i de promoure intrigues de tota mena, de satisfer els seus capricis desmesurats arruïnant les finances del país i fins i tot d'haver mantingut una relació incestuosa amb el seu fill Luis Carlos, dofí de França.
 • Robertpierre

  Robertpierre
  Va ser un dels líders de la Revolució, president de la Convenció Nacional, membre dels jacobins i del Comitè de Salvació Pública, entitat que va governar França durant el període revolucionari conegut com el Terror. Va ser acusat de «tirania» i detingut per ordre de la Convenció juntament amb els seus aliats Louis Saint-Just i Georges Couthon, també membres del Comitè de Salvació Públic, Philippe François Joseph Le Bas del Comitè de Seguretat Genera i el seu germà menor Augustin Robespierre.
 • Caiguda dels jacovins

  Caiguda dels jacovins
  Els jacobins eren membres d'un grup polític que en la Revolució Francesa volien un Estat fort i centralitzat davant dels poders locals o regionals que consideraven més proclius el caciquisme i, per tant, la pèrdua real de llibertats.
  El 13 de novembre de 1794, la Convenció declara il·legal el Club dels Jacobins i ho tanca.
 • Constitució (liberalisme polític)

  Constitució (liberalisme polític)
  Constitució francesa establerta durant la reacció termidoriana en la Revolució Francesa. Coneguda com la Constitució de l'any III en el calendari republicà francès , que va ser elaborat per la Convenció termidoriana. Era més conservadora que la avortada Constitució democràtica de 1793. La Constitució de 1795 va establir una república liberal, amb una franquícia basada en el pagament d'impostos, de forma similar a la de
  la Constitució de 1791.
 • Period: to

  REPÚBLICA CONSERVADORA

  Devant la radicalització de la Revolució, la burgesia moderada va implantar el liberalisme moderat
 • Directori

  Directori
  Després del cop d'estat del 18 de fructidor de l'any V, el Directori caigué sota control d'un triumvirat:Reubell, Barras i La Révellière Lépeaux.
  Durant l'època del Directori, considerat com el moment de la República burgesa o dels propietaris, van produir-se els èxits militars de Napoleó, Kléber, Desaix, Mas
 • Cop d'estat de Napoleó

  Cop d'estat de Napoleó
  Napoleó va protagonitzar un cop d'estat degut a la inestabilitat del Directori. Això va desencadenar en que el govern francès passes a ser un consolat, amb Napoleó i dos exmembres del directori com a cònsols.