14

Revolució Francesa

 • Period: to

  Revolució Francesa

 • Independència d'E.E.U.U.

  Independència d'E.E.U.U.
  Dia en el qual es firma la Declaració d'Independència dels Estats Units.
 • Es convoquen els estats generals

  Es convoquen els estats generals
  Després d'un llarg període de pobresa i de fam, finalment es convoca als estats generals a un parlament.
 • Assemblea Constituent França.

  Assemblea Constituent França.
  L'Assemblea nacional sorgí en un context d'agitació política per la convocatòria dels Estats generals. Les dues qüestions que es debatien eren: la verificació del poder dels diputats i la modalitat de vot. Els Estats generals de Versalles inicialment, (5 de maig de 1789), havien d'estar compostos per 291 diputats del clergat, 270 de la noblesa i 578 del tercer estat.
 • Sala de joc de pilota de Versalles

  Sala de joc de pilota de Versalles
  El Tercer Estament va ser rebutjat de la sala general on es reunien els altres dos estaments, on valoraven i votaven noves lleis, pujar impostos... On sempre guanyaven el primer i segon estament ja que eren 2 vots contra 1 del tercer estament.
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  Després de molts d'intents per aconseguir entrar a la Bastilla, el tercer estat van fer força i es van reunir per finalment prendre el control de la Bastilla. En mans del Tercer estat es va destruir cada pedra de la fortalesa com a símbol de revel·lió.
 • Felip XVI junt a Maria Antonieta migren de Versalles a Paris

  Felip XVI junt a Maria Antonieta migren de Versalles a Paris
  Tot i que el rei estava protegit al seu palau de Versalles, va haver de fugir a Paris per a assegurar la seva salut davant els revolucionistes francesos.
 • S'aprova la constitució francesa

  S'aprova la constitució francesa
  La Constitució francesa de 1791, la primera constitució escrita de la història francesa, va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent el 3 de setembre de 1791 i acceptada per Lluís XVI. Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
 • Assalt al palau de las Tullerias

  Assalt al palau de las Tullerias
  El 10 d'agost del 1792 els revolucionaris assaltaran el palau, obligant el monarca a refugiar-se a l'Assemblea Legislativa, on seria empresonat mentre es convocaven eleccions per a la formació d'un nou règim.
 • Creació del nou Calendari

  Creació del nou Calendari
  Es crea un nou calendari el qual l'any 1792 passa a ser l'any 1, així llevant coses que tenien de l'Antic Règim.
  També es va crear una nova constitució Francesa.
 • Mor Jean Paul Marat

  Mor Jean Paul Marat
  Jean-Paul Marat (Boudry, 24 de maig de 1743 - París, 13 de juliol de 1793) va ser un metge, periodista, polític francès. Usurpador de la noblesa abans de la caiguda del règim monàrquic, esdevingué diputat de Montagnards a la Convenció Nacional al moment de la Revolució Francesa. El seu assassinat per Charlotte Corday permetrà als hebertistes convertir-lo en màrtir de la Revolució i instal·lar els seus despulles al Panteó de París durant uns mesos.
 • Period: to

  Regnat del Terror

  El Regne del Terror o, simplement El Terror fou un període de la Revolució Francesa en què les lluites entre faccions polítiques rivals van dur a una mútua radicalització, que prengué un caràcter violent amb execucions massives a la guillotina.
 • Execució de Lluís XVI i Maria Antonieta

  Execució de Lluís XVI i Maria Antonieta
  Es va dur a terme el dia 16 d'octubre de 1793 a la plaça de la Revolució, hores després que la sentència fos pronunciada pel Tribunal Revolucionari després de dos dies de judici, es va dur a terme de la forma de guillotina, sortint volant els dos caps davant el poble francès.
 • Nova Constitució de l'any 3

  Nova Constitució de l'any 3
  La Constitución del año III es el texto que estableció el Directorio durante la Revolución francesa. Fue aprobada por referéndum el 5 de fructidor del año III (22 de agosto de 1795), y tiene como preámbulo la Declaración de los Derechos y Deberes del Hombre y del Ciudadano de 1795. Su aprobación fue seguida por la de un nuevo código penal, el Código de delitos y penas (Code des délits et des peines).