Miquel Àngel Buonarroti

Timeline created by Joana Fuster Perez
 • Period: 1475 to 1564

  Miquel Àngel

  Linea del temps on podem veure 10 escultures realitzades per el famós italià, Miquel Àngel.
 • 1492

  La batalla dels centaures

  La batalla dels centaures
  La Batalla dels Centaures és una escultura en relleu en marbre de l'escultor Miquel Àngel datada prop de 1492 i que es guarda actualment al museu de la Casa Buonarroti a Florència. Representa l'acció del rapte de la princesa Hipodamia per un centauri. La princesa es troba d'esquena, i la meitat de les figures que haurien de ser els centaures, solament es veu la part superior dels seus cossos.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/La_batalla_dels_centaures_(Miquel_%C3%80ngel)
 • 1495

  Àngel

  Àngel
  L'Àngel portacanelobre, és una escultura de marbre, realitzada per Miquel Àngel per a l'Arca de sant Domènec que actualment es troba a la basílica de San Dominico a Bolonya. L'obra de l'àngel es mostra amb un gran contrast amb la delicada escultura de Niccolo de l'Arca, retorna Miquel Àngel a l'escultura típica Toscana del segle xv, però amb un aire monumental.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/%C3%80ngel_(Miquel_%C3%80ngel)
 • 1496

  Cupido dorment

  Cupido dorment
  El Cupido dorment, és una obra desapareguda, realitzada l'any 1496, en marbre per Miquel Àngel de mida natural. L'escultura va ser venuda com a troballa arqueològica al cardenal Riari, nebot del papa Sixt IV però finalment l'escultura va ser comprada més endavant per Cèsar Borjaque.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/Cupido_dorment_(Miquel_%C3%80ngel)
 • 1499

  Pietat del Vaticà

  Pietat del Vaticà
  La Pietat de Michelangelo Buonarroti és una escultura que actualment es troba a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, que mostra el cos de Crist mort a la falda de Maria després de la crucifixió. L'estructura és estrictament piramidal, i el vèrtex coincideix amb el cap de Maria. L'estàtua s'eixampla progressivament cap a baix fins a la base, on cauen les vestimentes.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/Pietat_(Miquel_%C3%80ngel)
 • 1501

  Maddona de Bruges

  Maddona de Bruges
  La Madonna de Bruges és una escultura de marbre realitzada entre 1501 i 1504 per Miquel Àngel i que actualment es troba a l' església de Nostra Senyora a Bruges. Les seves mides són de 123 cm, realitzada per encàrrec d'uns mercaders flamencs.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/Madonna_de_Bruges)
 • 1504

  David

  David
  El David de Miquel Àngel és una obra renaixentista que es troba actualment a la Galeria de l'Acadèmia de Florència. Esculpida entre 1501 i principis del 1504 en marbre blanc de Carrara, és, junt amb el Moisès i la Pietat, una de les tres obres més conegudes de Miquel Àngel.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/David_(Miquel_%C3%80ngel)
 • 1515

  Escultura Moises

  Escultura Moises
  L'obra anava destinada a la tomba del papa Juli II, que l'encarregà l'any 1505, però Miquel Àngel no la va finalitzar fins al 1545, d'una manera molt diferent de com l'havia projectada. El projecte original consistia en una tomba colossal, amb més de quaranta grandioses estàtues, que es col·locarien sota la volta de la cúpula de Sant Pere del Vaticà i actualment es troba en la basílica de San Pietro in Vincoli.
  (https://www.culturagenial.com/es/escultura-de-moises-de-miguel-angel/)
 • 1516

  Esclau moribund

  Esclau moribund
  Escultura de marbre blanc creada per l'escultor Miquel Àngel i medix 229 cm d'altura. Es d'una bellesa formal i espiritual, s'expressa en un sentiment de cansanci total comparada amb escultures helenístiques i amb una cara d'influència de Laocoonte i els seus fills. Aquesta escultura es troba actualment en el museu del Louvre de Paris.
  (https://es.wikipedia.org/wiki/Esclavo_moribundo)
 • 1530

  Apolo

  Apolo
  Aquesta escultura feta per Miquel Àngel, mai es va acabar i actualment es troba al museu Bargello de Florència. El treball presenta un home nu, els braços i les cames estan posades per a efectuar una correlació eficaç entre algunes unions doblades.
  (https://es.wikipedia.org/wiki/Apolo_(Miguel_%C3%81ngel)
 • 1555

  Pietat florentina

  Pietat florentina
  La Pietat florentina anomenada també Pietat Bandini, o Pietat del Duomo és una escultura en marbre realitzada per Miquel Àngel i conservada actualment al Museu del l'Òpera del Duomo (Florència). L'escultura té una mesura de més de dos metres, i representa el cos de Crist sostingut per Nicodem, abraçat per la Verge Maria i a l'esquerra del grup Maria Magdalena. Al rostre de Nicodem l'artista va realitzar el seu propi autoretrat.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/Pietat_florentina)