R.f.

Revolució Francesa

 • Lluís XVI

  Lluís XVI
  Va ser Rei de França i marit de Maria Antonieta ,va regnar fins el 21 de setembre de 1792 i en la revolució va conservar una gran popularitat i acceptà les reformes socials, polítiques i econòmiques decretades per l'Assemblea Constituent.
 • Maria Antonieta

  Maria Antonieta
  Era la Reina de França, va regnar desde el 10 de maig de 1774 fins el 21 de gener de 1793 i era una reina que queia malament a la población per que Va ignorar la crisi financera,va enviar tropes a les masses famolenques i va posar el rei contra la Revolució.
 • Els estats generals

  Els estats generals
  Era una institució representativa del regne convocada per el rei on acudien els nobles, clergues i el poble. Es va convocar per tenir la resposta a una crisi política o financera i aprovar lleis i els impostos.
 • Jurament del joc de pilota

  Jurament del joc de pilota
  Va tenir lloc el 20 de juny de 1789, per fer front a les pressions del rei de França Lluís XVI. Malgrat la manca de valor jurídic d'aquest jurament, el seu impacte simbòlic va ser molt fort.
 • Assalt a la presó reial de la bastilla

   Assalt a la presó reial de la bastilla
  Va tenir lloc el 14 de juliol 1789,es va produir perquè van haver de pujar els preus y els privilegiats no volien pagar i els estats generals es van rebel·lar contra l’Antic Règim .Dins de la Revolució mentres més persones estiguin unides més benefici tindran.
 • Theroigne de Mericourt

  Theroigne de Mericourt
  Va ser una poítica i feminnista de la revolució francesa i És coneguda com «la primera amazona de la llibertat».
 • Déclaration des Droits de l'Homme et du Citoyen

  Déclaration des Droits de l'Homme et du Citoyen
  La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, es va promulga el 26 de agosto de 1789 i és important perquè és un document precursor dels drets humans a nivell nacional i internacional.
 • Marxa sobre Versalles

  Marxa sobre Versalles
  Va ser el 5 i 6 d’octubre de 1789 quan les dones protestaven per l’augment de preus, per l’escadesa del pa i els drets rellatius. Les conseqüències que va tenir va ser posar fi a l’autoritat independent del rei, un nou equilibri de poders.
 • Fuga de Varennes

  Fuga de Varennes
  La nit del 20 al 21 de juny de 1791, el comte Axel va planejar la fugida de Lluís XVI,estaven implicats la germana del rei, Maria Antonieta i Lluís XVI
  i van posar a la família sota arrest domiciliari i el rei havia perdut tota la credibilitat com a monarca constitucional.
 • Les massacres del 2 de setembre

  Les massacres del 2 de setembre
  Va esdevenir-se l’assesinat de la meitat de la població reclusa a París( dones i joves). L’església i Carles Guillem Ferran estaven implicats.
 • Execució del rei Lluís XVI

  Execució del rei Lluís XVI
  Suspès i arrestat durant la insurrecció del 10 d'agost, va ser jutjat per la Convenció Nacional, considerat culpable de traïció i guillotinat el 21 de gener de 1793.
 • El terror

  El terror
  Va tenir lloc a la Revolució del 2 de setembre del 1793 al 28 de juliol de 1794, va ser un període de lluites entre polítiques rivals i van haver-hi execucions a la guillotina i van haber massacres
 • Execució de Maria Antonieta

  Execució de Maria Antonieta
  Va ser executada el 14 d'octubre de 1793.
 • Olympe de Gouges

  Olympe de Gouges
  Fou una escriptora francesa, activista política, feminista i abolicionista, articulista i oradora, en a la revolució va defensar una monarquia moderada. Va defensar el seu pensament de la duresa de l'esclavitud i va escriure l'any 1791 la Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana. Per les seves idees polítiques, fou guillotinada el 3 de novembre del 1793, acusada de ser l'autora d'un cartell girondí.
 • Sans-Culottes

  Sans-Culottes
  És la denominació que hom donava a la França de la Revolució al poble pla (obrers, artesans), que no vestien com la noblesa i la burgesia, amb calça curta (culotte) i mitges, sinó amb calces llargues. Inicialment, va ser un terme despectiu, però després va ser exhibit amb orgull pels revolucionaris.
 • Cop d’estat de termidor

  Cop d’estat de termidor
  Va anar dirigida contra els Jacobins els quals havien dominat el Comitè de Salvació Pública. Va ser impulsada per la votació de la Convenció Nacional per executar Maximilien Robespierre, Louis Antoine de Saint-Just, i d'altres líders membres del govern revolucionari. Va ser la fi de la fase més radical de la Revolució francesa.Va ser la fi de la fase més radical de la Revolució francesa.
 • Robespierre

  Robespierre
  Va ser un polític francès durant la revolució. Va governar durant el Terror el 4 de juny de 1794 al 17 de juny de 1794. L’any 1792 va declarar la guerra a Àustria i va començar a defensar le sacusacions que li feien.
 • Mort de Robespierre

  Mort de Robespierre
  Va succeir El 28 de juliol de 1794 a París. Va ser executat a la guillotina i desde allò es va acabar la monarquia.
 • Assalt al palau de les tulleries

  Assalt al palau de les tulleries
  El 23 de maig del 1871 va haver-hi un incendi per la mala construcció de Caterina de Mèdici i le conseqüències van ser: va decidir unir el Louvre amb el de les Teuleries, i van crear noves galeries.