Prova temps cronològic i històric de les revolucions contemporànies.

 • 1953 BCE

  Revolució cubana

   Revolució cubana
  Protagonistes revolucionaris: Fidel Castro...
  Objectiu revolucionari: Fidel Castro el 8 de gener de 1959. Després d'haver enderrocat Batista, Castro va convertir Cuba en un estat socialista i govern l'illa pels propers 49 anys.
 • Revolució nord-americana

  Revolució nord-americana
  Protagonistes revolucionaris: George Washington, Thomas Jefferson i Benjamin Franklin.
  Objectiu revolucionari: La Revolució nord-americana va tenir com a objectiu principal la independència de les Tretze Colònies de Gran Bretanya i la creació d'una república democràtica als Estats Units.
 • Period: to

  Revolució nord-americana

  Protagonistes revolucionaris:George Washington, Thomas Jefferson i Benjamin Franklin.
  Objectiu revolucionari: La Revolució nord-americana va tenir com a objectiu principal la independència de les Tretze Colònies de Gran Bretanya i la creació d'una república democràtica als Estats Units.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La Revolució Francesa va ser un moviment polític, social, econòmic i militar que va provocar catàstrofe de la monarquia absoluta de Lluís XVI amb l'objectiu d'establir un Govern republicà i democràtic
  Revolució Francesa van tenir com a indiscutible protagonista a Lluís XVI, el rei de França https://www.sapiens.cat/epoca-historica/historia-moderna/la-revolucio-francesa-llibertat-igualtat-i-fraternitat_17934_102.html
 • Period: to

  Moviment sufragista

  Protagonistes revolucionaris: Dones que van lluitar pel dret al vot i la igualtat
  Objectiu revolucionari: L'objectiu del moviment sufragista era aconseguir el dret al vot per a les dones
 • Moviment sufragista

  Moviment sufragista
  Protagonistes revolucionaris: Dones sense dret de votan ni res i que volen lluitar per aixo
  Objectiu revolucionari: El moviment internacional pel sufragi femení dut a terme per les sufragistes va ser un moviment reformista social, econòmic i polític que promovia l'extensió del sufragi (això és, el dret al vot) a les dones, advocant pel «sufragi igual» en lloc del «sufragi universal» , ja que aquest últim era considerat massa revolucionari.
 • Period: to

  Moviment trans (sexual)

  Protagonistes revolucionaris: Persones trans (transgènere, transsexuals, no binàries, etc.)
  Objectiu revolucionari: L'objectiu del moviment trans és lluitar pels drets i la igualtat de les persones trans, incloent-hi l'accés a l'atenció mèdica, l'eliminació de la discriminació i la violència, i la promoció de l'acceptació i la visibilitat.
 • Period: to

  Revolució gay (Stonewall)

  Protagonistes revolucionaris: Persones LGBT+ (lesbianes, gais, bisexuals, transgènere, etc.) i activistes pels drets LGBT+.
  Objectiu revolucionari: La Revolució gay va tenir com a objectiu principal lluitar contra la discriminació i la violència cap a les persones LGBT+ i promoure l'acceptació i la igualtat.
 • Period: to

  Revolució bolivariana

  Protagonistes revolucionaris: Hugo Chávez i els seus seguidors, incloent-hi el Partit Socialista Unificat de Veneçuela.
  Objectiu revolucionari: La Revolució bolivariana va tenir com a objectiu principal establir un govern socialista a Veneçuela i transformar la societat veneçolana en una societat més justa i igualitària.
 • Period: to

  Moviment Primavera Àrab

  Protagonistes revolucionaris: Ciutadans comuns, especialment joves, que van protestar contra els règims autoritaris i corruptes als seus països.
  Objectiu revolucionari: L'objectiu del moviment Primavera Àrab era derrocar els règims autoritaris i establir governs democràtics i més justos als països afectats.
 • Period: to

  #METOO

  Protagonistes revolucionaris: Gent que han experimentat assetjament sexual i/o violència sexual.
  Objectiu revolucionari: L'objectiu que deixin de asetjar a les dones.