Image003

LA REVOLUCIÓ FRANCESA

 • Period: to

  1776-1800

 • Guerra d'independització Americana

  Guerra d'independització Americana
  La Guerra d'Independència dels Estats Units, va començar com una guerra entre el Regne de Gran Bretanya i les tretze colònies britàniques a Amèrica del Nord, i va acabar en una guerra mundial entre diverses grans potències europees. Motiu per el qual França té grans vuits económics ja que el Rei Lluís XVI envia tropes i molts diners,
 • Crisi de Subsistència

  Crisi de Subsistència
  més informació és una manca d'aliments, anys de males collites, icom que hi havia poques collites puja el preu i només els rics podem peremetres menjar, així que entre la població de França es passa fam.
 • L'Assemblea Nacional constituent

  L'Assemblea Nacional constituent
  Informació Formada per el Tercer Estat ja que deien que ells havien de tenir més d'un vot ja que eren el 97% de la població total i eren els veritables representatns de la població de França.
 • Reunió a Versalles dels Estats Generals

  Reunió a Versalles dels Estats Generals
  més informació Estaven compostos per diputats dels tres ordres o estaments: clergat, noblesa i tercer estat, i es reunien per "braços", és a dir, que cada estament debatia entre si i emetia un vot. Aquesta particularitat va ser una de les que es van discutir en la seva última reunió, el maig de 1789, a l'inici de la Revolució Francesa.
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  més informació El poble Francés va assaltar la Bastilal per agafar pólvora i armes
 • Declaració dels Drets de l'home

  Declaració dels Drets de l'home
  Aprobat per la Assemblea Nacional constituent. és un dels documents fonamentals en la Revolució Francesa. http://ca.wikipedia.org/wiki/Declaraci%C3%B3_dels_Drets_de_l%27Home_i_del_Ciutad%C3%A0
 • I Constitució

  I Constitució
  més informació
  Liberalisme polític i s'estableix la separació de poders. La Constitució francesa de 1791 va ser la primera constitució escrita de la història francesa i va ser promulgada per l'Assemblea Constituent el 3 de setembre de 1791 i acceptada per Lluís XVI el 14.Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
 • Assalt al palau reial de les Tulleries

  Assalt al palau reial de les Tulleries
  més informació El 10 d'agost de 1792 els revolucionaris van assaltar el palau, obligant al monarca a refugiar-se a l'Assemblea Legislativa, on seria empresonat mentre es convocaven eleccions per a la formació d'un nou règim.
 • Proclamació de la República

  Proclamació de la República
  més informació la Convenció Nacional fa la seva entrada a la sala del rei destronat. Són set-cents cinquanta membres distribuïts en tres grups. els burgesos moderats pensen que la revolució ja ha arribat a la seva culminació, amb la fi de la monarquia i de la noblesa, amb el traspàs dels drets al tercer estament.
 • Execució de Lluís XVI

  Execució de Lluís XVI
  més informació El 20 de gener de 1793, Chrétien Guillaume de Lamoignon de Malesherbes comunicà a Lluís XVI que la Convenció l'havia condemnat a mort. L'execució a la guillotina tingué lloc a París l'endemà, el 21 de gener de 1793 a la Plaça de la Revolució, dita anteriorment Plaça de Lluís XV i, des de 1795, Plaça de la Concòrdia
 • Regne del Terror

  Regne del Terror
  més informació Període de la Revolució Francesa en què les lluites entre faccions polítiques rivals van dur a una mútua radicalització, que prengué un caràcter violent amb execucions massives a la guillotina
 • II Constitució

  II Constitució
  Creada pels jacobins, basada en la democràcia social: sobirania popular, sufragi universal directe i atenció preferent al dret a l'existència, s'amplien els drets. El govern que va succeir a la seva promulgació va ser presidit per Robespierre i inclou entre els drets de l'home i del ciutadà el tan discutit dret de rebel·lió, com a conseqüència de tots els altres drets. 'http://ca.wikipedia.org/wiki/Constituci%C3%B3_de_l%27Any_I' >més informació</a>
 • Caiguda dels Jacobins

  Caiguda dels Jacobins
  més iformació
  Els jacobins eren els membres d'un club polític, tot i que ja en aquella època es titllava de jacobins als qui sostenien opinions revolucionàries extremistes.
 • La fi del Terror

  La fi del Terror
  més informació Amb la Caiguda de Robespierre i molts dels seus seguidors condemnats a mort a la guillotina.
 • III Constitució

  III Constitució
  Després de l´execució de Robespierre , es va propugnar una constitució de caire conservador (constitució de 1795) la qual va destacar per deixar el poder legislatiu en mans de dos cambres ( el Consell dels Cinc-cents i el Consell dels Ancians ) i el poder executiu en mans del Directori , format per 5 menbres o directors .
 • Nova constitució

  Nova constitució
  La nova Constitució de la República aprovada el 22 d’agost de 1795 i que donava pas al règim del Directori, suposava un exercici d’equilibrisme lingüístic per conciliar una desigualtat elitista amb l’exercici de la sobirania nacional i una igualtat formal de drets.
 • Cop d'Estat de Napoleó (Etapa del Consolat)

  Cop d'Estat de Napoleó (Etapa del Consolat)
  més informació
  més informació Fou general de l'exèrcit durant la Revolució Francesa, alt dirigent de França com a Primer Cònsol de la Primera República Francesa (11 de novembre de 1799-18 de maig de 1804), i Emperador dels Francesos, amb el nom de Napoleó I del Primer Imperi Francès.