Image processing20211103 3825129 9ei1o6

Antiga Roma

By agc2109
 • 753 BCE

  Fundació Roma

  Segons l'antiga tradició literaria romana fou un 21 d'abril de l'any 753 a.C. quan els bessons Ròmul i Rem van fundar la ciutat eterna, Roma.... Conforme això, el grec Eneas hauría arribat a la costa d'Itàlia tras la caiguda de Troia fundant una ciutat, Alba Longa, origen del poble romà
  (Google)
 • Period: 753 BCE to 509 BCE

  Monarquia

  Es diu que la monarquia fou la primera forma política de govern de la ciutat de Roma des de la fundació que fou el 21 d'abril del 753 aC fins al final de la monarquia el 510, amb l'expulsió del rei Tarquino El Soberbio. La seva màxima autoritat era el Rei o Monarca.
  https://www.ecotec.edu.ec/material/material_2018D_DER104_03_92232.pdf
 • 600 BCE

  Construcció del circ màxim

  Construcció del circ màxim
  Construcció monumental on s'hi durien a terme les curses de bigues i quadrigues. Amb ella, es va aconseguir l'estructura necessària per satisfer l'experiència més desenvolupada d'espectacle al món romà. L'experiència del circ, i de l'oci en general al món romà, anava molt lligada a la funció política i cívica que emprenguin els emperadors.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Circ_M%C3%A0xim
 • 509 BCE

  Establiment de la República

  La República Romana fou el període de la civilització romana en què la forma de govern era la república. Aquest període va començar amb l'expulsió de Tarquini el Superb, i va acabar amb la subversió, per mitjà de guerres civils, i la instauració de l'Imperi Romà.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Rep%C3%BAblica_Romana
 • Period: 509 BCE to 27 BCE

  República

  Es denomina República al segon període de la història romana, el qual inicia des de l'expulsió de Tarquino el Soberbio, 509 a.C. fins a l'any 29 aC. en què Octavio es va fer emperador, amb el nom d'August.
  https://mihistoriauniversal.com/edad-antigua/republica-romana
 • 476 BCE

  Caiguda de l'Imperi d'Occident Pel Bàrbar Odoacre

  Caiguda de l'Imperi d'Occident Pel Bàrbar Odoacre
  És el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'Imperi Romà d'Occident i la seva posterior dissolució. Ròmul Augústul, fou deposat pel capitost germànic Odoacre.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Caiguda_de_l%27Imperi_Rom%C3%A0_d%27Occident
 • 330 BCE

  Constantinoble Nova Capital

  Constantinoble Nova Capital
  L'11 de maig de l'any 330, l'emperador Constantí va donar una nova capital a l'Imperi Romà sota el nom oficial de Nova Roma. Després de la mort del fundador, la ciutat portarà el seu nom. I serà sota aquest nom, Constantinopolis o Constantinoble, pel qual es coneixerà aquest lloc a la història.
  https://elretohistorico.com/constantinopla/
 • 202 BCE

  Segona Guerra Púnica

  La segona guerra púnica és la més coneguda dels enfrontaments bèl·lics esdevinguts en el marc de les guerres púniques entre les dues potències que aleshores dominaven la Mediterrània occidental: Roma i Cartago. ... en què Aníbal i Escipió l'Africà van acordar les condicions de la rendició de Cartago.
  (Google)
 • 146 BCE

  Destrucció de Cartago

  Destrucció de Cartago
  La batalla de Cartago va ser l'enfrontament final i decisiu de la tercera guerra púnica entre la ciutat púnica de Cartago a Àfrica (propera a l'actual Tunísia) i la República romana. El setge de Cartago va durar dos anys i va acabar a la primavera de 146 a. C. amb el saqueig i la destrucció total de la ciutat.
  (Google)
 • 44 BCE

  Assassinat de Cèsar

  Assassinat de Cèsar
  Va ser el resultat d'una conspiració de 40 senadors romans liderats per Gai Cassi Longí i Marc Juni Brut, van matar Juli Cèsar al Teatre de Pompeu el 15 de març de l'any 44 aC. El buit de poder posterior a l'assassinat va portar a la Tercera guerra civil romana. Posteriorment el fill adoptiu de Cèsar, Octavi August, va decidir declarar-se emperador, posant fi al període republicà a Roma.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Assassinat_de_Juli_C%C3%A8sar
 • 31 BCE

  Batalla d'Accio

  Batalla d'Accio
  Es va produir el 2 de setembre de l'any 31 a. C., entre la flota de César Octavio, comandades per Marco Vipsanio Agrippa, i la de Marco Antonio i la seva aliada Cleopatra, frente al golf de Ambracia y el promontorio de Accio
  https://es.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_Accio
 • 27 BCE

  August el primer Emperador de Roma

  August el primer Emperador de Roma
  August fou un home d'estat i líder militar romà que esdevingué el primer emperador de l'Imperi Romà entre el 27 aC i la seva mort el 14. Fou el primer governant de la dinastia julioclàudia. El regnat d'August marcà l'inici d'un període de pau relativa conegut com a Pax Romana, durant el qual els romans gaudiren de més de dos segles sense conflictes importants
  https://ca.wikipedia.org/wiki/August
 • Period: 27 BCE to 476

  Imperi

  L'Imperi Romà, successor de la República Romana, va controlar el món mediterrani i bona part de l'Europa occidental a partir del segle i. L'últim emperador de la part occidental de l'imperi va ser deposat el 480. Els governants de diversos estats successors dels imperis d'Occident o d'Orient van utilitzar títols adoptats de l'Imperi Romà fins a l'època moderna.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Imperi_Rom%C3%A0
 • 46

  Dictadura de Cèsar

  Dictadura de Cèsar
  Després de la seva victòria a la Segona Guerra Civil romana, Juli Cèsar es va convertir en el propietari i senyor de Roma. Investit d'aquest poder suprem, el nou dictador romà va fer una sèrie de reformes socials, econòmiques, institucionals, judicials i religioses importants, algunes de les quals han tingut repercussió fins a l'actualitat.
  https://historiaeweb.com/2021/03/29/dictadura-de-julio-cesar/
 • 64

  Incendi de Roma

  Incendi de Roma
  El gran incendi de Roma va arrasar gran part d'aquesta ciutat durant l'estiu de l'any 64, quan Neró regnava com a emperador. ... La destrucció que van causar les flames va ser important: segons Tàcit, quatre dels catorze districtes de Roma van ser arrasats, i set van quedar danyats.
  (Google)
 • 80

  Inauguració del Coliseu

  Inauguració del Coliseu
  El Coliseo Romano va començar les seves obres l'any 70 dC, quan l'Imperi Romano es va trobar sota el mando de l'emperador Vespasiano, i es va acabar de construir l'any 80 dC, durant el mandat de l'emperador Tito.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Colosseu
 • 117

  Amb Trajà l'Imperi és el més gran

  Marc Ulpi Trajà, nascut el 18 de setembre del 53 a Itàlica o Roma i mort el 8 o 9 d'agost del 117 a Selinos, fou emperador romà des de gener del 98 fins a agost del 117. En el moment de la seva mort, el seu nom complet era Imperator Caesar Divi Nervae Filius Nerva Traianus Optimus Augustus Germanicus Dacicus Parthicus.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Traj%C3%A0
 • 1453

  Fi de l'Imperi Romà

  Odoacro, rei dels hèruls, enderroca l'últim emperador de Roma, Ròmul Augústol, el 4 de setembre de 476. Aquest fet marca la fi de l'Imperi Romà: desapareix l'imperi occidental mentre que l'imperi oriental bizantí sobreviu fins a la caiguda de Constantinoble, el 1453
  (Google)