Les segues Avantguardes

 • Primeres emissions de TV

  Primeres emissions de TV
  Les primeres emissions de TV van tenir lloc el 1927 a Gran Bretanya i el 1930 als EUA, però de forma experimental I restringida. Fou després de la 2aGM, a partir sobretot de la dècada dels 50 quan es va estendre de forma notable.
  A Espanya, TVE va començar a emetre el 1956.
  Va tenir un gran impacte sobre el cinema, ja que no calia pagar ni sortir de casa. El 1953 es va inventar la TV en color, però no es va popularitzar fins els anys 60.
 • Period: to

  Segona Guerra Mundial

  La Segona Guerra Mundial va començar l'1 de setembre de 1939, i va acabar el 2 de setembre de 1945, amb la rendició del Japó davant els Estats Units. Entremig, sis anys de guerra, la més sagnant de la història de la humanitat.
  La Segona Guerra Mundial va superar en tot la Primera: no només en durada, sinó també en països participants, en mobilització de soldats, en escenaris afectats, en la capacitat destructora de les armes, en el nombre de morts, en els efectes econòmics, polítics i morals...
 • Aparicio del Tercer Móm

  Aparicio del Tercer Móm
  Entre el 1945 i el 1965, és va produir la descolonització de la major part d’Àfrica i Àsia. Van aparèixer nous països independents. El procés no sempre es va assolir de forma pacífica i els nous estats es van haver d’alienar sota la protecció d’algun dels dos blocs dominants. Aquest procés, marcat per la dependència econòmica, va donar lloc a l’aparició de l’anomenat Tercer Món.
 • Guerra Freda

  Guerra Freda
  Derrotats els règims totalitaris d’Itàlia, Alemanya i Japó, el món de la
  postguerra apareixia dividit en dos grans blocs: el bloc capitalista,
  liderat pels EUA i el comunista, que la Unió Soviètica va estendre a gran part d’Europa oriental, i al qual també s’hi va unir Xina. Aquesta divisió en dos blocs va donar lloc a la Guerra Freda, en que sempre va estar present l’amenaça d’un nou enfrontament, més letal a causa de les armes nuclears. Aquesta guerra acaba al 1991.
 • Noves tecnologies

  Noves tecnologies
  La definició de noves tecnologies es podria aplicar a la televisió quan va aparèixer i es va populitzar a la dècada dels anys 50 del s.XX. L'acostament de la informàtica i de les telecomunicacions, en l'últim decenni del segle xx, ha beneficiat la miniaturització dels components, permetent produir aparells «multifuncions » a preus accessibles, des dels anys 2000
 • Aparició insturments electronics.

  Aparició insturments electronics.
  Els instuments electronics van marcar una diferencia important en la música ja que totes els generes o estils posteriors com el rock, el heavy-metal, el rockabily... van incloure aquests en les senves peçes per donar-li mes pótenica i per facilitar les grabacions i els directes.
 • Guerra de vietnam

  Guerra de vietnam
  La guerra del Vietnam va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar Vietnam de Sud, de tendència prooccidental amb el Vietnam de Nord, que era comunista, entre 1955 i 1975. Després de la retirada de les tropes nord-americanes, la victòria del Vietnam de Nord, el 1975, va portar a la reunificació de el país en 1976.
 • Aparició minifaldilla

  Aparició minifaldilla
  La minifaldilla la va crear la dissenyadora anglesa Mary Quant al 1965, es va popularitzar molt ràpidament a tot el món occidental. Esdevinguda un dels símbols de la revolució sexual i de l'alliberament de la dona, la mini fou una de les manifestacions més evidents de l'evolució dels costums vestimentaris femenins.
 • Desintegració de la URSS

  Desintegració de la URSS
  Durant els anys 70 el capitalisme va patir crisis profundes. D’altra banda el bloc comunista va anar caient. El 1989 va tenir lloc la desintegració de la URSS. A partir d’aleshores l’hegemonia econòmica, política i militar dels EUA era inqüestionable.
 • Caiguda de Mur de Berlin

  Caiguda de Mur de Berlin
  La caiguda del mur de Berlín és l'esdeveniment que marca de forma material la fi d'un període d'aïllament de l'Alemanya Oriental. El mur de Berlín va començar a ser enderrocat primer de forma popular el dia 9 de novembre de 1989 i, posteriorment, amb mitjans industrials i de forma oficial, el 10 de novembre de 1989.
 • Globalizació del anys 90

  Globalizació del anys 90
  Als anys 90 ens trobem en plena globalització, segons les regles del lliure mercat capitalista, marcat pel desenvolupament tecnològic, que afavoreix també la mundialització de a cultura i de l‘art.
 • Primera Película d'animació

  Primera Película d'animació
  La primera película d'animació es va estrenar el 1995 i va ser Toy Story de Disney.