LÍNIA DE TEMPS SOBRE LA REVOLUCIÓ FRANCESA I L'IMPERI NAPOLEÒNIC

 • Period: to

  Monarquia Constitucional

  En la primera etapa de la revolucio, la burgesia va intentar arribar a un acord amb el primer estat per convertir França en una monarquia constitucional i parlamentaria
 • Period: to

  Convenció Girondina

  La repubilca va quedar en mans del girandins i a la nova assamblea es va nomenar convenció nacional elegida per sufraji masculi i va condenar a LUIS XVI i a Maria Antonyeta.
 • Period: to

  República Social

  La traicio del rei van provocar la revolta de les classes populars. Això inicia la fase radical de la revolució.
 • Period: to

  Convenció Jacobina

  Els jacobins va aconseguir el poder i la revolució els va tor més extrema. Va imposar una nova constitució que reconeixera el sufragi universal masculí i Robespierre va guanyar el poder executiu i va imposar la politica del terror que mataben als que s'oposaven al govern i controlaven els preus i el salaris.
 • Period: to

  Republica Conservadora

  La burguesia moderada va pendre el control de la revolució i va anul·lar les lleis jacobines promovent el retorn del exciliats. La nova constitució va otorgar el poder executiu al Directori. El directori va tindre problemes per la arristocracia que pretenia instaurar la monarquia les clases populars donaven suport als jacobins. Napoleo Bonaparte general va donar un colp d'estat i va acabar amb el directori.
 • Period: to

  El Consolat

  El colp d'estat va ser suportat per la burgesia. La seua intenció era consolidar els principis moderats de la revolució. 1799 va ser nomenat consol i es governar el consolat un govern personalista i autoritari.
 • Period: to

  Imperi Napoleónic

  1804 Napoleo es va fer coronar pel Papa. L'us de noves tactiques militars va derrotar les monarquies europes La victoria a Austerlitz sobre els emperadors D' Austria i Russia, va marcar un moment algid de la superioritat napoleónic. 1808 va invadir França i Josep Bonaparte va ser coronta rei el territori de França va ocupar bona part d'europa.