Rev franc

REVOLUCIÓ FRANCESA

 • Presa de Bastilla

  Presa de Bastilla
  La presa de la Bastilla es va produir a París el dimarts 14 de juliol de 1789. Tot i que la fortalesa medieval coneguda com la Bastilla només custodiava set presoners, la seva caiguda en mans dels revolucionaris parisencs va suposar simbòlicament la fi de l'Antic Règim i el punt inicial de la Revolució francesa.
 • Declaració de Drets de l'Home i del Ciutada

  Declaració de Drets de l'Home i del Ciutada
  La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà del 1789, aprovada per l'Assemblea Nacional Constituent francesa el 26 d'agost del 1789, és un de molts dels documents fonamentals de la Revolució francesa quant a definir els drets personals i els de la comunitat
 • Estats Generals

  Estats Generals
  Estats generals de 1789.Es componia de representants dels tres estaments de la societat francesa: el Clergat o Primer Estat, la Noblesa o Segon Estat, i el poble pla o Tercer Estat.Aquests estats la ultima vegada que es van reunir a ser en 1617 i nomes es reunien en situacions de suma emergecia
 • Period: to

  MONAEQUIA CONSTUCIONAL

  Impulsada per la burgesia moderada,que aspirava a abolir l'Antic Regim,escollir un parlament per sufragi i la societat en un sentit igualitari.
 • Constitucio (liberalism politic)

  Constitucio (liberalism politic)
  La Constitució francesa de 1791, la primera constitució escrita de la història francesa, va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent el 3 de setembre de 1791 i acceptada per Lluís XVI.
 • Assalt Al Palau Reial

  Assalt Al Palau Reial
  L'assalt al Palau de les Tulleries, també conegut com la Insurrecció del 10 d'agost, va ser un moment decisiu de la Revolució francesa (1789-99) en què els revolucionaris armats de París van envair la residència del rei Lluís XVI de França
 • Period: to

  REPÚBLICA SOCIAL

  La burgesia radical,empesa per les classes populars,va proclamar la republica i va democratizar el sistema politic i la societat en un sentit igualitari
 • Caiguda dels Jacobings

  Caiguda dels Jacobings
  Els jacobins representaven les classes populars i la petita burgesia. Defensaven la forma de govern republicana, el sufragi universal masculí i la idea d'un Estat fort i centralitzat.
 • Constitucio (democratica social)

  Constitucio (democratica social)
  La Constitució del 1793 és una peça magistral del racionalisme il·lustrat francès de caràcter revolucionari, que declara els drets de l'home. L'1 de juny de 1793 es va produir la purga de la Convenció Nacional i diversos diputats i ministres girondins van ser arrestats.
 • Execucio De Lluis XVI

  Execucio De Lluis XVI
  L'execució de Lluís XVI, que va tenir lloc el dilluns 21 de gener del 1793, va ser un dels esdeveniments més importants de la Revolució francesa. Aquesta execució va ser realitzada a la plaça de la Revolució, anteriorment coneguda com a plaça de Lluís XVI.El rei va ser portat en carrossa fins al lloc on s'alçava la guillotina i es va negar enèrgicament a deixar-se lligar les mans a l'esquena només cedint davant els precs de l'Abbé Edgeworth, que li assistia en aquell tràngol.
 • Constitucio (lliberalisme politíc)

  Constitucio (lliberalisme politíc)
  Va ser una constitució conservadora, basada en la sobirania nacional, la divisió de poders i el sufragi censitari; redactada per la Convenció Nacional el 1795.
 • Inici del retorn dels exiliats

  Inici del retorn dels exiliats
  Lodi, la batalla que va enlairar Napoleó.El 10 de maig de 1796 es va lliurar a prop de Milà, al nord d'Itàlia, un combat decisiu que va contribuir a expulsar els austríacs del país transalpí i fonamentar la fama del jove general Bonaparte.
 • El Directori

  El Directori
  El Directori francès va ser el govern de França des del 2 de novembre de 1795 fins al 9 de novembre de 1799, durant els darrers quatre anys de la Revolució francesa. Comptava amb dues cambres legislatives, el Consell dels Antics i el Consell dels 500, i el poder executiu estava a les mans de cinc Directors.
 • Period: to

  REPUBLICÀ CONSERVADORA

  La república conservadora.Davant de la radicalització de la Revolució,la burgesia moderada va implantar el liberalisme.La Primera República Francesa, oficialment la República Francesa, va ser el nom donat a una sèrie de règims parlamentaris i republicans que es van succeir entre el 21 de setembre de 1792 i el 18 de maig de 1804, durant la Revolució francesa.
 • El Consulat

  El Consulat
  El Consolat va ser la institució de govern a França després de la caiguda del Directori, després del cop d'Estat que va donar Napoleó Bonaparte el 18 de Brumari es va promulgar una nova constitució que va establir un poder executiu integrat per tres cònsols durant 10 anys
 • Cop d'estat de Napoleo

  Cop d'estat de Napoleo
  Napoleó va protagonitzar un cop d'estat degut a la inestabilitat del Directori. Això va desencadenar en que el govern francès passes a ser un consolat, amb Napoleó i dos ex membres del directori com a cònsols.