Reis d'Espanya

  • 1474

    Ferran V de Castella

    Ferran V de Castella
    Va aconseguir la restitució del Rosselló i la Cerdanya (1493) i va conquistar el regne de Nàpols. El 1492 finalitzava, juntament amb la seva esposa, la reina de Castella Isabel I, la conquesta del regne musulmà de Granada, amb la qual es donava per acabada la Reconquesta.
  • 1474

    Isabel I de Castella

    Isabel I de Castella
    El seu regnat està marcat pel descobriment d'Amèrica i per la conquesta de Granada, darrer bastió del regnat nassarita Isabel la Catòlica, segurament la reina espanyola més famosa, va regnar juntament amb Ferran el Catòlic en un dels moments més importants de la història d'Espanya : el descobriment d'Amèrica.
  • 1478

    Felip I de Castella

    Felip I de Castella
    Va ser qui va introduir la casa dels Habsburg a territoris de l'actual Espanya. L'apel·latiu el Hermoso li va donar el rei Lluís XII de França. El 1501, Felip i Joana viatjaven cap a Castella per ser jurats com a prínceps d'Astúries i es van detenir a Blois.
  • 1500

    Carles I

    Carles I
    Carles I va ser rei d'Espanya del 1516 al 1556 i emperador d'Alemanya del 1519 al 1556. Influït per l'erasmisme a la primera etapa del seu regnat, va tractar de fer realitat l'inici d'un imperi universal cristià, però per això necessitava el Milanesat com a mitjà unió dels seus regnes.
  • 1504

    Joana I de Castella

    Joana I de Castella
    Joana I de Castella, anomenada «la Boja» (Toledo, 6 de novembre de 1479-Tordesillas, 12 d'abril de 1555), va ser reina de Castella de 1504 a 1555, i d'Aragó i Navarra, des de 1516 fins a 1555, si bé des del 1506 no va exercir cap poder efectiu ia partir del 1509 va viure tancada a Tordesillas
  • 1527

    Felip II

    Felip II
    El seu regnat es va caracteritzar per l'exploració global i l'expansió territorial mitjançant els oceans Atlàntic i Pacífic. Amb Felip II, la monarquia espanyola va arribar a ser la primera potència d'Europa i l'Imperi espanyol va assolir el seu apogeu
  • Felip III

    Felip III
    Se'l considera el primer dels Àustries menors, atesa la grandesa de Carles I i Felip II; no obstant això, durant el seu regnat Espanya va incorporar alguns territoris al nord d'Àfrica ia Itàlia, i va aconseguir nivells d'esplendor cultural
  • Felip IV

    Felip IV
    Felip IV va signar el Tractat dels Pirineus el 1659 per tal de concentrar tots els recursos de la monarquia hispànica a la reconquesta del regne rebel: a partir d'aquesta data, Espanya estava finalment en pau amb França, Anglaterra i els Països Baixos ...
  • Carles II

    Carles II
    Durant el seu regnat van tenir lloc dues guerres contra França, el 1684 a Ratisbona es va signar una treva de vint anys amb França, treva que va ser trencada el 1690 en concloure's una aliança entre Espanya, Anglaterra, els Països Baixos i l'Imperi donant lloc a un tercer enfrontament bèl·lic que duraria fins a 1697.
  • Felip V

    Felip V
    Durant el seu regnat es va ampliar i reformar notablement el palau d'Aranjuez. El seu regnat va coincidir amb la introducció a Espanya de l'estil rococó. Felip V va ser també el fundador d'organismes culturals tan prestigiosos com la Reial Acadèmia Espanyola i la Reial Acadèmia de la Història, seguint el model francès.
  • Arxiduc Carles

    Arxiduc Carles
    L'Arxiduc Carles era el fill menor que va tenir l'Emperador austríac Leopold I amb Leonor Magdalena de Palatinat-Neoburg, cosa que el convertia en nét d'una infanta espanyola i en nebot de la segona esposa de l'últim Habsburg que va regnar a Espanya.
  • Lluis I

    Lluis I
    Lluís I d'Espanya, anomenat «el Ben Estimat» o «el Liberal», va ser rei d'Espanya des del 15 de gener de 1724 fins a la seva mort 229 dies després, fet que converteix el seu regnat en el més efímer de la història d'Espanya .​ Era el fill gran de Felip V i María Luisa de Savoia
  • Ferran VI

    Ferran VI
    Com a monarca il·lustrat, Ferran VI d'Espanya va protegir les ciències i les arts (especialment la música), caracteritzant-se el seu regnat per una florida cultural: creació de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran (1752) i de les Reials Societats Econòmiques d'Amics del País.
  • Carles III

    Carles III
    El rei Carles III va fomentar l'art i l'artesania amb la creació de nombroses manufactures reals: com a rei de Nàpols va fundar el Reial Laboratori de Pedres Dures de Nàpols (1737), la Reial Fàbrica de Tapissos de Nàpols (1737), la Reial Fàbrica de Porcellanes de Capodimonte (1743) i la Reial Fàbrica de Majòliques de Caserta.
  • Josep I

    Josep  I
    José Bonaparte va ser Rei d'Espanya entre 1808 i 1813. A Espanya, la seva proclamació com a monarca va ser precipitada per l'increment de la violència que va seguir a l'episodi de l'Aixecament del 2 de maig. Va ser proclamat rei a Madrid el 25 de juliol.
  • Ferran VII

    Ferran VII
    El Rei Felón va conspirar contra els seus pares, va derogar la Constitució del 1812, va reinstaurar l'absolutisme i després de la seva mort van esclatar les guerres carlines.
  • Carles IV

    Carles IV
    Rei d'Espanya entre 1748 i 1819. Fill i successor de Carles III. Va enfrontar a Espanya contra la França revolucionària a la Guerra de la Convenció (1794-1795) i va ser derrotat. Sota l'auspici del seu primer ministre, Godoy, va canviar radicalment la política exterior espanyola i es va aliar amb França de Napoleó.
  • Ferran VII

    Ferran VII
    El Rei Felón va conspirar contra els seus pares, va derogar la Constitució del 1812, va reinstaurar l'absolutisme i després de la seva mort van esclatar les guerres carlines
  • Isabel II

    Isabel II
    Isabel II d'Espanya, anomenada «la dels Tristes Destinacions» o «la Reina Castiza», , va ser reina d'Espanya entre 1833 i 1868, gràcies a la derogació del Reglament de successió de 1713 per mitjà de la Pragmàtica Sanció de 1830
  • Amadeu I

    Amadeu I
    Amadeu I d'Espanya, anomenat «el Rei Caballero» o «l'Electe», va ser rei d'Espanya des del 2 de gener de 1871 fins a l'11 de febrer de 1873. Va ser, a més, el primer duc d'Aosta i cap de la branca Savoia-Aosta. Va ser elegit rei d'Espanya per les Corts Generals el 1870 després de la deposició d'Isabel II el 1868
  • Alfonso XII

    Alfonso XII
    Alfons XII d'Espanya, anomenat el Pacificador, va ser rei d'Espanya entre 1874 i 1885. Fill de la reina Isabel II i, presumptament, del rei consort Francesc d'Assís de Borbó, amb l'inici del seu regnat va acabar la Primera República i va començar el període conegut com a Restauració.
  • Alfonso XIII

    Alfonso XIII
    Alfons XIII d'Espanya, anomenat «l'Africà», va ser rei d'Espanya des del seu naixement fins a la proclamació de la Segona República Espanyola el 14 d'abril de 1931. Va assumir personalment la Corona en complir els setze anys, el 17 de maig de 1902
  • Joan Carles I

    Joan Carles I
    Joan Carles I d'Espanya ha estat rei d'Espanya des del 22 de novembre del 1975 fins al 18 de juny del 2014, quan va abdicar la Corona en el seu fill Felip VI.
  • Felip VI

    Felip VI
    Felip VI d'Espanya és l'actual rei d'Espanya, títol pel qual ostenta la prefectura de l'Estat i el comandament suprem de les Forces Armades. El 21 de gener de 1977, li va ser concedit oficialment el títol de príncep d'Astúries.