Revolucio Americana

Timeline created by nil bailly
 • Masacre de Boston

  Masacre de Boston
  L'anomenada Massacre de Boston es produí la gèlida nit del 5 de març de 1770 i fou l'espurna que féu saltar la Revolució Americana. La tensió provocada per l'ocupació militar de Boston s'incrementà després dels trets que un grup de soldats dispararen contra un grup de nobles que estaven provocant disturbis.
 • Moti del te de Boston

  Moti del te de Boston
  El Boston Tea Party ('motí del te' en anglès) fou un acte de protesta dels colons americans contra Gran Bretanya i és considerat un precedent de la Guerra d'Independència dels Estats Units. Ocorregué el dijous 16 de desembre de 1773 a Boston, quan es llançà al mar tot un carregament de te.
 • Primer Congrés Continenta

  Primer Congrés Continenta
  El Primer Congreso Continental fue un cuerpo de representantes elegidos por los cuerpos legislativos de las colonias americanas de Gran Bretaña en 1774, excepto Georgia. Se reunió brevemente y designó a su sucesor, el Segundo Congreso Continental, que organizó a los estadounidenses en la guerra contra la metrópoli.
 • Segon Congres Continental

  Segon Congres Continental
  S'anomena Segon Congrés Continental a la convenció de les Tretze Colònies dels anglesos als futurs Estats Units, que començà l'estiu de 1775 just després de l'esclat de la guerra entre la corona britànica i les colònies. La població estava molt conscienciada sobre el fet independentista com demostra la venda massiva de "Common sense" de Thomas Paine, i aquest aspecte es va discutir durant tot el juny on el màxim defensor era John Adams.
 • Batalla de Lexington

  Batalla de Lexington
  Les batalles de Lexington i Concord van ser uns enfrontaments armats entre el Regne de la Gran Bretanya i les Tretze Colònies de l'Amèrica del Nord britànica que es van produir el 19 d'abril de 1775 al Comtat de Middlesex, Massachusetts, en els pobles de Lexington, Concord, Lincoln, Arlington i Cambridge
 • Batalla de Bunker Hill

  Batalla de Bunker Hill
  La batalla de Bunker Hill va tenir lloc el 17 de juny de 1775, com a part del Setge de Boston durant la guerra d'Independència dels Estats Units. El general Israel Putnam estava a càrrec de les forces revolucionàries, mentre que al general William Howe manava les forces britàniques.
 • Declarasio dels drets de Virgina

  Declarasio dels drets de Virgina
  La Declaració de Drets de Virgínia és un document redactat al 1776 i aprovat el 12 de juny de 1776 que proclama l'existència de drets inherents en tots els homes, inclòs el dret a rebel·lar-se contra un govern "inadequat"
 • Declarasio de L'independendencia

  Declarasio de L'independendencia
  El 27 d'octubre de 2017 el Parlament de Catalunya aprovà la proposta de resolució que regula la proclamació de la República Catalana.[3] Aquesta fou votada i aprovada per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 vots en blanc, i l'absència dels 52 diputats de l'oposició espanyolista com a mesura de protesta.