Revolució Americana

 • Llei del timbre

  Va ser una de les lleis amb què el rei Jordi III del Regne Unit va voler regular els impostos colonials. Es tractava d'un impost directe i específic per a les Tretze Colònies britàniques d'Amèrica que ordenava que la majoria dels materials impresos (revistes, diaris...) es publiquessin en paper segellat i produït a Londres i timbrats amb un segell fiscal en relleu.
  Aquesta mesura va causar el tancament de diversos diaris i va provocar una gran resistència a les colònies.
 • Motí del te de Boston

  Motí del te de Boston
  El Parlament britànic va establir les Tea Acts, que van donar el monopoli de la venda de te a les colònies a la Companyia Angles de les Índies Orientals. Aquesta mesura perjudicava els comerciants americans, que van respondre atacant uns vaixells britànics carregats de te al port de Boston. Va ser el començament de la guerra de la Independència.
 • Declaració d'Independencia

  Declaració d'Independencia
  El 4 de juliol de 1776, els representants de les Tretze Colònies britàniques, reunits en el Congrés Continental de Filadèlfia, van signar la Declaració d'Independència dels Estats Units.
 • Batalla de Saratoga

  Batalla de Saratoga
  Va ser una de les batalles més importants de la guerra d'Independència americana. L'exèrcit de George Washington va vèncer les tropes britàniques, circumstància que va propiciar el fet que els francesos donessin suport militar als americans en la seva lluita per assolir la independència. Aquest es va considerar un punt d'inflexió decisiu en el desenllaç de la guerra.
 • Batalla de Yorktown

  Batalla de Yorktown
  Va ser la darrera gran batalla de la guerra de la Independència americana. Es considera una batalla decisiva perquè va canviar el curs de la història. Va tenir lloc entre el 26 de setembre i el 19 d'octubre de 1781, a Yorktown, colònia de Virgínia. Va acabar amb la rendició de les tropes britàniques i va representar la victòria independentista que decidia la guerra a favor dels americans.
 • Pau de Versalles

  Pau de Versalles
  El 3 de setembre de 1783 es va signar el tractat de pau en virtut del qual el Regne Unit reconeixia la independència de les colònies britàniques. Es van reunir a París David Hartley, representant de la corona britànica, i John Adams, Benjamin Franklin i John Jay, per part dels colons americans.
 • Constitució dels Estats Units

  Constitució dels Estats Units
  Va ser la primera Constitució de la història que reconeixia la sobirania nacional i la separació de poders. El poder legislatiu l'exercies dues cambres (Cambra dels Representants i Senat), escollides per sufragi universal masculí (només homes blancs). El poder executiu el tenia un president, triat per votació indirecta. I el poder judicial estava en mans dels jutges independents.