REVOLUCIO FRANCESA

 • Lluis XVI convoca els Estats Generals

  Lluis XVI convoca els Estats Generals
  El rei Lluis XVI, a proposta de Neckerx va acceptar convocar els estats generals pel 5 de maig de 1789?
 • Jurament del Joc de la pilota

  Jurament del Joc de la pilota
  El Jurament el Joc de Pilota (en francès: Serment du Jeu de Paume) va ser un compromís d'unió presentat el 20 de juny de 1789 entre els 577 diputats de l'tercer estat per no separar-se fins a dotar a França d'una Constitució, plantant cara a les pressions del rei de França Lluís XVI.
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  La presa de la Bastilla es va produir a París el dimarts 14 de juliol de 1789. Tot i que la fortalesa medieval coneguda com la Bastilla només custodiava a sis presoners, la seva caiguda en mans dels revolucionaris parisencs va suposar simbòlicament la finalitat de l'Antic Règim i el punt inicial de la Revolució francesa.
 • DDHC (document)

  DDHC (document)
  La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà del 1789, aprovada per l'Assemblea Nacional Constituent francesa el 26 d'agost del 1789, és un de molts dels documents fonamentals de la Revolució francesa quant a definir els drets personals i els de la comunitat, a més dels universals.
 • Period: to

  PRIMERA ETAPA

 • Constitucio-Monarquia constitucional

  Constitucio-Monarquia constitucional
  Monarquia constitucional, per oposició a la monarquia absoluta, és una forma de govern, en el qual hi ha separació de poders, on el monarca ostenta el poder executiu nomenant a govern, mentre que el poder legislatiu, l'exerceix una assemblea o parlament, habitualment electe pels ciutadans.
 • Fuçida del rei Verannes-traicio

  Fuçida del rei Verannes-traicio
  La Fugida de Varennes (20 i 21 de juny de 1791) va ser un significatiu Episodi de la Revolució francesa, a lo qual la família reial va Tenir un Greu decaïment en su Autoritat real, a l'intentar infructuosament escapar a L'estranger disfressada de família aristòcrata russa. L'Episodi va incrementar l'hostilitat cap a la monarquia com a Institució, aixi com contra les persones de Lluís XVI i Maria Antonieta.
 • Declaració de guerra a les potencies absolutistes (Austria I Russia)

  Declaració de guerra a les potencies absolutistes (Austria I Russia)
  fou el primer gran intent d'aliança entre les potències europees per contenir la França revolucionària, quan de fet ja s'havien iniciat les Guerres de la Revolució Francesa. Després del propòsit manifestat per la Convenció Nacional d'exportar la revolució, del guillotinament de Lluís XVI el 21 de gener del 1793 i de l'obertura francesa del riu Escalda, es va formar la primera coalició militar contra França.
 • Assalt del Palau de les Tulleries

  Assalt del Palau de les Tulleries
  Va ser un palau situat a París, a França, l'un dels més importants de la monarquia francesa. Va ser manat construir per Caterina de Mèdici l'any 1564 i fou destruït en un incendi el 1871. Tot i que el Palau va ser destruït, el jardí del seu recinte, el Jardí de les Teuleries, encara es conserva avui dia i es troba lliurement obert al públic.
 • Detenció familiar y proclamació de la República Girondina

  Detenció familiar y proclamació de la República Girondina
  el partido se formó en torno a algunos diputados del departamento francés de Gironda[1]​) es el nombre dado a un grupo político moderado y federalista de la Asamblea Legislativa y de la Convención Nacional francesa, que estaba compuesto por varios diputados procedentes de Gironda. Pertenecían, en su mayoría, a la burguesía provincial de los grandes puertos costeros.
 • Period: to

  SEGUNDA ETAPA

 • Execució de Luis XVI

  Execució de Luis XVI
  Lluís XVI Va ser suspès i arrestat durant la insurrecció del 10 d'agost, va ser jutjat per la Convenció Nacional, considerat culpable de traïció i guillotinat el 21 de gener de 1793.
 • República Jacobina

  República Jacobina
  Al segle XIX, el jacobinisme va ser la font d'inspiració dels partits republicans que van promoure la Segona i la Tercera República Francesa. A la França contemporània, aquest terme es va associar amb una concepció centralista de la República.
 • Caiguda dels jacobins

  Caiguda dels jacobins
  L’estiu del 1794 els perills van disminuir: les diverses revolucions interior van ser sufocades i els exèrcits francesos lluitaven contra les aliances estrangeres.
  Però la radicalització de la revolució, el Terror i el govern dictatorial dels jacobins van provocar l’oposició de la gran majoria de la població.
  Mitjançant un cop d’Estat, el juliol del 1794, Robespierre va ser derrotat i executat amb altres dirigents jacobins.
 • Constitució (liberalisme polític)

  Constitució (liberalisme polític)
  La Constitució francesa de 1791 fou la primera constitució escrita de la història francesa i va ser promulgada per l'Assemblea Constituent el 3 de setembre de 1791 i acceptada per Lluís XVI el 16.[1] Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
 • Inici del retorn dels exiliats

  Inici del retorn dels exiliats
  Conjunt de ciutadans de l'Estat espanyol que durant la Guerra Civil espanyola de 1936 a 1939 i la immediata postguerra es van veure abocats a abandonar el territori i desplaçar-se a altres països per motius ideològics i de consciència o per temor a les represàlies per part del bàndol vencedor i del règim polític autoritari instaurat a Espanya, i que van romandre a l'estranger fins que l'evolució de les circumstàncies internes del país els va permetre tornar gradualment.
 • Colp d' estat de Napole

  Colp d' estat de Napole
  Napoleó va protagonitzar un cop d'estat degut a la inestabilitat del Directori. Això va desencadenar en que el govern francès passes a ser un consolat, amb Napoleó i dos exmembres del directori.