Mao zedong portrait

República Popular Xinesa

 • Naixement de la república popular de la Xina.

  Naixement de la república popular de la Xina.
  En el 1949 la revolució xinesa va triomfar per tot el país, després d'una gran guerra civil. Tot comença quan nacionalistes i comunistes fracassen en l'intent de negociacions del país, no obstant en 1946 s'inicia una guerra civil, la qual estaven enfrontats capitalistes i comunistes, al cap de tres anys els comunistes van guanyar la guerra i es va establir el poder comunista al país.
 • Period: to

  Esdeveniments de la R.P.X

  En aquesta linea del temps es veuran reflectits els esdeveniments més importants de la R.P.X.
 • Aliança Xinesa i Sovietica.

  Aliança Xinesa i Sovietica.
  En aquest tractat de la Xina comunista de Mao i la Unió soviètica de Stalin van pactar una aliança, en la qual el govern totalitari de Stalin donava 300 milions de dòlars a la Xina comunista per les pèrdues ocasionades a la guerra civil, aquest tractat es va promulgar en l'Unió Soviètica, on Mao va assistir a firmar.
 • Primera bomba atomica.

  Primera bomba atomica.
  Mentre que els països occidentals, EEUU i l'URSS estaven realitzant una carrera armamentística la Xina no es podia quedar enrere, i és per això que en plena guerra freda, la Xina decideix crear la seva primera arma de destrucció total i aximateix amenaça que els països que posessin en perill la seva seguretat nacional del país seran resposos amb la bomba atòmica.
 • Revolucio cultural de Xina.

  Revolucio cultural de Xina.
  Aquesta revolució va tindre lloc l'any 1966, Mao va ser el principal propulsor de la revolució, segons ell en el govern hi havia burgesos capitalistes i Mao va decidir que no podria ser així, també persones properes a ell el volien fora. Es així que Maó va iniciar una gran purga on tota persona que tenia una vinculació amb infiltrats capitalistes era condemnat a mort o perseguits. No hi han dades exactes del nombre de morts, però si se sap que més de 5 milions de persones van ser assaïnades.
 • Primer satèl·lit artifical de Xina.

  Primer satèl·lit artifical de Xina.
  Aquest satèl·lit va ser molt important per l'avenç de la tecnologia espacial de la Xina. El satèl·lit va ser enviat per un cohet. La producció del satèl·lit va ser totalment de producció nacional. Ens situem en la guerra freda, i com a tret destacat d'aquesta està la carrera espacial, i d'aquesta manera Xina es va introduir en l'acceleració de producció de tecnologia espacial.
 • Reincorporacio de la Xina a la ONU:

  Reincorporacio de la Xina a la ONU:
  En l'assemblea núm 26° de les nacions unides, Xina es va reincorporar a l'ONU amb 76 vots a favor, 35 vots en contra i 17 abstencions. Aquest fet va marcar un punt d'inflexió de les relacions diplomàtiques del país, ja que l'entrada de la Xina a l'ONU va causar que molts països comencessin a tindre relacions bilaterals amb la Xina.
 • Mort de Mao Zedong.

  Mort de Mao Zedong.
  Mao va morir d'un atac al cor, sí que és veritat que en 1976 (mateix any de la seva mort) va patir dos atacs al cor, un en març i l'altre en juliol, amb aquests dos atacs va sobreviure però en setembre va patir un altre i d'aquest va estar quatre dies invalid i finalment va acabar morint. L'última aparició que va tenir va ser quan es va reunir amb el primer ministre del Pakistan. El cos de Mao va ser exhibit i mes d'un millo de persones el van anar a visitar.
 • Descoletivitzar l'agricultura.

  Descoletivitzar l'agricultura.
  El govern xines estava en estar crític, el govern de Deng va ser advertit que el país entraria en hambruna i que moririen milions de persones i que moririen milions de persones com en 1959, és per això que el govern va descoletivitzar l'agricultura i va a passar a ser privada.
 • Matança d'estudiants a la plaça Tiananmén.

  Matança d'estudiants a la plaça Tiananmén.
  Una sèrie d'estudiants Xinesos van decidir convocar una manifestació en contra de la poca llibertat del país i reclamant la democràcia, el govern Xines en comptes d'acceptar les reclamacions dels ciutadans van decidir alliberar la plaça per la força i van cometre una gran massacre de persones. Després de l'ocorregut el govern va començar amb una forta repressió cap a la ciutadania, pel fet que tenien por que tot se lis anes de les mans.
 • Deng Xiaoping

  Deng Xiaoping
  Aquest va ser un dels presidents de la Xina. Com bé sabem la seva presidència va estar envoltada de moltes polèmiques com són el cas de la revolta a la plaça de Tiananmen, o reformes econòmiques. Encara que va deixar la presidència l'any 1989 en el 1997 va morir per la malaltia de Parkinson.
 • Recuperacio de Hong Kong

  Recuperacio de Hong Kong
  Després de més de cent anys la colònia de Hong Kong va ser administrada per Xina. Cal esmentar que Hong Kong va estar sota el protectorat britànic perquè en 1839 en la guerra de l'Opi es va començar la colonització britànica cap a aquella zona.
 • Shenzhou 7

  Shenzhou 7
  Shenzhou 7 va ser una missió de la Xina en què el taikonauta Zhai Zhigang va realitzar un passeig espacial de 15 minuts. Aquesta missió va marcar un punt d'inflexió on el govern xines va millorar la tecnologia espacial.
 • Tensió a Taiwan.

  Tensió a Taiwan.
  El govern Xines sempre ha tingut molts conflictes amb Taiwan, pel fet que quan va haver-hi la guerra civil a la Xina els nacionalistes (capitalistes) es van exiliar a Taiwan, per aquest motiu el govern xinès diu que l'illa li pertany. No obstant amb l'administració d'Obama es va fer una transacció de 6.400 milions de dòlars i aquest fet va fer que les relacions diplomàtiques empixoresin. El problema segueix en l'actualitat.
 • China vs India

  China vs India
  En plena pandèmia, el govern xinès va denunciar 20 morts per part de l'exèrcit xines, a causa del fet que van haver-hi alguns enfrontaments en la zona de Manxuira, la seva principal causa va ser la descolonització i la voluntat del domini del territori.
 • Xi Jinping

  Xi Jinping
  Aquest és el president actual de la Xina, per al moment ha estat envolt de moltes polèmiques com són els casos de la creació de camps de concentració per musulmans uigures o bé falta de drets humans en el seu país, com són els casos de treball infantil, treballs precaris, etc.