Línia del temps

Timeline created by Arnau CM
In History
 • 722

  Batalla De Covadonga

  Batalla De Covadonga
  La batalla de Covadonga va tenir lloc en dit paratge, un paratge .proper a Cangas d'onís (Astúries), entre l'exèrcit astur de Don Pelayo i tropes de l'al-Àndalus, que van resultar derrotades.
 • 739

  Galícia S'Incorpora Al Regne D'Astúries

  Galícia S'Incorpora Al Regne D'Astúries
  El Regne de Galicia fou una entitat política la qual sorgí en l'Edat Mitjana com monarquia privativa durant un període de temps, sent dependent del Regne de Lleó, posteriorment de la Corona de Castilla i finalment amb la Monarquia Hispánica, servint de base per la conformació contemporànea de la regió de Galicia, procedent històric de l'actual comunitat autónoma de Galicia.
 • 778

  Batalla De Roncesvalls

  Batalla De Roncesvalls
  La batalla de Roncesvalls va tindre lloc el 15 d'Agost de 778, possiblement en Valcarlos, en les proximitats del congost de Roncesvales del Pirineu Navarro, en la que la retaguàrdia del exèrcit de Carlemany enviada per Roldán fou delmada en una emboscada efectuada per vascons, com tesis més probablement. La meteixa ocòrrer en el context dels intents de realitzar en la zona una Marca Hispànica carolíngia, que en el territori pamplonés s'aconseguí durant 10 anys.
 • 830

  Creació Del Regne De Pamplona

  Creació Del Regne De Pamplona
  El Regne de Pamplona fou una entitat política creada en el Pirineu occidental en torn a la ciutat de Pamplona en els primers segles de la Reconquista. El seu nom es menciona en els Annales regni Francorum. la expresió es va seguir utilitzant fins que Sancho VI de Navarra cambí el seu títol de Pamplionesium rex (rei dels pamplonessos en català).
 • 914

  El Regne D'Astúries Passa A Anomenar-se Regne De Lleó

  El Regne D'Astúries Passa A Anomenar-se Regne De Lleó
  El Regne de lleó fou un regne medieval independent situat en la regió nord-oest de le Península Ibèrica. Fou fundat quan els prínceps cristians del Regne d'Astúries, en la costa nord de la península, van trasladar la seva capital desde Oviedo a la ciutat de Lleó.
 • 951

  Independència Del Comptat De Castella

  Independència Del Comptat De Castella
  El Comptat de Castella fou un àrea geogràfica que formaba part del Regne d'Astúries i del Regne de Lleó fins que prengué forma d'un estat autónom que un segle després pasà a ser Regne de Castilla.
 • 1035

  Divisió del Regne De Pamplona

  Divisió del Regne De Pamplona
  La política exterior del Regne de Pamplona amb Garcia Sanchez III va estar marcada per la relació amb els seus germans. En conflicte armat amb el seu germà Fernando I, al que va donar suport, amb el seu Conyat Bermudo II de Lleó produí la mort d'aquest últim en la batalla de Tamarón conseguint Fernando I la corona leonesa.
 • 1038

  El Regne De Castella S'Annexa Al Regne De Lleó

  El Regne De Castella S'Annexa Al Regne De Lleó
  El regne de Castella va sorgir amm entitat política autònoma a partir del segle X com comptat vasall del Regne de Lleó. Aquesta terra era habitada majoritàriament per habitants d'origen càntabre i basc amb un dialecte romanç propi, el castellà i unes lleis diferenciades. El seu nom probablement prové de la gran quantitat de castells que es trobaven en la zona.
 • 1043

  El Cid

  El Cid
  Rodrigo Díaz de Vivar conegut com a Cid Campeador, El Cid o Mio Cid va ser un noble castellà, guerrer i figura llegendària de la Reconquista de la Península Ibèrica.
 • 1075

  Construcció De La Catedral De Santiago

  Construcció De La Catedral De Santiago
  La catedral de Santiago de Compostel·la, coneguda tembé històricament com a catedral de Sant jaume de Galícia, està situada a la Praza do obradoiro de la ciutat de Santiago de Compostel·la, al centre de la província de la Corunya, a Galícia. Acull el que, segons la tradició, és el sepulcre de l'apòstol Sant Jaume, i això va convertir el temple en un dels principals destints del pelegrinatge d'Europa durant l'edat mitjana mitjançant l'anomenat camí de Sant Jaume.
 • 1085

  Alfons VI Conquereix Toledo

  Alfons VI Conquereix Toledo
  Alfons VI de Lleó, anomenat el VAlent, fou rei de Lleó, rei de Galícia i rei de Castella.
 • 1212

  Batalla De Les Navas De Tolosa

  Batalla De Les Navas De Tolosa
  La batalla de Las Navas de Tolosa, anomenada tambe batalla d'al-'Uqab o batalla d'al-Ikab o, simplement, la Batalla en les cròniques de l'època, fou una batalla decisiva dins el conflicte conegut com la Reconquesta, perquè és el punt en què l'hegemonia musulmana dona pas a l'hegemonia dels regnes cristians. Segons els autors musulmans, la batalla es va lliurar dimarts 15 de sàfar del 609, que correspon al 17 de juliol del 1212.
 • 1230

  Unió Definitiva De Castella I Lleó. Es Forma La Corona De Castella.

  Unió Definitiva De Castella I Lleó. Es Forma La Corona De Castella.
  La Corona de Castella, com a entitat històrica, comença el 1230, any en el qual Ferran III de Castella es corona rei de Castella i rei de Lleó, el qual incloïa els vells regnes de Galícia i Astúries.
 • 1246

  Ferran III Ocupa Jaén

  Ferran III Ocupa Jaén
  Feran III de Castella, dit el Sant, fou rei de Castella i de Lleó. És venerat com a sant per l'Església catòlica i conegut com a Sant Ferran.
 • 1262

  Alfons X Conquereix Niebla

  Alfons X Conquereix Niebla
  Alfons X de Castella, dit el Savi, fou rei de Castella.
 • 1273

  Fundació De La Mesta

  Fundació De La Mesta
  L'Honrado Concejo de la Mesta de pastors fou una agrupació de ramaders castellans que regulaven la transhhumància en l'edat mitjana i edat moderna.
 • 1340

  Batalla Del Salado

  Batalla Del Salado
  La Batalla del Salado fou una victòria aconseguida a la seva riba per la Corona de Castella sobre el Regne de Granada el 30 d'octubre de 1340.
 • 1344

  Alfons XI Ocupa Algesires

  Alfons XI Ocupa Algesires
  Alfons XI de Castella, dit el Justicer, fou rei de Castella.
 • 1369

  S'Inicia la Dinastia Dels Trastàmara A La Corona De Castella

  S'Inicia la Dinastia Dels Trastàmara A La Corona De Castella
  La Casa de Trasmàtra fou una baçranca de la dinastia d'origen castellà que regnà en la Corona de Castilla de 1369 a 1555, la Corona d'Aragó de 1412 a 1555, el Regne de Navarra de 1425 a 1479 i el Regne de Nàpols de 1458 a 1501 i de 1504 a 1555.
 • 1451

  Inici De La Guerra Civil A Navarra

  Inici De La Guerra Civil A Navarra
  La Guerra Civil de Navarrra fou una guerra civil que s'inicià en dit regne en 1451, amb motiu del plet successori que es produí després de la mort de la reina Blanca I de Navarra entre el seu marit Don Juan, rei jure uxoris, respaldat pels agramontesos, i el fill d'ambs el príncep Carlos de Viana, respaldat pels beaumontesos, En aquest conflicte van intervenir o es van veure implicades les Corones veïnes de Castella i d'Aragó.
 • 1475

  Segona Guerra Civil A Castella

  Segona Guerra Civil A Castella
  Es diu Guerra de Successió CAstellana al conflicte bèlic que es produí de 1475 a 1479 per la successió de la Corona de Castilla entre els partidaris de Juana de Trastámatra, filla del difunt onarca Enrique IV de Castella, i els de Isabel, germanastra d'aquest últim.
 • 1492

  Conquesta De Granada

  Conquesta De Granada
  La guerra de Granada fou e conjunt de campanyes militars que van tenir lloc entre 1482 i 1492, empreses per la reina Isabel I de Castella i el seu espòs el rei Fernando II d'Aragó en l'iterior de regne nazarí de Granada, que culmminàren amb la Capitulació de Granada del rei Boabdil, qui habia oscilat entre l'aliança, el doble joc, la contemporització i l'efrentament obert amb ambs bàdols i que obtení com conseqüència la interrogació en la Corona de Castilla de l'últim rege musulmà de la PI.
 • 1512

  Navarra S'Uneix A La Corona De Castella

  Navarra S'Uneix A La Corona De Castella
  La Corona de Castella com a entitat històrica, es sol considerar que comança amb l'última i definitiva unió de les Corones de Lleó i de Castella, amb els seus respectius regnes i entitats, en 1230, o bé amb la unió de les Corts, algunes dècades més tard.
 • Period:
  700
  to
  1512

  L'Origen I L'Expansió Dels Regnes De Castella I Lleó I Navarra