Guerra national museums northern ireland.jpg 1718483347

Primera Guerra Mundial

 • Period: to

  Guerra de moviments

  Durant l'estiu de 1914, Alemanya va mobilitzar el se exèrcit per aconseguir prendre el front occidental (França) i així poder concentrar les forces al oriental (Rússia). Lluitar a Rússia va ser molt difícil degut al fred i no van aconseguir avançar. Cap a finals d'any, els conflictes es van anar aturant fins que es va normalitzar la situació als dos fronts.(https://epe.edebe.com/content/view/33585/0/0/html5/index.html)
 • Inici del conflicte.

  Inici del conflicte.
  Assassinat de l’Arxiduc Francesc Ferran d’Àustria a Sèrbia. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Francesc_Ferran_d%27%C3%80ustria)
 • Batalla d'Antivari

  Batalla d'Antivari
  Es va duur a terme en la costa d'Antivari i va enfrontar les tropes Angleses i Franceses davant les autrohongareses. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_d%27Antivari)
 • Batalla del Cer

  Batalla del Cer
  Va suposar la primera victòria aliada a la guerra. El conflicte estava ubicat a la conca del riu Jadar, a Sèrbia. (https://es.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_Cer)
 • Batalla del Marne

  Batalla del Marne
  Situada prop de París, va enfrontar a França i el Regne Unit davant els Alemanys. La va perdre Alemanya i va destacar el pla Schlieffen, que va convertir la guerra ràpida en guerra de posicions. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Batalles_del_Marne)
 • Period: to

  Guerra de posicions

  Aquesta etapa de la guerra consistia en la defensa dels fornts de guerra per part dels exèrcits. Tambè li podem dir guerra de trinxeres, degut a que és on vivien els soldats o guerra de desgast, ja que no s'avançava i el conflicte estava estancat. (https://epe.edebe.com/content/view/33585/0/0/html5/index.html)
 • Bombardeig d'Ancona

  Bombardeig d'Ancona
  Bombardeig per part de l'imperi Austrohongarès a la ciutat Italiana d'Ancona com a resposta de la declaració de guerra d'aquests últims. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Bombardeig_d%27Ancona)
 • Batalla de Verdun

  Batalla de Verdun
  Les tropes alemanyes volien prendre la ciutat de Verdun, la qual estava a uns turons i dominava el riu Mosa,però van fracasar i els francesos van resistir. (
 • Batalla de Jutlàndia

  Batalla de Jutlàndia
  Va ser el principal enfrontament entre cuirassats durant la primera guerra mundial entre Gran Bretanya i Alemanya. L'acció es va desenvolupar a uns 121 km de la costa de la península de Jutlàndia. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_naval_de_Jutl%C3%A0ndia)
 • Batalla de Premuda

  Batalla de Premuda
  Acció naval que va consistir en l'enfonsament d'un cuirassat austrohongarès per part de la Regia Marina (Imperi Italià) (https://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_Premuda)
 • Batalla del Somme

  Batalla del Somme
  Una de les batalles més mortals del conflicte (+1.000.000 baixes) que enfrontà a les tropes de la Triple Entesa amb les de l'Imperi Alemany i que durà fins a novembre d'aquest any. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_del_Somme)
 • Batalla de Funchal

  Batalla de Funchal
  Bombardeig d'un submarí alemany a la ciutat de Funchal i destrucció de vaixells francesos, anglesos i portuguesos. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_Funchal)
 • Period: to

  Crisi

  Els dos bàndols estaven cremats per la guerra i va sorgir la desmotivació per no voler lluitar en la guerra. Es produeixen grans revoltes, la més coneguda: la Russa, no volien el Zar i sorgeix el comunisme. A més, els Estats Units s'uneixen a la Triple Entesa. (http://www.claseshistoria.com/1guerramundial/fasecrisis1917.htm)
 • Batalla de Jugla

  Batalla de Jugla
  Ofensiva dels Alemanys davant la República Russa per aconseguir travessar el riu Dvinà Occidental, el qual era la última frontera natural amb el Riga. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_Jugla)
 • Segona Batalla del Marne.

  Segona Batalla del Marne.
  La victoria de la Triple Entesa, va decantar la guerra al seu favor. Aquesta batalla va concloure amb l'armistici que va suposar el final de la guerra. (https://es.wikipedia.org/wiki/Segunda_batalla_del_Marne)
 • Final del conflicte.

  Final del conflicte.
  Es deicideix firmar un armistici després de la ofensiva Alemanya i el contraatac de la Triple Entesa.
 • Tractat de Versalles

  Tractat de Versalles
  Tractat que implicava a Alemanya i es va imposar una sanció molt dura ja que els demés creien que era la responsable de la guerra. (https://es.wikipedia.org/wiki/Tratado_de_Versalles_(1919))
 • Tractat de Saint-Germain

  Tractat de Saint-Germain
  Anava dirigit a Àustria i es van imposar unes sanciones més lleus que a Alemanya. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Tractat_de_Saint-Germain-en-Laye)
 • Tractat de Trianon

  Tractat de Trianon
  Aquest tractat anava dirigit cap a Hongria i, al igual que amb un estat que no fos Alemanya, no va rebre sancions molt dures. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Tractat_del_Trianon)
 • Tractat de Sèvres

  Tractat de Sèvres
  Va anar cap al Imperi Otomà i les sancions eren lleus però mai va entrar en vgor degut a que no es va signar. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Tractat_de_S%C3%A8vres)