Principals esdeveniments històrics del segle XVII.

Timeline created by touayba
In History
 • La guerra entre França i Espanya.

  La guerra entre França i Espanya.
  A partir de 1635, la participació de França en la guerra dels Trenta Anys comportà un enfrontament directe amb els terços espanyols. Inicialment, els exèrcits de la monarquia hispànica van obtenir importants victòries militars, però el 1648 van ser derrotats a la batalla de Lens.
 • Es plantejar la pau de Westfàlia

  Es plantejar la pau de Westfàlia
 • Van començar definitivament amb la pau de Westfàlia.

  Van començar definitivament amb la pau de Westfàlia.
 • Finalment es va assignar la pau de Westfàlia.

  Finalment es va assignar la pau de Westfàlia.
 • El Tractat dels Pirineus

  El Tractat dels Pirineus
  Les negociacions de pau es van celebrar a l’illa dels Faisans, situada molt a prop de la desembocadura del riu Bidasoa, entre Irún i Hendaia, i es van tancar amb la signatura el 7 de novembre de 1659 del Tractat o la Pau dels Pirineus. França obtingué importants concessions territorials: el Rosselló, el nord de la Cerdanya, l’Artois i nombroses fortaleses als Països Baixos i Luxemburg
 • Period: to

  La guerra dels Trenta Anys.

  Va ser un conflicte bèl·lic que es va desenvolupar a Europa entre 1618 i 1648. es tractava de diversos conflictes sota una mateixa denominació que aplegava qüestions polítiques, territorials i religioses. En essència, va ser una confrontació armada on es dirimia l’hegemonia continental, i de la qual va sortir un nou ordre internacional basat en l’equilibri entre potències.