Les etapes de la histròria

By leirels
 • 120,000 BCE

  Aparició dels primers homínids

  Aparició dels primers homínids
  L'evolució dels éssers humans és el seguit de canvis que van sofrir alguns primats fins a arribar a constituir l'actual espècie d'Homo sapiens sapiens.
 • Period: 12,000 BCE to 2500 BCE

  Prehistòria

  Va ser el primer període històric i va començar a l'aparició dels primers éssers humans. És el més llarg perquè va durar molt més que els altres. I els humans van evolucionar i la població a la terra va anar creixent lentament.
 • Period: 12,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  El Paleolític es defineix com l'Edat Antiga de la Pedra i abasta el temps comprès entre l'inici de la vida humana i el final de l'era glacial a la Terra. El Paleolític es divideix en tres etapes: Inferior (2'5 milions-100.000 aC), Mitjà (100.000-35.000 aC)
 • 10,000 BCE

  Descoberta de l' Agricultura

  Descoberta de l' Agricultura
  La història de l'agricultura és el desenvolupament per la humanitat d'aquesta activitat econòmica. Falç sumèria feta d'argila Espelta, un conreu antic.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  Neolític

  És el període de la història humana en què va aparèixer i es va generalitzar l'agricultura i el pasturatge d'animals (guanyat), donant origen a les societats agràries. Generalment, però no necessàriament, va ser acompanyat pel treball de terrisseria.
 • 4000 BCE

  Descoberta dels Metalls

  Descoberta dels Metalls
  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les quals tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Euroasiàtica que ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament de les societats humanes de la metal·lúrgia.
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  Edat del metalls

  L'Edat dels Metalls és un període per al qual no es pot establir una datació precisa i inamovible. El terme només s'utilitza per referir-se a poblacions de certes zones del Pròxim Orient, el nord d'Egipte i Europa
 • 2500 BCE

  Descoberta de l' escriptura

  Descoberta de l' escriptura
  La descoberta de l'escriptura va canviar molt la forma de viure de les persones i gràcies a això sabem el que va passar fa molts anys. Però al principi només podien escriure els monjos i les persones adinerades perquè eren els únics que van aprendre a escriure.
 • Period: 2500 BCE to 473

  Edat antiga

  L’edat antiga va començar a l'aparició de l’escriptura. Els antics poblats prehistòrics van créixer fins a convertir-se alguns, en grans ciutats.
 • 473

  Caiguda de Roma

  Caiguda de Roma
  El triomf del cristianisme, que va ser convertit en religió oficial per l'emperador Teodosi I el Gran a finals del segle iv, consolidava encara més aquesta unitat. Tanmateix, en aquell moment, aquest immens imperi patia una greu crisi que a la llarga acabaria amb la seva existència. Era un gegant cansat després de diversos segles d'expansió i esforços.
 • Period: 473 to 1492

  Edat mitjana

  L' Edat mitjana va començar en el moment de la desaparició de l'últim d'aquests grans imperis, Roma. La societat es va dividir en dos grups: els que pagaven impostos i els que no.
 • 1492

  Descoberta d' Amèrica

  Descoberta d' Amèrica
  Colom inicià un viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent, un itinerari equivocat que el dugué fins a Amèrica el 12 d'octubre de 1492. Des d'un començament, Colom cregué haver arribat a un arxipèlag de l'Índia, de manera que no s'havia adonat que les terres on acabava de posar els peus eren un nou continent.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L' Edat Moderna és el període d'expansió del món conegut pels occidentals, i comença amb la descoberta d'Amèrica. La societat continuava dividida de la mateixa manera que a l'edat mitjana.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  La Revolució francesa va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i, per extensió de les seves implicacions, altres nacions d'Europa que enfrontaven partidaris i opositors del sistema conegut com l'Antic Règim.
 • Period: to

  Edat Contemprànea

  L’ edat contemporània va començar amb la revolució Francesa. Més endavant, durant el segle XX, les dues guerres mundials van donar pas a la societat tecnològica que coneixem avui en dia.