Revolucio francesa

LES REVOLUCIONS BURGESES I LA REVOLUCIÓ FRANCESA

 • MONARQUIA PARLAMENTARIA ANGLESA (REVOLUCIÓ GLORIOSA)

  MONARQUIA PARLAMENTARIA ANGLESA (REVOLUCIÓ GLORIOSA)
  Durant l'Edat Moderna, Anglaterra es va convertir en la primera monarquia parlamentària de tot Europa. En que el rei compartia el poder amb els parlamentaris.
 • DECLARACIÓ INDEPENDENCIA ALS EUA

  DECLARACIÓ INDEPENDENCIA ALS EUA
  13 colonies s'independitzen de Gran Bretanya liderats per thomas Jefferson i crean un document d'independencia
 • LA PRIMERA CONSTITUCIÓ ESCRITA DE LA HISTÒRIA DELS EUA

  LA PRIMERA CONSTITUCIÓ ESCRITA DE LA HISTÒRIA DELS EUA
  La primera constitució es va fer a Filadelfia (Pensilvania) i durant els 2 darrers anys els 13 estats la van anar firmant, fins que va entrar vigent el 4 de març de 1789.
 • REUNIÓ DELS ESTATS GENERALS

  REUNIÓ DELS ESTATS GENERALS
  Són assamblees convocades per el rei Felip IV en la que van els tres estats: Clero / Noblesa / Representants de les ciutats.
 • LA PRESA DE LA BASTILLA

  LA PRESA DE LA BASTILLA
  El poble revolucionari es va revelar contra la presó de la Bastilla perque estaven cansats del antic règim. La presó, que en aquell moment només tenia set presos es va rendir, i aquest fet dona peu al liberalisme.
 • DECLARACIÓ DELS DRETS DE L'HOME I EL CIUTADÀ

  DECLARACIÓ DELS DRETS DE L'HOME I EL CIUTADÀ
  Es una declaració del conjunt de drets individuals i col·lectius, es fa a la assamblea nacional constituient protagonitzat pels principals pensadors de la il·lustració anomenats Rosseau i Montesquieu. Aquest fet, va significar el primer gran pas per fer la constitució.
 • LA PRIMERA CONSTITUCIÓ ESCRITA DE LA HISTÒRIA DELS EUA

  LA PRIMERA CONSTITUCIÓ ESCRITA DE LA HISTÒRIA DELS EUA
  El 3 de setembre de 1789 amb l'ajuda de Lluís XVI es comença a crear la primera constitució i acaba al 1791 amb una reforma del estat Francés en la que hi ha monarquia constitucional i ens diu: que el poble te sobirania, llibertat de pensament i religiosa, treuen als nobles, no hi han militars, hi ha lliure elecció d'oficis, els llocs de culte s'encarrega l'estat, educació básica per tothom i divisió de poders: (legislatiu, executiu i judicial)
 • ABOLICIÓ DEL FEUDALISME A FRANÇA

  ABOLICIÓ DEL FEUDALISME A FRANÇA
  En una sessió d'assamblea constituient els revolucionaris treuen els drets als nobles i clergat, i els campesins començen a desoveir.
 • LA CONVENCIÓ

  LA CONVENCIÓ
  Primera etapa de la república francesa que va del 1792 al 1795, en la que els Jacobins liderats per Robespierre van sembrar el terror tallant el cap a tots els que volien seguir l'antic règim. Al final ells van tenir la mateixa mort quan els Gerobins els van treure del poder.
 • PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA

  PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA
  La republica es divideix en tres etapas: 1- La convenció entre 1792 a 1795 en la que els jacobins manen per sobre els Gerobins liderats per Robespierre en una época de terror. 2- El directori de 1795 a 1799 época més moderada en que els Gerobins tornaven a tenir el poder hi havia moltes víctimes militars i una crisis economica. 3- El consolat de 1799 a 1804 en la que va haver-hi un cop d'estat de Napoleó i poc a poc va anar desapareixent la república francesa per crear l'imperi Françés.
 • CAIGUDA I EXECUCIÓ DE ROBESPIERRE (ACABA LA CONVENCIÓ)

  CAIGUDA I EXECUCIÓ DE ROBESPIERRE (ACABA LA CONVENCIÓ)
  Robespierre va ser executat amb guillotina, juntament amb els seus íntims i el seu germà per la convenció per haber creat una gran inestabilitat i tiranía (suposadament).
 • EL DIRECTORI

  EL DIRECTORI
  Época en que després dels Jacobins que van sembrar el terror, comença un periode més moderat en que hi han víctimes militars i una gran crisis econòmica.
 • NAPOLEÓ: EL CONSOLAT

  NAPOLEÓ: EL CONSOLAT
  Al 1799 Napoleó va fer un cop d'estat en el que li passa el poder a tres cónsuls, pero realment el que mana acaba sent Napoleó i creant una dictadura.
 • L'IMPERI

  L'IMPERI
  La era Napoleonica va començar al 1804 i va durar 12 anys fins al 1814 era una militar poderos que va conquerir quasi tota Europa central expandint les idees revolucionaries i liberalistes, creant una por als monarques absolutistes.
 • CAIGUDA DE NAPOLEÓ

  CAIGUDA DE NAPOLEÓ
  Va acabar perdent el seu imperi perque tenia moltes batalles obertes el van desterrar a la illa de Santa Elena i van fer la restauració borbonica amb Lluis XVIII. Però exiliat a l'illa es va acabar enterant de que els Francessos no estaven conten amb el rei i va anar a frança a lluita i reconquerir. Amb 74.000 aliats es va lliurar la batalla de Waterloo en que les tropes aliades amb Wellington al davant el van derrotar.